De Onkyo HT-S3800/HT-S7800 Home Theater-in-a-Box-systemen

Inhoudsopgave:

De Onkyo HT-S3800/HT-S7800 Home Theater-in-a-Box-systemen
De Onkyo HT-S3800/HT-S7800 Home Theater-in-a-Box-systemen
Anonim

Bij het samenstellen van een thuisbioscoop heb je de keuze tussen een soundbarsysteem of een thuisbioscoopontvanger met veel speakers. Er zit echter een oplossing tussenin die een betere luisterervaring biedt dan een soundbar zonder het gedoe van een volledige thuisbioscoopopstelling: een thuisbioscoop-in-een-doos zoals de Onkyo HT-S7800 of Onkyo HT-S3800.

Onkyo heeft het HT-S3800-model stopgezet, maar je kunt ze nog steeds gebruikt vinden. Er zijn ook tientallen vergelijkbare starterskits voor thuisbioscopen die u kunt overwegen.

HT-S3800 Onkyo Home Theatre-systeem

De HT-S3800 is het basismodel in Onkyo's home theater-in-a-box productlijn. Het systeem bestaat uit een 5.1-kanaals ontvanger (HT-R395), een vijfkanaals boekenplankluidsprekersysteem (links, rechts, midden, links surround, rechts surround) en een passieve subwoofer (de ontvanger voedt de subwoofer).

Image
Image

Uitgangsvermogen

De HTR-395-thuisbioscoopontvanger die bij het systeem wordt geleverd, heeft een nominaal vermogen van 60 WPC (gemeten met twee kanalen aangedreven met acht Ohm luidsprekerbelastingen van 20 Hz tot 20 kHz bij 0,7% THD). Dit is voldoende vermogen voor een bescheiden opstelling in een kleine of middelgrote ruimte.

Zorg ervoor dat u de specificaties van het uitgangsvermogen van de versterker begrijpt voordat u uw audioapparatuur aansluit.

Audio decoderen en verwerken

Het systeem is compatibel met de meeste Dolby Digital en DTS surround sound-formaten, inclusief Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio (up top 5.1-kanalen). Er zijn extra vooraf ingestelde surroundverwerkingsmodi beschikbaar.

Connectiviteitsfuncties

Met verschillende analoge audio- en video-verbindingsopties, zijn 4K HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang aanwezig. De HDMI-aansluitingen zijn compatibel met 3D, HDR en tot 4K pass-through (geen opschaling) en voldoen aan de HDMI 2. Oa-specificaties, inclusief ondersteuning voor audioretourkanaal en HDMI-CEC.

De HT-S3800 biedt ook composiet-naar-HDMI-upconversie voor eenvoudigere aansluiting op moderne tv's. Er is geen opschaling voorzien en er zijn geen component video-aansluitingen. Internet- en netwerkstreamingmogelijkheden zijn niet inbegrepen. Er is echter ingebouwde Bluetooth, waardoor directe draadloze streaming vanaf compatibele draagbare apparaten zoals de meeste smartphones mogelijk is.

Luidsprekers en subwoofer

De midden-, links-/rechtsvoor- en surroundluidsprekers hebben dezelfde drivercomplement (behalve dat de middenkanaalluidspreker horizontaal is). Elke driver heeft een 3-inch full-range driver die is verzegeld in een compacte kast (akoestische ophanging) en kan op een plank of aan de muur worden gemonteerd.

De meegeleverde subwoofer is passief en heeft een conusdriver van 6-7/16 inch. De subwoofer heeft ook een front-firing poort (bass-reflex ontwerp) die zorgt voor een uitgebreide laagfrequente respons.

Image
Image

Bottom Line

Hoewel de HT-S3800 mogelijk nog steeds beschikbaar is, wordt deze afgedankt en vervangen door de HT-S3910. Toevoegingen zijn onder meer Dolby Atmos- en DTS:X-decodering, evenals de optie om het systeem in een 3.1.2-kanaalsconfiguratie in te stellen (links, midden, rechts, subwoofer en twee hoogtekanalen). U kunt het echter ook in een standaard 5.1-kanaalsconfiguratie uitvoeren. Uitgangsvermogen is verhoogd tot 80 WPC.

HT-S7800 Onkyo Thuisbioscoop

De HT-S3800 (of de HT-S3910) biedt alle basis, maar misschien ben je op zoek naar iets dat wat meer flexibiliteit biedt op zowel de audio- als de videoafdeling. Onkyo's HT-S7800 biedt dat, plus een beetje meer.

Uitgangsvermogen

De thuisbioscoopontvanger die bij het HT-S7800-systeem (HT-R695) wordt geleverd, levert een hoger uitgangsvermogen per kanaal (100 WPC) met dezelfde meetstandaarden als het HT-S7800-systeem.

Audiodecodering, kanalen en luidsprekers

Een ander verschil is dat de HT-S7800 is verpakt als een 5.1.2-kanaalssysteem dat compatibel is met Dolby Atmos en DTS:X audiodecodering (hoewel voor DTS:X mogelijk een firmware-update vereist is). Het systeem omvat twee voorluidsprekers die zowel horizontaal als verticaal gerichte drivers leveren en twee horizontaal gerichte midden- en surroundkanaalluidsprekers.

De subwoofer die bij de HT-S7800 wordt geleverd, is ook groter (10 inch) en heeft eigen voeding in plaats van passief, dus heeft hij een eigen ingebouwde versterker van 120 watt. De receiver die bij de HT-S7800 wordt geleverd, heeft twee subwooferuitgangen, zodat u desgewenst een tweede subwoofer kunt aansluiten.

U kunt de HT-S7800 ook configureren als een standaard 7.1-kanaals systeem door twee extra horizontaal gerichte satellietluidsprekers aan te schaffen.

Instelhulpmiddelen

Het systeem bevat Onkyo's AccuEQ automatisch kamerkalibratiesysteem. Onkyo levert ook een microfoon die op de ontvanger wordt aangesloten. De ontvanger genereert vervolgens een reeks testtonen, berekent factoren zoals de grootte en afstand van de luidsprekers en past de luidsprekers beter aan de akoestische eigenschappen van de kamer aan.

Connectiviteit

De HT-S7800 verhoogt ook het aantal en de soorten verbindingen die worden aangeboden. Zo zijn er acht HDMI-ingangen en twee parallelle HDMI-uitgangen (beiden leveren hetzelfde audio- en videosignaal). Er zijn ook twee componentvideo-ingangen (componentvideo-ingangssignalen worden geconverteerd naar HDMI voor uitvoer). Alle HDMI-aansluitingen voldoen aan dezelfde specificaties als die van de HT-S3800, inclusief video-upscaling voor zowel analoge als HDMI-bronnen.

Een andere verbindingsoptie op de HT-S7800 is het opnemen van multi-zone bediening via luidsprekeraansluitingen of voorversterkeruitgangen (vereist de toevoeging van externe versterkers).

Netwerkconnectiviteit en streaming

Naast zijn fysieke audio- en videomogelijkheden, biedt de HT-S7800 ook Ethernet en Wi-Fi, waardoor verbinding met uw lokale thuisnetwerk en internet mogelijk is. Bovendien is de HTS-7800 Apple AirPlay-compatibel en kan hij worden geïntegreerd in het FlareConnect draadloze multiroom-audiosysteem.

Hi-Res Audio

Een andere bonus op de HT-S7800 is de opname van hi-res audiocompatibiliteit. Dit betekent dat de HT-S7800 hi-res audiobestanden kan afspelen via USB of via een lokaal netwerk aangesloten pc's of mediaservers.

Bedieningsopties

Naast het voorpaneel en de meegeleverde afstandsbediening, kunt u ook de Onkyo Controller-app voor iOS- en Android-telefoons gebruiken.

Image
Image

Onkyo biedt flexibiliteit

In tegenstelling tot systemen van andere fabrikanten, zoals Bose, LG, Samsung en Sony, betekent Onkyo's opname van zelfstandige thuisbioscoopontvangers dat je niet permanent gebonden bent aan de luidsprekers die bij het systeem worden geleverd. Daarnaast kun je met de HT-S7800 ook overstappen naar een andere subwoofer. Als u uw audioapparatuur wilt upgraden, hoeft u daarom niet het hele systeem te vervangen.

Aanbevolen: