Hoe nieuwe AI-aangedreven slimme banden het transport kunnen helpen veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe AI-aangedreven slimme banden het transport kunnen helpen veranderen
Hoe nieuwe AI-aangedreven slimme banden het transport kunnen helpen veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bandenfabrikant Goodyear onthult SightLine, nieuwe loopvlakdetectie, AI-aangedreven slimme bandensoftware om bestuurders op de weg te helpen.
  • Deze innovatie zou de manier kunnen veranderen waarop bezorgdiensten, chauffeurs voor het delen van ritten en consumenten omgaan met transport. Verhoogde veiligheid.
  • Slimme banden blijven te nieuw voor experts om goed te wegen, maar er kunnen problemen optreden met cloudgebaseerde verzameling van chauffeursgegevens.
Image
Image

Zelf uw motoren starten! Bandenfabrikanten onthullen nieuwe slimme banden, compleet met intelligente AI-software die bestuurders een helpende hand wil bieden.

Bandenfabrikanten zoals Goodyear en Bridgestone werken samen met AI-softwareontwikkelaars om zelfdetecterende banden te maken met de mogelijkheid om bestuurders op de hoogte te stellen wanneer ze moeten worden vervangen. De informatie kan potentiële gevaren langs de lijn helpen verminderen. De eerste on-the-road testers zijn last-mile bezorgingsvoertuigen die relevante gegevens leveren aan cloud computing-platforms om re altime informatie te verstrekken met behulp van intelligent AI-ontwerp.

De innovatie is nog niet klaar om op grote schaal te worden geïmplementeerd, maar de mogelijkheden worden al afgewogen door experts. Van het verminderen van auto-ongelukken tot het intelligent volgen van stappen en het signaleren van veranderingen in wegomstandigheden.

“De lancering van [I]ts legt de basis voor een toekomst met geconnecteerde banden waarin elke band intelligentie biedt”, luidt het persbericht van Goodyear’s SightLine. “In de toekomst zal [de] technologie niet alleen feedback geven over de band, maar ook feedback geven over de wegomstandigheden, waardoor geconnecteerde, autonome mobiliteit mogelijk wordt.”

Onderweg

Slimme banden hebben het potentieel om de manier waarop we rijden te herstructureren. Goodyear is van plan om de AI-technologie voor slimme banden tegen 2027 in alle nieuwe producten te implementeren, volgens het persbericht van 16 juni van het bedrijf. Slimme banden van de volgende generatie zijn onderweg met commerciële bestelwagens.

Image
Image

Met sensoren voor loopvlakslijtage en de mogelijkheid om mogelijke lekke banden te detecteren, is het intelligente ontwerp nuttig voor bestelwagens en kan het een potentieel voordeel zijn voor Uber- en Lyft-chauffeurs die verhoogde bandenslijtage en snelheidsclassificatie ervaren. Door de gezondheid van banden te monitoren door middel van AI kunnen consumenten beter proactief omgaan met bandenonderhoud, wat kan helpen om honderden levens per jaar te redden.

Volgens gegevens van de National Transportation Safety Board zijn jaarlijks gemiddeld 33.000 ongevallen veroorzaakt door bandenfalen. Blowouts zijn goed voor zo'n 2.000.

Het zijn echter niet alleen voordelen aan de kant van de consument. Ook bandenfabrikanten halen er iets uit door gegevens te verzamelen over het rijgedrag en de keuze van de chauffeurs. In theorie kunnen ze deze informatie aan adverteerders verkopen voor meer winst en hun bedrijfsmodel verder uitbreiden voorbij de koper-verkoper-verbinding. Met slimme banden blijven consumenten gebonden aan bandenfabrikanten voor meer dan alleen een snelle bandenwissel om de paar jaar.

De toekomst van transport?

Experts in het veld moeten zich nog een definitief oordeel vormen over de impact van slimme banden. Consumer Reports heeft onlangs "een team van ingenieurs en andere getrainde professionals" belast met het testen en beoordelen van de nieuwe banden. De technologie is nog te nieuw voor commentaar, zeiden ze.

“[Consumer Reports] heeft nog geen evaluaties of tests van slimme banden uitgevoerd en kon dus geen commentaar geven op de opkomende technologie”, zei Douglas Love, associate director of communications, in een verklaring aan Lifewire.

“In de toekomst zal [de] technologie niet alleen feedback geven over de band, maar ook feedback geven over de wegomstandigheden, waardoor geconnecteerde, autonome mobiliteit mogelijk wordt.”

Chirag Shah, adjunct universitair hoofddocent aan het Human Centered Design and Engineering-programma van de Universiteit van Washington, heeft een meer kritische kijk op slimme banden en hun connectie met consumenten. Hij denkt dat het een poging zou kunnen zijn van bandenfabrikanten om marktaandeel terug te winnen.

“Ik geloof dat het verzamelen van gegevens een belangrijke reden is voor Goodyear en anderen om aan te dringen op deze technologie. Het verzamelen van gegevens over het rijden door banden zal een hele nieuwe wereld van mogelijke diensten voor hen openen, zei Shah in een e-mailinterview met Lifewire.

“Ze kunnen deze gegevens delen (verkopen) aan verschillende instanties en partners voor verschillende doeleinden, waaronder inzicht in de wegomstandigheden, rijgewoonten, opstoppingen, enz. Stel je voor dat je een app-abonnement hebt dat je rijgegevens en gedrag bijhoudt en presenteert aan helpen u beter te rijden of slechte stukken wegen te vermijden. Stel je voor dat deze gegevens van miljoenen chauffeurs en miljarden kilometers worden doorgestuurd naar kaartservices [zoals] Google Maps."

Aanbevolen: