Hoe de nieuwe VR-app van Facebook het werk kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de nieuwe VR-app van Facebook het werk kan veranderen
Hoe de nieuwe VR-app van Facebook het werk kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met de nieuwe Horizon Workrooms-app van Facebook kun je samenwerken met collega's via VR.
  • VR kan voordelen bieden aan fysiek aanwezig zijn op het werk.
  • Met Workrooms kun je als avatar deelnemen aan een vergadering in VR of via een videogesprek inbellen in de virtuele ruimte vanaf je computer.
Image
Image

Uw kantoor woon-werkverkeer kan binnenkort gepaard gaan met het opzetten van een VR-headset.

Facebook heeft Horizon Workrooms gelanceerd, een nieuwe virtual reality-app voor werken op afstand waarmee mensen Oculus Quest 2-headsets kunnen gebruiken om deel te nemen aan bedrijfsvergaderingen. Het is een van een groeiend aantal apps die samenwerking op het werk met VR mogelijk maken. Sommige experts zeggen dat VR voordelen kan bieden aan fysiek aanwezig zijn op het werk.

"VR biedt de mogelijkheid om de perfecte setting te creëren voor elke vergadering, of het nu een traditionele directiekamer, een theater of staande op het oppervlak van een verre planeet is", Aaron Franko, vice-president immersieve technologie bij softwareontwikkeling bedrijf Saritasa, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Er zijn ook veel krachtige samenwerkings- en presentatietools beschikbaar die onpraktisch zouden zijn in de meeste fysieke omgevingen."

Afspreken in VR

Facebook's nieuwe Workrooms is een gedurfde visie op het potentieel van VR als meer dan een gamingplatform. Je kunt als avatar deelnemen aan een vergadering in VR of via een videogesprek inbellen in de virtuele ruimte vanaf je computer. Er is ook een virtueel whiteboard om ideeën te schetsen.

Een van de meer opwindende functies is de mogelijkheid om je bureau, computer en toetsenbord mee te nemen naar VR. U kunt uw computer en randapparatuur op een virtuele vergadertafel voor u zien zitten.

De technologie maakt gebruik van een begeleidende Oculus Remote Desktop-app voor Mac en Windows om met één klik toegang te krijgen tot je computer vanuit VR. "Je kunt aantekeningen maken tijdens je vergaderingen, je bestanden naar VR brengen en zelfs je scherm delen met collega's als je wilt", schreef het bedrijf op zijn blogpagina.

Avatars krijgen ook een upgrade in Workrooms met aanpassingsopties en andere tweaks om ze expressiever en natuurlijker te laten lijken.

Facebook heeft ook aan de software gewerkt om gesprekken levensechter te laten klinken. Het bedrijf zegt dat het ruimtelijke audio met lage latentie gebruikt om het te laten klinken alsof mensen in een echte kamer praten.

Net als de meeste andere VR-productiviteitsapps op de markt, biedt Workrooms virtuele whiteboards. U kunt uw controller als een pen gebruiken, op het fysieke bureau voor u of staand met anderen aan het whiteboard. Met de software kunt u afbeeldingen van uw computer op het whiteboard pinnen en deze vervolgens markeren en met collega's bekijken.

Het gebruik van VR kan een efficiëntere manier zijn om dingen voor elkaar te krijgen dan vergaderen in een echt kantoor, zei Franko.

Image
Image

"Er is een aanzienlijke tijdsbesparing door simpelweg 'binnen te vallen' bij een virtuele vergadering zonder alle reisdetails te behandelen of van kamer naar kamer te gaan," voegde hij eraan toe. "Alle deelnemers hebben er baat bij dat er veel vergaderruimten kunnen worden 'gered', zodat een vergadering niet hoeft te eindigen omdat de tijd om is en niemand alle belangrijke aantekeningen op een whiteboard zal wissen. En als iemand een vergadering mist of gewoon wil het bekijken, hebben de meesten een optie om het op te nemen zodat het later kan worden bekeken."

VR Office-apps vermenigvuldigen

Facebook is niet het eerste bedrijf dat het potentieel in VR ziet als hulpmiddel voor productiviteit op de werkplek.

Een andere optie voor samenwerking is MeetinVR, een VR-app die dit jaar is uitgebracht voor de Oculus Quest 2, die een keuze biedt uit virtuele achtergronden, avatars en whiteboards. Een andere app, Immersed, laat je ook werken in een virtueel kantoor met meerdere monitoren en een keuze aan omgevingen.

Franko voorspelde dat apps zoals Workrooms uiteindelijk persoonlijke vergaderingen zouden kunnen vervangen.

"Mijn team is over de hele wereld verspreid en de mogelijkheid om 'face-to-face' in een kamer te zitten en ons volgende project te bespreken, creëert een niveau van samenhang dat anders onmogelijk zou zijn", zei hij. "Ik heb talloze VR-presentaties bijgewoond waardoor ik achteraf ad-hocgesprekken kan voeren met experts uit de sector en collega's, waardoor een gemeenschapsgevoel ontstaat dat moeilijk of onmogelijk te bereiken was, vooral in de afgelopen 18 maanden."

Aanbevolen: