Condensatormicrofoons versus dynamische microfoons

Inhoudsopgave:

Condensatormicrofoons versus dynamische microfoons
Condensatormicrofoons versus dynamische microfoons
Anonim

Microfoons worden in verschillende prijzen verkocht. Betaalbare modellen zijn minder dan $ 50, terwijl dure modellen kunnen oplopen tot duizenden dollars. Ondanks dat er veel is om uit te kiezen, v alt bijna elke microfoon in een van de twee basistypen: dynamisch en condensator. De andere en minder voorkomende soort die je tegenkomt is de lintmicrofoon. Hoewel elk een transducer is die geluid oppikt en vastlegt, zijn de methoden voor het creëren van elektronische uitgangssignalen verschillend.

Afhankelijk van je opnamebehoeften en -situaties, kan de ene de betere optie zijn boven de andere. Het punt is dat het moeilijk is om de verschillende typen van elkaar te onderscheiden door naar de microfoon te kijken.

Image
Image
  • Buitengebruik.
  • Live optredens.
  • Nieuws en interviews verzamelen.
  • Opnemen op hoog volume.
  • Lagere frequentie zang en instrumenten.
  • Als je iets duurzaams nodig hebt.
  • Gebruik binnenshuis.
  • Studio optredens.
  • Podcasting en nieuwsuitzending.
  • Opname voor detail en nauwkeurigheid.
  • Hogere frequentie zang en instrumenten.
  • Als duurzaamheid geen rol speelt.

Of je nu een podcast of nieuwsuitzending wilt maken, muziek wilt opnemen of thuis een karaoke-avond wilt houden, een betrouwbare microfoon speelt een cruciale rol. Hoewel de meeste microfoons vasthouden aan een bekende vorm, kun je er ook vinden die creativiteit vertonen met verschillende vormen en maten. Net als bij andere soorten moderne technologie, laten microfoons een verscheidenheid aan specialiteiten en handige functies zien.

Dynamische microfoons

  • Vereist geen externe voeding of batterijen.
  • Kan gemakkelijk om met geluiden en instrumenten met een hoog volume.
  • Normaal betaalbaar.
  • Meestal duurzamer dan condensatormicrofoons.
  • Ideaal voor buiten- en live opname-omgevingen.
  • Vereist over het algemeen een extra versterker voor de beste resultaten.
  • Niet zo gevoelig of responsief als condensatormicrofoons (vooral bij hogere frequenties).
  • De frequentierespons kan variëren, afhankelijk van het ontwerp en de toepassing.

De werking van dynamische microfoons kan worden gerelateerd aan die van traditionele luidsprekers, maar dan omgekeerd. Bij een traditionele luidspreker gaat het audiosignaal van de bron naar de spreekspoel die is bevestigd aan een kegel (ook wel diafragma genoemd). Wanneer elektriciteit (het audiosignaal) de spoel bereikt, wordt een magnetisch veld gecreëerd (elektromagneetprincipe), dat samenwerkt met de permanente magneet die zich achter de spoel bevindt. De fluctuatie van energie zorgt ervoor dat de magnetische velden aantrekken en afstoten, waardoor de bevestigde kegel heen en weer gaat trillen, wat de geluidsgolven produceert die we kunnen horen.

Duurzame constructie en minder gevoeligheid

Net als bij traditionele luidsprekers zijn dynamische microfoons uitstekend geschikt voor het verwerken van hoge volumes met beproefde technologie. Dynamische microfoons zijn doorgaans minder duur om te vervaardigen, en de elektronische binnenkant is doorgaans robuuster dan hun condensator-tegenhangers. Dit betekent dat ze een klap kunnen opvangen en een val kunnen hanteren - ideaal om actief in de handen te houden of het op een vaste standaard te laten staan. Algehele duurzaamheid komt door hoogwaardige constructie. Het feit dat een microfoon dynamisch is, garandeert niet dat hij lang meegaat, laat staan dat hij langer meegaat dan een condensatormicrofoon.

Dynamische microfoons zijn niet zo gevoelig als condensatormicrofoons. Voor het grootste deel omdat er dure modellen zijn die ongelooflijke resultaten opleveren. Dit komt grotendeels door het gewicht van de magneten en spoel, die remt hoe snel de kegel reageert op geluidsgolven. Hoewel het een nadeel is, is het niet altijd een slechte zaak. Lagere gevoeligheid en een beperktere hoogfrequente respons betekenen over het algemeen dat er minder details worden vastgelegd in opnames, maar dat omvat ook omgevingsgeluiden en ongewenste geluiden.

Condensatormicrofoons

  • Creëert sterke audiosignalen zonder voorversterker.
  • Over het algemeen gevoeliger voor het oppikken van zwakke en verre geluiden.
  • Grotere dynamische frequentierespons.
  • Ideaal voor binnen- en stille opname-omgevingen.
  • Vereist externe (fantoom)voeding of batterijen.
  • Verbeterde gevoeligheid kan in bepaalde situaties tot vervorming leiden.
  • Kan duurder zijn.
  • Kwetsbarere elektronica dan die van dynamische microfoons.

De werking van condensatormicrofoons is vergelijkbaar met die van een elektrostatische luidspreker, maar dan omgekeerd. Bij een elektrostatische luidspreker wordt een dun membraan opgehangen tussen twee roosters (ook wel stators genoemd) die zijn aangesloten op een spanningsvoorziening. Het diafragma is gemaakt van elektrisch geleidende materialen om een vaste lading vast te houden en interactie aan te gaan met de roosters.

Audiosignalen met een proportionele sterkte maar tegengestelde polariteit worden naar elk raster gestuurd. Wanneer het ene rooster het diafragma duwt, trekt het andere rooster met gelijke kracht. Terwijl de roosters fluctueren door de veranderingen in spanning, beweegt het diafragma heen en weer, waardoor de geluidsgolven ontstaan die we kunnen horen. In tegenstelling tot dynamische microfoons hebben condensatoren geen magneten.

Gevoelig en responsief

Net als bij elektrostatische luidsprekers, zijn de belangrijkste voordelen van condensatormicrofoons een verbeterde gevoeligheid en respons. Door zijn ontwerp is het dunne diafragma in staat om snel te reageren op zwakke en verre druk van reizende geluidsgolven.

Dit is de reden waarom condensatormicrofoons uitzonderlijk nauwkeurig zijn en bedreven in het vastleggen van subtiliteiten met haarscherpe helderheid, waardoor ze ideaal zijn voor hifi-opnamen, met name opnamen met zang of hogere frequentiebereiken. En vanwege de manier waarop de elektronica is ontworpen om te werken, zijn condensatormicrofoons in een grotere verscheidenheid aan vormen en maten te vinden dan dynamische microfoons.

vatbaar voor vernietiging en audiofeedback

Hoewel verbeterde gevoeligheid fantastisch lijkt, zijn er enkele nadelen. Condensatormicrofoons zijn onderhevig aan vervorming, zoals bij het opnemen van luide instrumenten of geluiden. Deze microfoons zijn ook gevoelig voor audiofeedback. Dit gebeurt wanneer geluid dat door de microfoon wordt ontvangen, door een luidspreker gaat en in een continue lus weer door de microfoon wordt opgepikt. Deze kunnen ook ongewenst geluid opvangen, vooral als u zich niet in een stille of geluiddichte ruimte bevindt. Een condensatormicrofoon is bijvoorbeeld misschien niet het beste om te gebruiken voor een buiteninterview of opname als er wind, regen, verkeer of andere achtergrondgeluiden zijn. Hoewel dergelijke geluiden kunnen worden verwijderd met software voor het bewerken van muziek en geluidsopnames, vereist het een extra stap.

Eindoordeel

Hoewel beide typen sterke punten met betrekking tot functie laten zien, zijn er andere aspecten waarmee u rekening moet houden als u op zoek bent naar een nieuwe of vervangende microfoon. Veel microfoons zijn ontworpen met een specifiek gebruik in gedachten, dus het is het beste om het gebruik af te stemmen op de behoeften. Misschien wilt u een microfoon die gespecialiseerd is voor: algemene opnames, live optredens of evenementen, PA-systemen, interviews, studio-opnames, zang, akoestische instrumenten, elektrische instrumenten, hoogfrequente instrumenten, lage-middenfrequentie-instrumenten, vlakke frequentierespons, verbeterd of op maat gemaakte frequentierespons, en podcasting en nieuwsuitzendingen. U kunt bij de vele merken uitstekende opties vinden.

Microfoons hebben ook een variërend dynamisch bereik van frequentierespons (controleer de specificaties van de fabrikant), waardoor het ene type beter is dan het andere, afhankelijk van hoe elk wordt gebruikt. Sommige zijn ook ontworpen om opnames natuurlijk en neutraal te behandelen, terwijl andere de algehele beeldvorming verbeteren. Dit kan in de vorm van kleuring of de waargenomen grootte van het geluid zijn.

Andere specificaties om te vergelijken en te overwegen zijn signaal-ruisverhouding, maximaal geluidsdrukniveau (ingangsgeluid), totale harmonische vervorming, polair patroon en gevoeligheid.

Uiteindelijk is de juiste microfoon degene die het beste in uw oren klinkt en tegelijkertijd voldoet aan uw gebruiksbehoeften.

Aanbevolen: