Wat is Android?

Inhoudsopgave:

Wat is Android?
Wat is Android?
Anonim

Wat is Android? We hebben het niet over robots. In dit geval hebben we het over smartphones. Android is een populair, op Linux gebaseerd besturingssysteem voor mobiele telefoons, ontwikkeld door Google. Het Android-besturingssysteem (OS) voedt telefoons, horloges en autoradio's. Laten we eens nader kijken en ontdekken wat Android werkelijk is.

Image
Image

Android Open Source-project

Android is een veelgebruikt open-sourceproject. Google ontwikkelt het Android-platform actief, maar geeft een deel daarvan gratis aan hardwarefabrikanten en telefoonaanbieders die Android op hun apparaten willen gebruiken. Google brengt fabrikanten alleen kosten in rekening als ze ook het Google-apps-gedeelte van het besturingssysteem installeren.

Veel (maar niet alle) grote apparaten die Android gebruiken, kiezen ook voor het Google-apps-gedeelte van de service. Een opvallende uitzondering is Amazon. Hoewel Kindle Fire-tablets Android gebruiken, gebruiken ze de Google-gedeelten niet, en Amazon onderhoudt een aparte Android-app store.

Buiten de telefoon

Android drijft telefoons en tablets aan, maar Samsung heeft geëxperimenteerd met Android-interfaces op niet-telefoonelektronica zoals camera's en koelkasten. De Android TV is een gaming- en streamingplatform dat Android gebruikt.

Parrot maakt een digitale fotolijst en een autoradiosysteem met Android. Sommige apparaten passen de open-source Android aan zonder de Google-apps, dus je herkent Android misschien niet wanneer je het ziet. De lijst met aanpassingen en toepassingen gaat maar door.

Bottom Line

Google heeft een groep hardware-, software- en telecommunicatiebedrijven opgericht, de Open Handset Alliance genaamd, met als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van Android. De meeste leden hebben ook als doel geld te verdienen met Android, door telefoons, telefoondiensten of mobiele applicaties te verkopen.

Google Play (Android Market)

Iedereen kan de SDK (software development kit) downloaden en applicaties schrijven voor Android-telefoons en beginnen met ontwikkelen voor de Google Play Store. Ontwikkelaars die apps verkopen op de Google Play-markt, betalen ongeveer 30 procent van hun verkoopprijs aan vergoedingen die worden gebruikt om de Google Play-markt in stand te houden. (Een vergoedingsmodel is typisch voor app-distributiemarkten.)

Sommige apparaten bieden geen ondersteuning voor Google Play en kunnen een alternatieve markt gebruiken. Kindles gebruiken de app-markt van Amazon, wat betekent dat Amazon geld verdient met app-verkopen.

Bottom Line

De iPhone is erg populair geweest, maar toen hij voor het eerst werd geïntroduceerd, was hij exclusief voor AT&T. Android is een open platform. Veel providers kunnen mogelijk Android-telefoons aanbieden, hoewel apparaatfabrikanten mogelijk een exclusieve overeenkomst met een provider hebben. Door deze flexibiliteit kon Android snel groeien als platform.

Google-services

Omdat Google Android heeft ontwikkeld, wordt het geleverd met veel Google-app-services die direct uit de doos zijn geïnstalleerd. Gmail, Google Agenda, Google Maps en Google Now zijn vooraf geïnstalleerd op de meeste Android-telefoons.

Omdat Android echter kan worden aangepast, kunnen providers ervoor kiezen dit te wijzigen. Verizon Wireless heeft bijvoorbeeld sommige Android-telefoons aangepast om Bing als standaardzoekmachine te gebruiken. Je kunt ook een Gmail-account van de meeste Android-telefoons verwijderen.

Touchscreen

Android ondersteunt een touchscreen en is moeilijk te gebruiken zonder. Je kunt een trackball gebruiken voor wat navigatie, maar bijna alles gebeurt via aanraking. Android ondersteunt ook multi-touch-bewegingen zoals knijpen om te zoomen. Toch is Android flexibel genoeg om mogelijk andere invoermethoden te ondersteunen, zoals joysticks (voor de Android TV) of fysieke toetsenborden.

Het zachte toetsenbord (schermtoetsenbord) in de meeste versies van Android ondersteunt het afzonderlijk tikken op toetsen of slepen tussen letters om woorden te spellen. Android raadt dan wat je bedoelt en vult het woord automatisch aan. Deze interactie in slepenstijl lijkt in eerste instantie misschien langzamer, maar ervaren gebruikers vinden het sneller dan tikken-tik-tikken-berichten.

Bottom Line

De meeste Android-telefoons bieden een bepaald beveiligingsniveau, van vingerafdrukidentificatie tot gezichtsherkenningsfuncties. De meeste ondersteunen ook tweefactorauthenticatieprocessen en bieden beveiligingsopties voor het vergrendelscherm, zoals het volgen van een patroon over stippen of het invoeren van een pincode of wachtwoord om te voorkomen dat vreemden toegang krijgen tot een telefoon. Je kunt apps ook op verschillende manieren vergrendelen.

Fragmentatie

Een veelgehoorde kritiek op Android is dat het een gefragmenteerd platform is. Telefoonmaatschappijen zoals Motorola, HTC, LG, Sony en Samsung hebben hun eigen gebruikersinterfaces aan Android toegevoegd en zijn niet van plan te stoppen. Ze vinden dat het hun merk onderscheidt, hoewel ontwikkelaars vaak hun frustratie uiten over het feit dat ze zoveel variaties moeten ondersteunen.

Het goede en het slechte van fragmentatie

Android is een opwindend platform voor consumenten en ontwikkelaars. Het is in veel opzichten het filosofische tegenovergestelde van de iPhone. Waar de iPhone de beste gebruikerservaring probeert te creëren door hardware- en softwarestandaarden te beperken, probeert Android dit te waarborgen door zoveel mogelijk van het besturingssysteem open te stellen.

Dit is zowel goed als slecht. Gefragmenteerde versies van Android kunnen een unieke gebruikerservaring bieden, maar ze betekenen ook minder gebruikers per variant. Dat betekent dat het moeilijker is om app-ontwikkelaars, accessoiremakers en technologieschrijvers te ondersteunen. Omdat elke Android-upgrade moet worden aangepast voor de specifieke hardware- en gebruikersinterface-upgrades van elk apparaat, betekent dit ook dat het langer duurt voordat aangepaste Android-telefoons updates ontvangen.

Fragmentatieproblemen terzijde, Android is een robuust platform met enkele van de snelste en meest verbazingwekkende telefoons en tablets op de markt.

FAQ

    Wat is Android Auto?

    Android Auto is de Android-versie van Apple's CarPlay. In wezen is het een vorm van Android die op je auto draait en verbinding kan maken met je telefoon. Zodra u het voertuig verbindt met Android Auto, kunt u navigeren met Google Maps, muziek afspelen en genieten van traditionele slimme autofuncties.

    Hoe verbind ik AirPods met mijn Android?

    Om uw AirPods met Android te verbinden, opent u Instellingen op uw Android-apparaat, tikt u op Bluetooth en plaatst u uw AirPods in koppelmodus. Tik vervolgens op uw AirPods zodra ze in het Bluetooth-menu verschijnen.

    Hoe zet ik mijn Android-telefoon terug op de fabrieksinstellingen?

    Om je Android terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en alle gegevens op je telefoon te wissen, tik je op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Opties resetten. Tik vervolgens op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen herstellen) > Alle gegevens wissen.

Aanbevolen: