Nieuwste Chrome-update lost grote beveiligingsproblemen op

Nieuwste Chrome-update lost grote beveiligingsproblemen op
Nieuwste Chrome-update lost grote beveiligingsproblemen op
Anonim

De nieuwste update van Google Chrome lost direct twee beveiligingsproblemen op die actief worden aangevallen.

Google heeft een nieuwe update voor Chrome uitgebracht en spoort gebruikers aan deze zo snel mogelijk te downloaden om mogelijke misbruik van twee beveiligingsproblemen te voorkomen die actief worden aangevallen door kwaadwillenden. De update is maandag uitgebracht en bevat in totaal 11 beveiligingsoplossingen.

Image
Image

Hoewel de update meerdere problemen verhelpt, zegt Google dat twee van de kwetsbaarheden, CVE-2021-30632 en CVE-2021-30633, momenteel actief in het wild worden misbruikt.

Hoewel het geen strikte details heeft onthuld over de problemen die de update oplost, heeft Google wel vermeld dat het zou updaten met meer details wanneer de meerderheid van de Chrome-gebruikersbasis is bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Degenen die Chrome dagelijks gebruiken, willen updaten naar versie 93.0.4577.82 op Windows, Mac en Linux om de kwetsbaarheden die in de update worden genoemd te vermijden.

Image
Image

Google heeft alle 11 problemen beoordeeld als zeer ernstige problemen, wat betekent dat gebruikers er alles aan moeten doen om zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie van Chrome. Twee van deze problemen werden zo hoog gewaardeerd dat Google zelfs een uitbetaling van $ 7.500 aanbood aan de onderzoekers die ze ontdekten.

De nieuwste versie van Chrome wordt momenteel uitgerold voor gebruikers over de hele wereld. Google zegt dat het alle gebruikers binnen de komende dagen en weken zou moeten bereiken. U kunt controleren op Chrome-updates om te zien of deze nu beschikbaar zijn om te downloaden.

Aanbevolen: