Onkyo SKS-HT540 Review: de beste prijs-kwaliteitverhouding

Inhoudsopgave:

Onkyo SKS-HT540 Review: de beste prijs-kwaliteitverhouding
Onkyo SKS-HT540 Review: de beste prijs-kwaliteitverhouding
Anonim

Bottom Line

De Onkyo SKS-HT540 is een goedkoop 7.1 surround sound-systeem dat een uitstekende geluidskwaliteit en een aantrekkelijk, stevig ontwerp biedt.

Onkyo SKS-HT540 7.1-kanaals thuisbioscoopluidsprekersysteem

Image
Image

We hebben de Onkyo SKS-HT540 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Je komt niet vaak een product als de Onkyo SKS-HT540 7.1 tegen voor zo'n aantrekkelijke prijs. Het blijkt dat dit systeem niet alleen geweldig is voor deze prijs, maar een koopje zou zijn, zelfs als het voor honderden meer zou worden verkocht. Normaal gesproken verwacht je bijna duizend dollar te betalen voor een set luidsprekers die audio van dit niveau produceert.

Image
Image

Ontwerp: Elegant en toch basic

De SKS-HT540 is een eenvoudige, aantrekkelijke set surround sound-luidsprekers. Ze zijn ontworpen om subtiel te zijn en op te gaan in een kamer, niet bijzonder dramatisch of opvallend. Het grootste deel van hun ontwerp bestaat uit een stevige composietplaat met een buitenkant van zwarte houtnerf.

De achterste surround-luidsprekers, hoewel meestal rechthoekig, hebben een subtiel gevormde voorkant. De subwoofer heeft dezelfde vorm en heeft een brede, plastic opening nabij de basis met een gloeiende rode stroomstatus-LED. Het plastic is hier wat aan de goedkope kant, maar omdat het zilver is, vertoont het niet de gemakkelijk op te lopen slijtage en vuil die we hebben opgemerkt in het zwarte plastic van deze verscheidenheid aan plastic in andere systemen die we hebben getest. Aan de achterkant van de subwoofer bevindt zich, naast de stroomkabel en audio-aansluiting, een draaiknop waarmee u het niveau van de subwoofer handmatig kunt aanpassen.

Het systeem biedt een uitstekende, meeslepende luisterervaring die je overspoelt met muziek en je meesleurt in films en tv-shows.

De luidsprekerroosters zijn universeel bedekt met een standaard, onopvallend zwart gaasmateriaal. Op de midden- en voorsurroundluidsprekers zijn deze verwijderbaar voor een lichte verbetering van de geluidskwaliteit. Het verschil is echter bijna volledig te verwaarlozen, en zonder hen lijkt de zilveren voorkant van de luidspreker behoorlijk gedateerd en plakkerig. Ook beschermt de mesh voorkant de delicate luidsprekerelementen zelf en is ontworpen om de levensduur van het systeem te verlengen. Opgemerkt moet worden dat de rand van het zilveren vlak van de luidsprekers nog steeds zichtbaar is met de kap geïnstalleerd.

Een potentieel nadeel van de SKS-HT540 is het formaat: deze luidsprekers zijn behoorlijk groot in vergelijking met concurrerende surround sound-systemen. Het ziet er zeker indrukwekkend uit, maar als je beperkte ruimte hebt om mee te werken of niet wilt dat je geluidssysteem echt duidelijk in de kamer is, kan dit een probleem zijn.

Natuurlijk kunnen de luidsprekers desgewenst allemaal aan de muur worden gemonteerd, wat het probleem van het vinden van een plek om elk apparaat te plaatsen mogelijk kan verminderen. Het kan ook de geluidskwaliteit verbeteren, afhankelijk van de akoestiek van uw kamer, maar heeft als neveneffect dat het systeem beter opv alt.

Image
Image

Configuratieproces: sluit gewoon de draden aan

Het instellen van de SKS-HT540 is als het opzetten van een typisch bekabeld luidsprekersysteem. We hebben ze in de kamer gerangschikt volgens de indeling die wordt aangegeven door de instructies, en vervolgens de meegeleverde kleurgecodeerde draden aangesloten op de luidsprekers en bijbehorende poorten op onze ontvanger. Uw ervaring met het instellen van het systeem is afhankelijk van uw kamer en ontvanger, maar het is in wezen identiek aan het installatieproces van een bekabeld surround sound-systeem.

Het kan moeilijk zijn om een goede locatie te vinden voor zoveel en grote sprekers. Ook moet worden opgemerkt dat in een bijzonder grote kamer de meegeleverde audiokabels mogelijk niet lang genoeg zijn, waardoor een minder optimale plaatsing van de luidsprekers en/of een slechte kabelgeleiding nodig is. Afhankelijk van de grootte van uw kamer kan het nodig zijn om extra lange kabels aan te schaffen.

Image
Image

Geluidskwaliteit: opmerkelijk goed

We waren echt onder de indruk dat Onkyo zo'n goede geluidskwaliteit kan leveren voor zo'n redelijke prijs. Als 7.1-systeem heeft de SKS-HT540 vier surround-luidsprekers achter, twee surround-luidsprekers voor, een middenluidspreker en een subwoofer. Dit zorgt voor een uitstekende, meeslepende luisterervaring die je overspoelt met muziek en je meesleurt in films en tv-shows. We ontdekten dat die extra luidsprekers een veel gelijkmatiger geluid gaven (met veel meer vermogen achterin de kamer) dan de 5.1-systemen die we hebben getest.

Opgemerkt moet worden dat uw ervaring met de SKS-HT540 zal afhangen van de ontvanger die u gebruikt om ze aan te sturen. We hebben ze getest met de Onkyo HT-R695-ontvanger die wordt geleverd met Onkyo's high-end HT-S7800 5.1-surroundsysteem, maar elk systeem dat een 7 ondersteunt.1-kanaals systeem met poorten voor zeskanaals audiokabels zal werken. Houd er rekening mee dat de geluidskwaliteit van systeem tot systeem kan verschillen.

Toen we naar "Paperback Writer" van de Beatles luisterden, waardeerden we de heldere zang en het pittige gitaarnummer, met een gelijkmatige geluidskwaliteit in het midden, hoog en basbereik. We hebben vooral genoten van het luisteren naar deze en andere Beatles-nummers, die de SKS-HT540 bijzonder goed reproduceert.

Hoewel het niet het absoluut beste systeem is dat we ooit hebben gehoord, is het erg goed, vooral voor deze prijs.

"Leaving on a Jet Plane" van John Denver liet het systeemassortiment zien met uitzonderlijk heldere hoge tonen, evenals de voordelen van die extra achterluidsprekers terwijl de muziek aanzwol en de kamer vulde. Ter vergelijking: de bas is een beetje een zwak punt. Hoewel het krachtig is en in staat is om door de kamer te rommelen, biedt het niet de grootste helderheid.

Bij het kijken naar "Solo: A Star Wars Story" ervoeren we de spanning van de achtervolging terwijl de actie ons omhulde. Surround sound trekt je echt in films, en we voelden elke explosie en laserstraal toen ze langs onze oren van de ene kant van de kamer naar de andere schoten. De SKS-HT540 laat zelfs een klein scherm veel groter lijken.

Het gerommel van koetswielen in Robert Downey Jr.'s eerste 'Sherlock Holmes'-film kletterde over kasseien alsof ze daar in de kamer waren, en de uitzinnige cello's van de soundtrack vermengden zich prachtig met de actie. Ondanks de onstuimige begeleiding, leverde het systeem indrukwekkend werk door gedefinieerde zang weer te geven, en de dialoog was altijd helder en duidelijk.

Hoewel de SKS-HT540 geweldig klinkt bij hoge volumes, merkten we een duidelijke afname van de geluidskwaliteit toen het volume werd verlaagd. We waren echter nooit overdreven teleurgesteld door de audioprestaties van de SKS-HT540, en hoewel het niet absoluut het beste systeem is dat we ooit hebben gehoord, is het erg goed, vooral voor deze prijs.

Image
Image

Prijs: een echt koopje

Voor een adviesprijs van $ 399 biedt de SKS-HT540 veel waarde, en aangezien hij vaak te vinden is voor bijna de helft van die prijs, is het onmogelijk te ontkennen dat het een geweldig koopje is. In combinatie met een goedkope ontvanger kunt u genieten van uitstekend 7.1 surround-geluid tegen een prijs die de bank niet kapot maakt. Het ontbreken van een meegeleverde ontvanger betekent echter een extra uitgave.

Image
Image

Concurrentie: een geweldige, goedkope keuze

Luidsprekers zijn een zeer persoonlijke aankoop. Wat je nodig hebt, hangt af van een aantal factoren: de grootte, indeling en esthetische stijl van de kamer, waar je naar gaat luisteren en natuurlijk hoeveel je je kunt veroorloven om uit te geven.

Logitech Z906: Als je op zoek bent naar een compleet surroundsysteem met een receiver maar niet veel meer kost dan de SKS-HT540, dan zal de Logitech Z906 u goed van dienst. Het is heel eenvoudig in te stellen en te bedienen, hoewel de geluidskwaliteit iets minder indrukwekkend is dan die van de SKS-HT540. Het is ook slechts een 5.1-surroundsysteem en mist de twee extra luidsprekers die bij de SKS-HT540 worden geleverd.

Onkyo HT-S7800: Voor een luisterervaring van veel hogere kwaliteit biedt de Onkyo HT-S7800 werkelijk uitstekende kwaliteit… maar kost drie keer zoveel als de SKS-HT540. Het HT-S7800-systeem bevat echter de uitstekende HT-R965-ontvanger van Onkyo, die we hebben gebruikt om de SKS-HT540 te testen. Die receiver vertegenwoordigt een groot deel van de waarde van de HT-S7800, en als je gaat investeren in een even dure receiver kun je net zo goed het complete systeem kopen. Als je al een 7.1-kanaals ontvanger hebt, of een goede kunt vinden voor een paar honderd dollar, dan is de SKS-HT540 heel logisch.

Enclave Audio CineHome: Als je er absoluut niet tegen kunt om met al die audiokabels om te gaan, dan zou je de Enclave Audio Cinehome kunnen overwegen. Dat systeem klinkt echter niet zo goed als de SKS-HT540 maar kost bijna net zoveel als de premium HT-S7800. De CineHome is ook alleen draadloos in die zin dat het systeem verbinding maakt zonder de traditionele zeskanaals audiokabels - elk van de zes luidsprekers heeft nog steeds een eigen stroomkabel nodig. De CineHome is moeilijk aan te bevelen, tenzij je echt wanhopig bent om audiodraden te elimineren.

Maximale kwaliteit, minimale kosten

De Onkyo SKS-HT540 is het bewijs dat u uw portemonnee kunt sparen en tegelijkertijd kunt genieten van geluid van hoge kwaliteit. Hoewel er betere luidsprekers zijn en je een aparte ontvanger nodig hebt, v alt de enorme waarde die dit systeem vertegenwoordigt niet te ontkennen. Het is een prachtig ontworpen, elegant (hoewel enigszins omvangrijk) 7.1-kanaals surround sound-systeem dat vele gelukkige jaren van aangenaam luisterplezier zou moeten bieden.

Specs

  • Productnaam SKS-HT540 7.1-kanaals thuisbioscoopluidsprekersysteem
  • Productmerk Onkyo
  • UPC SKS-HT540B
  • Prijs $400.00
  • Productafmetingen 21 x 20 x 20 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Poorten 6-kanaals audio
  • Luidsprekers 2 surroundluidsprekers voor, 4 surroundluidsprekers achter, 1 middenluidspreker, 1 subwoofer21
  • Voorluidsprekers 6,2 x 17 x 7,8"
  • Center Luidspreker 17 x 6,2 x 7,8"
  • Subwoofer 10,7 x 18,6 x 17,7"

Aanbevolen: