Hoe nieuwe hologramtechnologie interacties in de toekomst kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe hologramtechnologie interacties in de toekomst kan veranderen
Hoe nieuwe hologramtechnologie interacties in de toekomst kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Misschien kun je binnenkort hologrammen voelen en zien.
  • Het groeiende veld van holografische technologie kan de manier waarop we communiceren veranderen.
  • WayRay toonde onlangs zijn nieuwe Deep Reality Display waarvan het zegt dat het het traditionele autodashboard kan vervangen door een holografisch display.
Image
Image

Hologrammen kunnen binnenkort meer lijken op de holodekken van Star Trek.

Onderzoekers hebben een hologram ontwikkeld waarmee je het kunt 'voelen'. Het maakt deel uit van het groeiende veld van holografische technologie die de manier waarop we communiceren zou kunnen veranderen.

"Uiteindelijk is het misschien mogelijk om holografisch theater te creëren dat realistischer en minder omslachtig is dan de Google-karton- of Oculus Go-systemen, die duizeligheid kunnen veroorzaken", Paul J. Joseph, een professor in massacommunicatie aan de Methodist University in North Carolina, die niet betrokken was bij het onderzoek, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Beam Me Up

Wetenschappers van de Universiteit van Glasgow hebben een systeem ontwikkeld van hologrammen van mensen die 'aerohaptiek' gebruiken, waardoor gevoelens van aanraking met luchtstralen worden gecreëerd, volgens een recent gepubliceerd artikel. De lucht die op de vingers, handen en polsen van mensen blaast, geeft een gevoel van aanraking.

Het systeem is gebaseerd op een pseudo-holografisch scherm dat glas en spiegels gebruikt om een tweedimensionaal beeld in de ruimte te laten zweven - een moderne variatie op een 19e-eeuwse illusietechniek die bekend staat als Pepper's Ghost.

De vooruitgang van holografische technologie opent een hele nieuwe wereld die de kracht heeft om… te helpen het speelveld tussen de haves en have nots te egaliseren, Het systeem zou kunnen worden ontwikkeld zodat je een avatar van een vreemdeling aan de andere kant van de wereld kunt ontmoeten en hun handdruk kunt voelen.

"Wij geloven dat aerohaptics de basis kan vormen voor veel nieuwe toepassingen in de toekomst, zoals het maken van overtuigende, interactieve 3D-weergaven van echte mensen voor teleconferenties", Professor Ravinder Dahiya van de Universiteit van Glasgow en een van de auteurs van het artikel zei in een persbericht.

"Het kan chirurgen helpen om tijdens hun training lastige procedures uit te voeren in virtuele ruimtes, of ze zelfs in staat stellen robots te bevelen om de operaties echt uit te voeren," voegde hij eraan toe.

Hologrammen kunnen voor meer zijn dan alleen zakelijke bijeenkomsten, vertelde Hayes Mackaman, de CEO van 8i, een VR-softwarebedrijf gericht op hologrammen, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Ze kunnen worden toegepast voor zeer meeslepende training en opleiding, persoonlijke fitness, alle vormen van entertainment en zelfs geheugenvastlegging - en kunnen ook worden gestreamd en bekeken vanaf elk apparaat dat een browser ondersteunt", voegde hij eraan toe.

"De vooruitgang van holografische technologie opent een hele nieuwe wereld die de kracht heeft om de toegang tot leren te democratiseren, je op de eerste rij van een concert te plaatsen en het speelveld tussen de haves en have nots gelijk te maken, " zei Mackaman.

Image
Image

Nieuwe hologramtechnieken

Hologrammen worden snel geavanceerder. Vorig jaar lanceerde PORTL een door AI aangedreven hologramprojectiesysteem.

"Voor het eerst in de geschiedenis kun je praten met een kunstmatig intelligent hologram dat wordt gestraald in een hologramprojectiemachine op menselijke maat en ze alles, overal en op elk moment vragen", zegt David Nussbaum, CEO van PORTL, in een persbericht. "De mogelijkheden zijn wijd open, gezien de kracht van de A. I. van StoryFile en de levensechte kwaliteit van deze hologrammen. Ik kijk er naar uit om te zien wat de wereld hiermee doet"

MIT-wetenschappers hebben onlangs 'tensorholografie' aangekondigd, een nieuwe manier om onmiddellijk hologrammen te produceren, wat voorheen onmogelijk was.

Het bedrijf WayRay toonde onlangs zijn nieuwe Deep Reality Display waarvan het zegt dat het het traditionele autodashboard kan vervangen door een holografisch display. Het display toont verschillende delen van het virtuele beeld op verschillende afstanden.

Voor bestuurders betekent het Deep Reality Display een extra focus op de weg met het geavanceerde rijhulpsysteem, plus subtiele entertainmentfuncties zonder afleiding, beweert het bedrijf. Het systeem zorgt ervoor dat de bestuurder alleen selectieve True AR-apps te zien krijgt, die het meest geschikt zijn voor de verkeerssituatie en context op het exacte moment. "Al deze technologieën vertegenwoordigen aanzienlijke sprongen voorwaarts waardoor hologrammen een uitzonderlijke weergave van de wereld om je heen kunnen bieden, niet alleen in VR, maar ook in AR en mixed reality - zonder de vermoeidheid van de ogen en misselijkheid die virtual reality tegenhoudt", zei Mackaman..

Aanbevolen: