Waarom de iPhone nooit de beste gameconsole zal zijn

Inhoudsopgave:

Waarom de iPhone nooit de beste gameconsole zal zijn
Waarom de iPhone nooit de beste gameconsole zal zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De hardware van de iPhone is geweldig voor games.
  • Het ontbreken van grote namen, AAA-titels is de belangrijkste handicap van Apple.
  • Mobiele gaming was vorig jaar meer dan de helft van de gamingmarkt.
Image
Image

Het enige dat de iPhone ervan weerhoudt om zo goed te zijn als de Nintendo Switch voor games, is het ontbreken van Nintendo-games en een goede controller.

Op papier loopt de iPhone ver voor op de Switch. Het scherm is mooier, de processor is beter en de batterij gaat langer mee. Dus wat weerhoudt het ervan om de ultieme pocketgame-machine te zijn?

Er zijn een paar redenen. Een daarvan is dat het niet dezelfde soorten games kan spelen, omdat het geen knoppen heeft. Een andere is dat je geen games zoals Zelda: Breath of the Wild op de iPhone kunt krijgen. Maar de belangrijkste reden kan zijn dat het Apple gewoon niets kan schelen.

"Het is niet het gebrek aan ondersteuning voor controllers, dat wordt eigenlijk heel goed", vertelde technologieschrijver en game-expert Killian Bell via e-mail aan Lifewire. "Het is dat de meeste grote consolegames niet beschikbaar zijn op mobiel. Degenen die dat wel zijn, zijn gevuld met in-app-aankopen. De prijs is een ander belangrijk ding - zelfs de nieuwe PS5 is de helft van de prijs van een iPhone 12 Pro."

Control

Op iOS is de controller het aanraakscherm. Dit werkt goed voor sommige soorten games en is verschrikkelijk voor andere. Een schaakstuk slepen is perfect voor aanraking, en games zoals de nu klassieke Fruit Ninja zouden niet mogelijk zijn zonder.

Games die veel fijne, snelle en gelijktijdige actie vereisen, hebben knoppen en joysticks nodig. Vergelijk Mario Kart op de iPhone met elke versie op een Nintendo-console en je zult meteen het verschil zien.

Image
Image

Je kunt gamecontrollers via Bluetooth verbinden met de iPhone en iPad, en recente iOS-updates hebben ondersteuning toegevoegd voor de nieuwste PlayStation- en Xbox-controllers. Maar deze zijn optioneel, net zoals een toetsenbord en muis of trackpad optioneel zijn op de iPad.

Het feit dat ze optioneel zijn, betekent dat game-ontwikkelaars er niet zeker van kunnen zijn dat de speler ze zal hebben.

Om een game het grootste publiek te laten bereiken, moet hij eerst aanraken. Elke ondersteuning voor gamecontrollers moet optioneel zijn, niet vereist. Niet alle ontwikkelaars willen echter het breedste publiek bereiken. Het vinden van een grote niche kan voldoende zijn.

Voor mensen die wel een controller willen, is de nieuwe BackBone One-controller zeker verleidelijk. Het maakt verbinding via Lightning en voegt zelfs een koptelefoonaansluiting toe.

Cameron Faulkner van The Verge prijst de bijbehorende app (niet vereist), die een console-achtig overzicht geeft van alle games op je iPhone, evenals een lijst van nieuwe games in de App Store die controllers ondersteunen.

De controller zelf is blijkbaar uitstekend, gemakkelijk zo goed als de Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch. Als je van gamen op je iPhone houdt, dan verandert dit in een draagbare console.

Fortnite was het dichtst bij een volledige console-ervaring - het was precies hetzelfde op mobiel als op console en pc. En nu is het dood.

De Nintendo-factor

De andere belangrijke factor die ervoor zorgt dat de iPhone geen Switch-killer wordt, is Nintendo zelf. Hoewel er een paar Nintendo-games op iOS zijn, zijn ze lang niet zo diep als de games die het maakt voor zijn eigen consoles.

Nintendo maakt zijn eigen hardware, maakt geweldige games om erop te draaien en houdt de controle over games van derden die op zijn consoles draaien goed. Klinkt bekend?

Als Nintendo die controle opgeeft - en de daarmee gepaard gaande winst - zou het zijn alsof Apple de korting van 30% in de App Store laat vallen of je apps overal vandaan laat installeren.

Apple geeft er niet om

Dit brengt ons bij de echte reden dat de iPhone geen grote concurrent is van bestaande gameconsoles: Apple wil niet dat het dat is. Mobiel gamen is goed voor meer dan de helft van alle game-inkomsten, en de iPhone maakt daar een groot deel van uit.

Waarom zou je pc- en consolegamers achtervolgen? Per slot van rekening hebben hobbyistische gamers ook telefoons en zullen ze er waarschijnlijk net zo goed games op spelen als ieder ander.

"Veel gamers op die platforms pikken games op als een secundair voordeel van het bezitten van een apparaat, dus het lijkt misschien alsof het een minder belangrijk gameplatform is, maar als je kijkt naar de verkoop en het aantal spelers, klopt het daarboven, "vertelde game-ontwikkelaar Andrew Crawshaw aan Lifewire via een direct bericht.

Image
Image

"Zelfs als die [games met grote namen] beschikbaar zijn op de iPhone, zoals Call of Duty, zijn ze gratis te spelen en zitten ze boordevol in-app-aankopen en lang niet zo goed", zegt Bell.

Deze regeling past bij Apple. Het hoeft geen langdurige relaties aan te gaan met de ontwikkelaars van AAA-gametitels, wat essentieel is wanneer het jaren en tientallen miljoenen dollars kan kosten om games te maken.

Kortom, de iPhone zal nooit wedijveren met de grote consoles omdat Apple dat niet nodig heeft.

"Fortnite kwam het dichtst in de buurt van een volledige console-ervaring - het was precies hetzelfde op mobiel als op console en pc", zegt Bell. "En nu is het dood."

Aanbevolen: