EU-Commissie wil van USB-C de standaard maken

EU-Commissie wil van USB-C de standaard maken
EU-Commissie wil van USB-C de standaard maken
Anonim

Onder verwijzing naar e-waste en consumentenongemak als drijvende factoren, introduceert de Europese Commissie wetgeving om van USB-C de nieuwe standaard te maken.

De commissie streeft ernaar om USB-C het enige type verbinding te maken dat wordt gebruikt voor de oplaadkabels die worden gevonden bij smartphones, videogameconsoles, enz. De verklaring is dat het handiger zal zijn voor de consument en de hoeveelheid e -afval gecreëerd door overbodige accessoires. De verhuizing is ook bedoeld om te voorkomen dat opladers worden gebundeld met nieuwe apparaten, omdat dit vaak resulteert in laden vol nutteloze kabels.

Image
Image

"Met ons voorstel zullen Europese consumenten in staat zijn om één enkele oplader te gebruiken voor al hun draagbare elektronica - een belangrijke stap om het gemak te vergroten en afval te verminderen ", zei Thierry Breton, de commissaris voor interne markt van de EC, in de aankondiging. Het voorstel zou van USB-C de enige oplaadpoort maken die wordt gebruikt voor elektronische apparaten in de toekomst, ongeacht het merk.

Volgens de commissie zou dit "helpen voorkomen dat verschillende producenten de laadsnelheid op ongerechtvaardigde wijze beperken. Het zou er ook voor zorgen dat de laadsnelheid hetzelfde is bij gebruik van een compatibele oplader voor een apparaat."

Het wegwerken van opladerpack-ins met elektronica staat ook op de rol om het aantal ongebruikte of weggegooide opladers te beperken.

De commissie schat dat alleen dit de hoeveelheid jaarlijks e-waste met ongeveer 1.000 ton zou kunnen verminderen. Maar als je een oplader nodig hebt bij het kopen van een nieuw apparaat, zou dit betekenen dat je er een apart moet kopen.

Image
Image

Wat betreft wanneer dit allemaal gaat veranderen, zullen we moeten afwachten. Aangezien het op dit moment slechts een voorstel is, is er geen garantie dat het zal worden uitgevoerd.

Als dat zo is, heeft de industrie 24 maanden vanaf de datum van goedkeuring om de overgang te voltooien. Dus zelfs als het voorstel vandaag zou worden aangenomen, zouden we nog tot de tweede helft van 2023 hebben voordat het volledig zou worden uitgerold.

Aanbevolen: