Waarom je een refurbished telefoon zou willen kopen

Inhoudsopgave:

Waarom je een refurbished telefoon zou willen kopen
Waarom je een refurbished telefoon zou willen kopen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Refurbished telefoons kunnen een betere waarde worden voor klanten die nieuwere apparaten willen kopen, maar die niet geïnteresseerd zijn in de duurste nieuwe telefoons.
  • Niet alle opgeknapte apparaten zijn gelijk gemaakt. Experts raden aan om vóór aankoop te onderzoeken waar je een opgeknapte telefoon koopt.
  • Vermindering van milieuafval is een andere reden waarom de markt voor gerenoveerde telefoons is blijven groeien en nieuwe soorten apparaten aan consumenten biedt.

Image
Image

Experts zeggen dat het kopen van opgeknapte apparaten in plaats van duurdere, nieuwere telefoons u geld kan besparen en ook kan helpen de hoeveelheid afval te verminderen die door de smartphone-industrie wordt gemaakt.

Refurbished telefoons zijn al jaren verkrijgbaar bij externe wederverkopers, en in recentere generaties smartphones zijn zelfs draadloze providers en fabrikanten begonnen met het verkopen van gerenoveerde versies van hun populairste smartphones. Er zijn veel voordelen aan het beschikbaar zijn van opgeknapte telefoons, zeggen experts, ook al kan het erg verleidelijk zijn om de grootste en beste te krijgen wanneer je besluit te upgraden.

"Prijs en waarde zijn misschien wel de meest invloedrijke factoren in de opkomst van gerenoveerd", vertelde Lauren Benton, de algemeen directeur bij Back Market, een dealer van opgeknapte elektronica, Lifewire in een e-mail.

"Consumenten zijn historisch gezien prijsgevoelig, vooral voor apparaten die nieuw meer dan $ 1.000 kunnen kosten. Meer consumenten wegen de verschillen tussen nieuw en gebruikt af en ontdekken dat er weinig redenen zijn om nieuw te kopen, vooral wanneer ze een opgeknapt apparaat kunnen krijgen tot 70% korting op de nieuwprijs."

De upgrade-kloof dichten

Terwijl telefoonfabrikanten zoals Samsung, Apple en anderen jaarlijks updates uitbrengen voor hun meest populaire smartphoneseries, beginnen de verschillen tussen deze apparaten te vertragen. Nu zijn deze veranderingen minder duidelijk, vooral voor gewone consumenten die niet op zoek zijn naar de beste camera die een smartphone te bieden heeft.

Consumenten zijn historisch gezien prijsgevoelig, vooral voor apparaten die nieuw meer dan $ 1.000 kunnen kosten.

Dit is niet per se een slechte zaak, vooral voor gebruikers die graag opgeknapte apparaten kopen in plaats van nieuwe. En het dichten van de upgradekloof heeft er ook voor gezorgd dat de gerenoveerde markt floreerde, omdat gebruikers die ervoor kiezen om een ouder apparaat te kopen, zichzelf niet noodzakelijk benadeeld door verouderde technologie te kopen.

Bovendien heeft de opkomst van opgeknapte apparaten een deur geopend voor meer mensen om te helpen in de strijd tegen milieuafval. Smartphones en andere apparaten zoals laptops hebben ertoe bijgedragen dat het e-waste enorm is gestegen, waarbij de Verenigde Naties een stijging van 21% melden tussen 2014 en 2019. Vaak gooien mensen, wanneer ze nieuwe smartphones kopen, de oude weg, of gooi ze in een la en vergeet ze. Dit leidt ertoe dat de edele metalen binnenin niet worden gerecycled, wat betekent dat fabrikanten meer van die materialen van de aarde moeten halen om toekomstige telefoons te maken.

Budgetbewust

Hoewel de redenen om opgeknapt te worden voor de meeste mensen anders kunnen zijn, kunnen de mogelijke budgetvoordelen niet worden ontkend. Nieuwe smartphones zijn steeds duurder geworden, hoewel die prijzen wat kunnen fluctueren. Als je ervoor kiest om refurbished te kopen, kun je vaak een apparaat van de laatste generatie of twee krijgen zonder dat je de volledige prijs hoeft te betalen.

"Over het algemeen zijn [opgeknapte] smartphones een geweldige manier om een nieuwer model smartphone te krijgen voor een aanzienlijk lagere prijs dan wanneer je een gloednieuwe smartphone koopt tegen de normale verkoopprijs", legt Andrea Woroch, een budgetexpert, uit in een e-mail.

"Aangezien de huidige smartphones prijskaartjes hebben van meer dan $ 1.000, kan het kopen van een opgeknapte smartphone serieuze besparingen opleveren en veel consumenten helpen te voorkomen dat ze maandelijkse betalingen doen of een creditcardrekening oplopen die ze niet kunnen betalen uit."

Image
Image

Woroch waarschuwt echter dat niet alle opgeknapte apparaten gelijk zijn gemaakt, een sentiment dat Benton van Back Market ook deelt. Gebruikers die een opgeknapt apparaat willen kopen, moeten altijd controleren hoe de verkoper van wie ze kopen omgaat met het opknappen van apparaten en hoe de prijs zich verhoudt tot de normale prijs van een nieuw apparaat. Sommige bedrijven, zoals Apple, zullen hun opgeknapte apparaten verkopen met gloednieuwe onderdelen geïnstalleerd. Dit kan leiden tot iets duurdere kosten, maar verkleint de kans dat uw telefoon defecte onderdelen bevat.

"Vergeet niet om eerst een paar dingen door te nemen, waaronder het retourbeleid en de garantie.eBay biedt bijvoorbeeld een gecertificeerd opgeknapt programma, wat betekent dat je een geld-terug-garantie van 30 dagen krijgt als je niet tevreden bent met je aankoop en een garantie van twee jaar, " merkte Woroch op.

Aanbevolen: