Nieuwe Chrome OS 91 Build lost Chromebook Lock-Out Bug op

Nieuwe Chrome OS 91 Build lost Chromebook Lock-Out Bug op
Nieuwe Chrome OS 91 Build lost Chromebook Lock-Out Bug op
Anonim

Google heeft een nieuwe versie van Chrome OS uitgebracht, versie 91.0.4472.167, om een bug te verhelpen die ervoor zorgde dat sommige Chromebook-gebruikers geen toegang meer hadden tot hun systemen.

De stabiele versie van 91.0.4772.165 van Chrome OS verhinderde dat sommige Chromebook-gebruikers konden inloggen en hun bestanden konden openen. In sommige gevallen werd ook gemeld dat het "boot looping" veroorzaakte, waardoor het systeem eindeloos zou afsluiten en opnieuw opstarten. Met de nieuwste stabiele build van 91.0.4472.167 zouden getroffen gebruikers weer toegang moeten hebben tot hun Chromebooks.

Image
Image

Volgens Android Police was de boosdoener een simpele typfout.waar Google een tweede "&" uit een opdracht wegliet, wat voor zoveel gebruikers tot inlogproblemen leidde. Gelukkig lijkt het erop dat versie 91.0.4472.167 in staat zal zijn om gebruikersaccounts te decoderen en in te loggen. Dus als je Chromebook is aangetast, zou de update de zaken weer moeten oplossen.

Helaas, als je je systeem hebt gepowerwashed (d.w.z. teruggezet naar de fabrieksinstellingen), heb je pech. Hoewel de update zal voorkomen dat het vergrendelingsprobleem zich opnieuw voordoet, is er geen manier om die verloren gegevens terug te krijgen.

Image
Image

Om te voorkomen dat mogelijk defecte updates in de toekomst automatisch worden gedownload, raadt Android Police aan om deze vlag in te schakelen: chrome:flagsshow-metered-toggle Dit zal een schakelaar weergeven in de Wi -Fi- en mobiele netwerkinstellingen en stellen u in staat om te beslissen of een netwerk moet worden beperkt om automatische downloads te voorkomen.

De stabiele versie 91.0.4472.167 is uitgerold voor de meeste Chrome OS-apparaten - van Acer tot Toshiba - en zou nu beschikbaar moeten zijn om te downloaden als dit nog niet automatisch is gebeurd.

Aanbevolen: