Een adres verwijderen uit Google Maps

Inhoudsopgave:

Een adres verwijderen uit Google Maps
Een adres verwijderen uit Google Maps
Anonim

Wat te weten

  • Met Google Maps kunt u opgeslagen adressen en locatiegeschiedenis verwijderen.
  • Desktop : Your Places > Saved > Edit list > klik op X om te bevestigen. Verwijder locatiegeschiedenis door Maps-geschiedenis te selecteren > Verwijder activiteit door en selecteer een datumbereik.
  • iOS en Android : Opgeslagen > Lijst bewerken > tik op X om te bevestigen. Locatiegeschiedenis verwijderen door Instellingen > Kaartengeschiedenis > Verwijder activiteit door te selecteren en een datumbereik te selecteren.

Met Google Maps kunt u adressen uit uw Maps-geschiedenis verwijderen. Dit is handig als een adres niet langer nodig is of als je gewoon je locatiegeschiedenis wilt opschonen.

Er zijn eigenlijk twee afzonderlijke paden voor het verwijderen van een opgeslagen adres en opgeslagen locatiegeschiedenis. Dit artikel leert je hoe je beide kunt doen.

Dit artikel bevat instructies voor zowel de desktopsite van Google Maps als mobiele apps voor Android en iOS. Het maakt niet uit welk besturingssysteem je gebruikt, maar je hebt toegang tot ten minste één ervan nodig om een adres te verwijderen.

Kun je locaties van kaarten verwijderen?

U kunt locaties verwijderen via de desktopsite van Google Maps of vanaf een mobiel apparaat met Android of iOS. Het maakt niet uit welk apparaat je gebruikt, zorg ervoor dat je bent ingelogd op het Google-account waarvan je de adressen wilt verwijderen.

Alle mobiele instructies in dit artikel komen overeen met zowel de Android- als de iOS-versie van Google Maps. Alle screenshots zijn echter gemaakt met de iOS-app.

Volg deze stappen om een opgeslagen adres uit Google Maps te verwijderen:

Desktop

Het proces van het verwijderen van een adres is een beetje anders op desktop in vergelijking met mobiele apparaten. Hier is het proces voor het verwijderen van een adres op de desktopversie van Google Maps:

  1. Navigeer naar Google Maps.
  2. Klik op de drie horizontale lijnen (hamburgermenu) in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Klik op Uw plaatsen.

    Image
    Image
  4. Klik op de verticale stippellijn rechts van een lijstitem en selecteer Lijst bewerken.

    Image
    Image
  5. Zoek het adres dat u wilt verwijderen en klik op het X symbool.

    Image
    Image

Mobiel (iOS en Android)

Het verwijderen van een adres is hetzelfde op zowel iOS- als Android-apparaten, dus de instructies zijn gegroepeerd.

  1. Open de Google Maps-app.
  2. Klik op het tabblad Saved in het horizontale menu onder aan het scherm.
  3. Klik op de verticale stippellijn rechts van een lijstitem en selecteer Lijst bewerken.
  4. Zoek het adres dat je wilt verwijderen en tik op het X symbool.

    Image
    Image

Hoe verwijder ik een gedeelde locatie van Google Maps?

Volg de onderstaande instructies voor het door u gekozen apparaat om een locatie uit Google Maps te verwijderen. Houd er rekening mee dat dit proces ook het verwijderen van kaartactiviteiten omvat, zoals adressen waarnaar u hebt gezocht, maar die u niet noodzakelijkerwijs hebt bezocht.

Desktop

  1. Navigeer naar Google Maps.
  2. Klik op de drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Klik op Kaartenactiviteit.

    Image
    Image
  4. Selecteer Verwijderen. U kunt filteren op:

    • Afgelopen uur
    • Laatste dag
    • Altijd
    • Aangepast bereik

    U kunt Google Maps zo instellen dat kaartactiviteiten automatisch worden verwijderd om te voorkomen dat u dit handmatig hoeft te doen. Klik op Auto-delete in het Maps Activity menu en stel een datumbereik in door Auto-delete activity ouder dan. te selecteren

  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen. Daarnaast kun je de balk Zoeken in je activiteit gebruiken om een specifieke activiteit of adres te vinden om te verwijderen.

Mobiel (iOS en Android)

Nogmaals, het proces voor het verwijderen van een locatie uit Google Maps is identiek op iOS- en Android-platforms. Volg de onderstaande instructies om een locatie op beide platforms te verwijderen.

  1. Open de Google Maps-app.
  2. Tik op je profielfoto in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Kaartengeschiedenis.

    Image
    Image
  5. Klik op Delete om de tijdschema-opties te zien die je hebt.

    Je kunt ook handmatig door je recente activiteit scrollen en een item verwijderen door op het X symbool ernaast te klikken.

  6. Selecteer Activiteit verwijderen door.
  7. Kies een datumbereik en tik op Verwijderen om te bevestigen.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe wijzig ik mijn thuisadres op Google Maps?

    Als u uw thuisadres op Google Maps in een webbrowser wilt instellen, gaat u naar Menu > Uw plaatsen > Gelabeld > Home. Tik in de mobiele app op Saved > Labeled > Home.

    Hoe corrigeer ik een adres op Google Maps?

    Als u een locatie op Google Maps wilt bewerken, kiest u een plaats en selecteert u Bewerking voorstellen. Om een ontbrekende locatie te melden, klikt u met de rechtermuisknop of houdt u ingedrukt waar de nieuwe plaats moet komen en selecteert u Een ontbrekende plaats toevoegen.

    Hoe bekijk ik een straatadres op Google Maps?

    Als u Google Street View wilt gebruiken, selecteert u Layers > More > Street View en sleept u de Pegman naar een blauwe lijn op de kaart. Google Maps geeft een close-up weer alsof je op straat staat.

Aanbevolen: