TikTok voegt welzijnsupdates en gidsen toe

TikTok voegt welzijnsupdates en gidsen toe
TikTok voegt welzijnsupdates en gidsen toe
Anonim

TikTok kondigde een hele reeks nieuwe welzijnsbronnen aan om gebruikers op het platform te ondersteunen.

In een blogpost die dinsdag werd gepubliceerd, beschrijft het bedrijf nieuwe manieren om prioriteit te geven aan het welzijn van zijn gebruikers. Updates en toevoegingen die naar de app komen, omvatten een uitgebreide gids over eetstoornissen en zelfmoord, uitgebreide zoekinterventies voor het activeren van woorden of zinsdelen en bijgewerkte waarschuwingslabels voor gevoelige inhoud.

Image
Image

TikTok zei ook dat het experts op het gebied van welzijnsgidsen heeft ontwikkeld van organisaties zoals de International Association for Suicide Prevention, Crisis Text Line, de National Eating Disorders Association (NEDA) en de Butterfly Foundation.

Bovendien heeft TikTok deze week ook in-app-programmering aangekondigd die samengestelde inhoud van deze partnerorganisaties zal bevatten om meer problemen rond welzijn te onderzoeken.

"We zijn geïnspireerd door hoe onze gemeenschap open, eerlijk en creatief deelt over belangrijke kwesties zoals mentaal welzijn of lichaamsbeeld, en hoe ze elkaar opbeuren en hulp bieden in moeilijke tijden," TikTok schreef in zijn blogpost.

Terwijl TikTok-gebruikers zouden moeten profiteren van deze welzijnsupdates, staat een van de concurrenten van de app, Instagram, momenteel in heet water over hoe het door sommigen wordt gezien als schadelijk voor de geestelijke gezondheid van gebruikers. Volgens een rapport in The Wall Street Journal dat deze week werd gepubliceerd, zeiden gebruikers herhaaldelijk dat ze dachten dat het platform schadelijk voor hen was, vooral gebruikers die tienermeisjes waren, en het bedrijf is zich er terdege van bewust dat het een probleem is voor deze groep.

We zijn geïnspireerd door hoe onze gemeenschap open, eerlijk en creatief deelt over belangrijke kwesties zoals mentaal welzijn of lichaamsbeeld…

Instagram reageerde op de bevindingen door te zeggen: Sociale media zijn niet inherent goed of slecht voor mensen. Velen vinden het de ene dag nuttig en de volgende problematisch. Wat er het meest toe lijkt te doen, is hoe mensen sociale media gebruiken en hun gemoedstoestand wanneer ze die gebruiken.”

TikTok, dat zich richt op mentaal welzijn in samenwerking met gevestigde organisaties, zou een nieuw precedent kunnen scheppen voor socialemediabedrijven in de manier waarop ze omgaan met de geestelijke gezondheid van gebruikers.

Aanbevolen: