Apple Music in iOS 15 heeft nu dynamische head-tracking

Apple Music in iOS 15 heeft nu dynamische head-tracking
Apple Music in iOS 15 heeft nu dynamische head-tracking
Anonim

Als je een iPhone 7 of nieuwer, iOS 15 en een paar AirPods Pro of AirPods Max hebt, kun je profiteren van dynamische head-tracking-audio.

Nu iOS 15 dinsdag volledig wordt uitgebracht, kun je het nu installeren en profiteren van alle nieuwe functies, inclusief ruimtelijke audio via Dolby Atmos. Dit geeft je een soort gesimuleerd surroundgeluid waardoor het klinkt alsof verschillende instrumenten en zang overal om je heen komen.

Image
Image

In het geval van dynamische head-tracking geeft het deze audio-elementen zelfs een vast punt in de virtuele ruimte dat dynamisch verandert. Met andere woorden, als je je hoofd draait, lijkt de audio-oriëntatie van de instrumenten en zang te veranderen. Als het bijvoorbeeld klinkt alsof er drums rechts van je zijn en je je hoofd in die richting draait, klinkt het alsof de drums voor je staan.

Image
Image

De head-tracking-functie moet standaard zijn ingeschakeld zodra ruimtelijke audio is ingeschakeld - ga gewoon naar de Bluetooth-instellingen van uw apparaat om deze in te schakelen. Er is ook een demonstratieoptie (in Instellingen) die u kunt selecteren als u wilt horen hoe het zal klinken voordat u de instellingen wijzigt. Eenmaal ingeschakeld, kunt u het volume regelen of ruimtelijke audio rechtstreeks in- en uitschakelen vanuit het Control Center.

Dynamische head-tracking is nu beschikbaar in Apple Music en als je de juiste apparatuur hebt en Spatial Audio inschakelt, kun je het uitproberen wanneer je maar wilt.

Aanbevolen: