Waarom ik de nieuwe Canon EOS R3-camera wil (maar nooit zal kopen)

Inhoudsopgave:

Waarom ik de nieuwe Canon EOS R3-camera wil (maar nooit zal kopen)
Waarom ik de nieuwe Canon EOS R3-camera wil (maar nooit zal kopen)
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik ben dol op de nieuwe Canon EOS R3-camera, maar het prijskaartje van $ 6.000 maakt hem voor de meeste mensen onbereikbaar.
  • Smartphone cameratechnologie is zo goed geworden dat zelfs professionals ze gebruiken.
  • De meeste foto's die ik met mijn iPhone maak, zien er beter uit dan die van mijn DSLR.
Image
Image

De nieuwe Canon EOS R3 is misschien wel een van de beste beschikbare camera's, maar ik ben niet van plan er een te kopen.

De dure R3 is nauwelijks een impulsaankoop. De R3 biedt echter hoge snelheid, snelle AF-prestaties, mogelijkheden bij weinig licht en een spiegelloos ontwerp en een full-frame beeldsensor die even groot is als een analoge camera.

Ik heb een groot deel van spiegelloze en DSLR-camera's in mijn bezit gehad, en hoewel ik een grote Canon-fan ben, lieten de specificaties me niet zo enthousiast achter als een paar jaar geleden. De waarheid is dat de camera op mijn iPhone 12 Pro Max alles is wat ik nodig heb, en dat geldt waarschijnlijk voor de meeste mensen. De cameratechnologie van smartphones is zo goed geworden dat zelfs professionals ze gebruiken.

Al deze functies die in de R3 zijn verpakt, zouden het de droom van een professionele shooter moeten maken.

Specificaties van de bovenste plank

Op papier lijken de 24,1-megapixels van de R3 niet veel om je hart sneller van te laten kloppen.

Maar Canon beweert dat de back-illuminated gestapelde CMOS-sensor in combinatie met de DIGIC X-processor een snelle uitlezing levert, waardoor continu-opnamen kunnen worden gemaakt tot 30 fps in stille sluitermodus en tot 12 fps in de mechanische sluiter, met minimale vervorming.

Canon zegt dat de R3 kan fotograferen tot 30 fps met de elektronische sluiter en 12 fps met de mechanische sluiter, en de maximale niet-versterkte ISO is 102, 400. Voor video kan de R3 6K opnemen met 60 fps en niet bijgesneden 10-bits 4K bij 120 fps.

De R3 maakt gebruik van deep learning-technologie om oog- en lichaamsdetectie en autofocus te verbeteren. Fotografen kunnen een eerste autofocuspunt selecteren door simpelweg naar een gebied van de elektronische zoeker van 5,76 miljoen punten te kijken.

Image
Image
De Canon EOS R3 DSLR-camera.

Canon

Fysiek lijkt de R3 veel op de EOS-1D X Mark III, wat zelf een klassieke vorm is die Canon al tientallen jaren herha alt. De camera is gemaakt van een magnesiumlegering met een verticale handgreep en is weerbestendig.

Zijn camera's zelfs nodig?

Al deze functies die in de R3 zijn verpakt, zouden het de droom van een professionele shooter moeten maken. Ik heb als fotojournalist gewerkt en geniet ervan om in mijn vrije tijd foto's te maken.

Een paar jaar geleden zou ik hebben zitten kwijlen bij de gedachte aan alles wat de R3 kan doen. Ik zou excuses verzinnen waarom ik het nodig zou hebben voor professionele foto's en reisfoto's.

Maar de nieuwste generatie smartphonecamera's is van gedachten veranderd. Er is een oud gezegde dat de beste camera degene is die je bij je hebt. Wat dat betreft kun je de smartphone die je al op zak hebt niet verslaan.

Hoewel het technisch gezien jaren kan duren voordat smartphonecamera's het lichtverzamelende vermogen van full-frame camera's zoals de R3 kunnen evenaren, zijn de resultaten meer dan goed genoeg voor de behoeften van de meeste mensen.

Neem mijn iPhone 12 Pro Max, die ik als dagelijkse chauffeur gebruik. Dankzij de ongelooflijke mogelijkheden om foto's te maken, heeft de iPhone mijn DSLR volledig vervangen. En de meeste foto's die ik met mijn iPhone maak, zien er beter uit dan die van mijn DSLR.

De belangrijkste upgrade naar de iPhone van eerdere modellen is de 2,5x telezoomlens. De mogelijkheid om van een afstand dichtbij te komen was een van de laatst overgebleven redenen om mijn verschillende digitale camera's vast te houden. Het is handig bij het fotograferen van vogels in Central Park in New York City.

De Pro Max biedt ook een ongelooflijke beeldkwaliteit. De iPhone 12 Pro Max biedt zeer weinig ruis en hoge definitie voor scherpe, heldere foto's bij daglichtfotografie. Ik heb ook de kans gehad om de camera's op de nieuwste Google Pixel-telefoons uit te proberen en was erg onder de indruk van hun mogelijkheden.

Ik zou graag een Pixel of een iPhone meenemen op reis in plaats van een DSLR mee te slepen. Mijn hele verzameling camera's staat stof te happen.

Ik zou graag de nieuwe EOS R3 uitproberen en de eerste recensies zijn positief. Maar voor $ 6.000 zonder lens is de R3 te veel camera voor iedereen behalve professionals.

Aanbevolen: