Nakamichi Shockwafe Pro Review: een krachtig 7.1-kanaals Home Theater Surround Sound-systeem

Inhoudsopgave:

Nakamichi Shockwafe Pro Review: een krachtig 7.1-kanaals Home Theater Surround Sound-systeem
Nakamichi Shockwafe Pro Review: een krachtig 7.1-kanaals Home Theater Surround Sound-systeem
Anonim

Bottom Line

De Nakamichi Shockwafe Pro is een krachtig 7.1-kanaals thuisbioscoop-audiosysteem. Een grote middenluidspreker en twee 2-weg achterluidsprekers worden gecombineerd met een enorme subwoofer om zowel een opvallende esthetiek als een werkelijk meeslepend surroundgeluid te creëren. Dit capabele systeem heeft veel functies en een relatief lage prijs, waardoor het een uitstekende keuze is om te combineren met een grote televisie en alle soorten settopboxen en gameconsoles.

Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 DTS:X Soundbar

Image
Image

We hebben de Nakamichi Shockwafe Pro gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Mede dankzij de slanke profielen van de hedendaagse televisies met groot scherm, is het ongelooflijk moeilijk om fatsoenlijk geluid uit hun ingebouwde luidsprekers te krijgen. Hoewel de meeste tv-luidsprekers surroundgeluid proberen te simuleren, kunnen ze maar zoveel doen, vooral zonder het soort baszware punch dat alleen een discrete subwoofer kan bieden. Het toevoegen van een apart surround sound-systeem kan transformerend zijn, waardoor de geluidskwaliteit wordt verhoogd tot hetzelfde hoge dynamische bereik als de beste 4K-tv-beeldkwaliteit.

Hoewel zelfs de goedkoopste, enkele soundbar-oplossingen meestal een betere geluidskwaliteit geven dan de ingebouwde luidsprekers van een tv, heb je toch een oplossing nodig met discrete voor- en achterluidsprekers als je een echte bioscoopervaring wilt een zelfstandige subwoofer. Hoewel deze opstellingen meer kosten, kan het verschil in geluidskwaliteit buitengewoon zijn.

We hebben de Nakamichi Shockwafe Pro getest om te zien of deze voldoet aan de behoeften van liefhebbers van thuisbioscopen die een veelzijdige, transformerende audio-ervaring willen tegen een concurrerende prijs.

Image
Image

Ontwerp: groots geluid, groots ontwerp

De Shockwafe Pro heeft een gedurfde styling die nog steeds een aanvulling zou moeten zijn op de meeste kamerinrichtingen, vooral als je al een grote tv of een projectiescherm van 55 inch of groter hebt. In het ideale geval wil je een afstand van minimaal 3 meter tussen je zitpositie en de middelste soundbar, hoewel je, zoals bij alle aanbevelingen met betrekking tot afstand en plaatsing, waarschijnlijk nog steeds goede resultaten krijgt in krappere ruimtes.

De middelste soundbar, die bedoeld is om onder de tv te gaan en ongeveer 3 voet vrije ruimte aan de linker- en rechterkant heeft, is een lange 45,5 inch breed. De zwarte kleur, scherpe hoeken en twee zijwaarts gerichte luidsprekers doen denken aan het ontwerp van de Lockheed F-117 Nighthawk ste alth-bommenwerper.

De subwoofer, die aan de andere kant van de kamer gaat als de soundbar en idealiter minstens 1,5 meter rechts van de luisterruimte moet worden geplaatst, heeft een zwart, volledig houten ontwerp. Het is enorm, met een gewicht van 19 pond en meer dan 20 centimeter lang, 9,5 centimeter breed en 12 centimeter diep, met een lauw ontwerp dat in wezen een grote rechthoek is bovenop een kleine, schuine verhoogde basis. Natuurlijk zijn de voordelen van zowel de materialen als de stabiliteit die door dit extra grote ontwerp worden geboden, duidelijk door de superieure geluidsprestaties, maar het is nog steeds belangrijk om op te merken hoeveel ruimte je nodig hebt om het te accommoderen.

De twee satellietspeakerparen zijn bedoeld om achter of naar rechts en links van het luistergebied te gaan en moeten op oorhoogte worden geplaatst, gericht op de plaats waar u gaat zitten. Deze satellieten weerspiegelen de schuine esthetiek van de soundbar, maar hebben een zilveren behuizing om de zwarte luidsprekergrill te accentueren. Hoe je ze ook plaatst, deze luidsprekers zullen opvallen, zowel dankzij het stevige ontwerp als het feit dat ze relatief lang zijn.

Net als de componenten van het geluidssysteem, neemt de meegeleverde afstandsbediening geen gevangenen met zijn ontwerp. Het zit vol met 52 toetsen, is bijna negen centimeter lang en biedt een knop voor bijna elke denkbare functie en functie. Gelukkig is de lay-out van de knoppen intuïtief en is de afstandsbediening zelf strak en uitgebalanceerd, waarbij het enige echte gewicht afkomstig is van de twee AAA-batterijen. Een zachte rode achtergrondverlichting, die wordt geactiveerd telkens wanneer een toets wordt ingedrukt, helpt u de juiste knop in een donkere kamer te vinden.

Image
Image

Configuratieproces: planning is de sleutel

Je kunt er niet omheen, de Shockwafe Pro is een groot systeem, dus het is geen verrassing dat het wordt geleverd in een enorme doos van 1,20 meter lang. Hoewel één persoon waarschijnlijk het uitpakken aankan, vonden we het veel gemakkelijker met twee.

Naast de soundbar, draadloze subwoofer, twee satellietspeakers achter en een afstandsbediening met het benodigde paar AAA-batterijen, krijg je ook behoorlijk wat accessoires. Er is de soundbar-voedingsadapter en AC-kabel, 1,5 meter lange subwoofer-voedingskabel, twee 32,8 meter lange satellietluidsprekerkabels, een 1,5 meter lange HDMI-kabel, een 1,5 meter lange digitale optische kabel, een 1,2 meter lange 3,5 mm audiokabel, 12 schroeven en schroefbeugels, twee soundbar-montageschroeven, vier montageschroeven voor satellietluidsprekers, zes soundbar- en satellietmuurmontagebeugels en een montagehandleiding met de gebruikershandleiding, garantie en Blu-ray Dolby Atmos-demoschijf.

Zelfs als je geen plannen hebt om de extra kabels te gebruiken of een van de Shockwafe Pro-componenten aan de muur te bevestigen, is het toch fijn dat zo ongeveer alles wat nodig is, is inbegrepen. Het is weer een geweldig voorbeeld van het doordachte ontwerp dat kenmerkend is voor het hele systeem.

Je kunt er niet omheen, de Shockwafe Pro is een groot systeem, dus het is geen verrassing dat hij wordt geleverd in een enorme doos van 1,20 meter lang.

Het systeem aansluiten is eenvoudig genoeg, hoewel je zeker de verbindingen wilt plannen, vooral als je meerdere settopboxen hebt. Onze testomgeving, een ontspanningsruimte in de kelder en gecentreerd rond een 70-inch tv en een aantal gameconsoles, een goede mix van apparaten die verschillende weergave- en audiostandaarden ondersteunen.

Op basis van onze opstelling hebben we een HDMI-kabel aangesloten van de HDMI ARC van de tv naar de HDMI OUT 1 van de soundbar. Vervolgens hebben we de Microsoft Xbox One X, Sony PlayStation 4 Pro en Nvidia Shield-tv aangesloten op de HDMI OUT van de soundbar respectievelijk 2, 3 en 4. Dit zorgt ervoor dat die hoogwaardige streamingboxen en gameconsoles maximale audiokwaliteit leveren. Vervolgens hebben we onze HDMI-schakelkast met de twee oudere systemen aangesloten op HDMI 2 op onze tv, omdat ze niets anders ondersteunen dan standaard surround-geluid.

Met alles aangesloten, waren we klaar om de firmware van de Shockwafe Pro bij te werken. Helaas, ondanks al het andere dat was inbegrepen, zat er geen USB-stick in de doos. Hoewel we het geluk hadden een USB-stick bij de hand te hebben, is dit iets om in gedachten te houden, aangezien de firmware-update, die hier beschikbaar is met instructies, de enige manier is om alle nieuwste functies te ontgrendelen, inclusief Dolby Atmos- en Dolby Vision-ondersteuning. Na het volgen van de instructies, waaronder het loskoppelen van de HDMI-kabels, het resetten van de soundbar en het opnieuw aansluiten van de HDMI-kabels, waren we klaar om te luisteren.

Image
Image

Geluidskwaliteit: meeslepende, eersteklas audio

Met zoveel ondersteunde audioformaten en de duidelijke noodzaak om de beste videokwaliteit door te geven aan onze tv, kan het optimaliseren van alles voor de Shockwafe Pro een probleem zijn. Gelukkig heeft Nakamichi een handige referentielijst gemaakt, die hier te vinden is, die helpt bij het instellen van de best mogelijke audiovisuele instellingen voor verschillende apparaten. Alle apparaten in onze testruimte, en eigenlijk alle apparaten in ons hele huis, werden opgenomen in de referentielijst.

Voor onze primaire test hebben we de meegeleverde Blu-ray Dolby Atmos-demoschijf in onze Xbox One X geplaatst nadat we alle vereiste instellingen hadden aangepast. Hoewel we geweldige audio verwachtten en al meerdere surround sound-systemen in huis hadden die we leuk vonden, werden we overweldigd door hoe ongelooflijk meeslepend deze zeven demo's klonken op de Shockwafe Pro. Het geluid kwam echt van overal om ons heen en was ongelooflijk luid met een diepe, rommelende bas. Het surround-geluidseffect is een geweldige illusie en een perfecte demo voor het potentieel van de Dolby Atmos-technologie.

We waren ook onder de indruk van het geluid van onze andere settopboxen. Of je nu Netflix kijkt, naar muziek luistert op Spotify of een game speelt, het geluid bleek vol en meeslepend, zonder druppels of andere merkbare onvolkomenheden, zelfs bij hoge volumeniveaus.

We stonden versteld van hoe ongelooflijk meeslepend deze zeven demo's klonken op de Shockwafe Pro.

Een ander mooi detail en nog een geweldig voorbeeld van hoe grondig Nakamichi een geweldige ervaring met hun producten ondersteunt, biedt het bedrijf hier enkele referentiescènes van populaire shows en films die je kunt vinden op Netflix, Amazon Prime Video, of de iTunes Store. We waren net zo enthousiast over hoe deze klonken en zullen deze scènes opslaan om te pronken met toekomstige huisgasten.

We hebben het systeem ook naar onze familiekamer verplaatst, waar we de achterluidsprekers aan de muur hebben gemonteerd. Dit ging relatief soepel met de meegeleverde hardware, maar om de een of andere reden was er geen montagesjabloon zoals voor de middelste soundbar, dus er was veel meer meten en dubbel controleren dan er waarschijnlijk had moeten zijn.

In tegenstelling tot het souterrain, waar we het Large Room-profiel gebruikten, vonden we dat het Small Room-profiel beter werkte voor de akoestiek van onze familiekamer (ondanks dat we vergelijkbare afmetingen delen). Hoewel er geen geautomatiseerde optimalisaties zijn vanuit de soundbar of via een app met de Shockwafe Pro, doen de presets het goed zoals ze zijn. Hoewel je de volumeniveaus voor elke component handmatig kunt aanpassen, vonden we het niet nodig om af en toe het subwoofervolume te verlagen.

Met duidelijke dialogen, opzwepende muziek en geluidsuitvoer die je vanuit meerdere richtingen kunt lokaliseren, v alt er veel te waarderen aan wat Nakamichi hier heeft gedaan met de Shockwafe Pro.

Prijs: Grote waarde

Voor slechts $ 650 biedt de Shockwafe Pro een ongelooflijke functieset voor een veel lagere prijs dan wat u van andere fabrikanten zou betalen. Hoewel de naam Nakamichi misschien niet zo herkenbaar is als bedrijven als Samsung, Klipsch of Bose, en het bedrijf misschien wat gewaagde esthetische keuzes maakt, plaatst de voor de hand liggende zorg die aan het Shockwafe Pro-pakket en de krachtige en meeslepende geluidsuitvoer de audioproducten van dit bedrijf in een geheel eigen klasse. Als je een systeem van dit formaat kunt accommoderen, is het de investering meer dan waard.

De Shockwafe Pro biedt een ongelooflijke functieset voor een veel lagere prijs dan wat u van andere fabrikanten zou betalen.

Concurrentie: je kunt meer betalen, maar niet per se meer krijgen

Nakamichi Shockwafe Pro 7.1ch 400W: Als je een kleinere kamer hebt, of gewoon niet zo veel room-shaking power nodig hebt als de 600W output van de setup in deze recensie biedt Nakamichi een 400W- alternatief voor $ 200 minder.

Samsung HW-N950 Soundbar: Als u op zoek bent naar een slanker alternatief voor de Shockwafe Pro, biedt de Samsung HW-N950 bijna dezelfde audio punch als de installatie van Nakamichi bij 512W. Er zijn zelfs enkele leuke app-functies en Alexa-integratie met de door Harman / Kardon aangedreven soundbar van Samsung, hoewel je wel wat HDMI-ingangen opgeeft ten opzichte van de Shockwafe Pro. Hoewel het een portemonnee kost van $ 1700, kun je de HW-N950 vaak vinden voor bijna de helft van die prijs.

Nakamichi Shockwafe Ultra 9.2.4ch 1000W: Als 600W niet genoeg is, maakt Nakamichi deze krachtige 1000W-variant die wordt geleverd met een tweede subwoofer voor nog beter geluid. Zorg ervoor dat je naaste buren echt ver weg zijn wanneer je dit overweldigende beest van $ 1300 van een surround sound-systeem aanzet.

De Nakamichi Shockwafe Pro is een krachtig, feature-rijk surround sound-systeem dat goed geprijsd is

De Shockwafe Pro is een groot systeem, zowel qua fysieke aanwezigheid als qua geluidsuitvoer. Hoewel het aan bepaalde extra's ontbreekt, heeft Nakamichi het gebruik van hun geavanceerde surround sound-systeem gestroomlijnd op een manier die geen concessies doet aan functies of kwaliteit. Als je het onderscheidende uiterlijk en de extra grote achterluidsprekers en subwoofer niet erg vindt, zul je geen betere opstelling vinden in de buurt van deze prijs.

Specs

  • Productnaam Shockwafe Pro 7.1 DTS:X Soundbar
  • Product Merk Nakamichi
  • UPC 887276331065
  • Prijs $650.00
  • Gewicht 7,3 lbs.
  • Productafmetingen 48,2 x 14,8 x 17,8 inch.
  • Soundbar-specificaties 6 x 2,5 inch Full Range Drive, 2 x 1 inch hoogfrequente tweeter
  • Subwoofer Afmetingen 9,5 x 12,0 x 20,5 inch
  • Subwoofer Gewicht 19,0 lbs
  • Subwooferspecificaties 1 x 8 inch naar beneden gerichte subwoofer
  • Achterluidspreker (elk) 5,0 x 5,4 x 8,0 inch
  • Totaal luidsprekerstuurprogramma's 13 stuurprogramma's
  • Luidheid 105dB SPL
  • Totaal vermogen 600W
  • Uitgangsvermogen Soundbar: 330 W Surrounds achter: 90 W Subwoofer: 180 W
  • Frequentierespons 35Hz - 22kHz
  • Audioprocessor Quad-core Cirrus Logic-chipset met SSE Enhancement-technologie
  • Invoer- en uitvoerinterface HDMI In, HDMI (ARC) Uit, Optisch In, Coaxiaal In, 3,5 mm Analoog In, USB Type-A
  • Bluetooth-versie 4.1 met aptX
  • Geluidsmodus Film, muziek, game, sport, nieuws, heldere stem, nacht, DSP uit
  • Surroundniveauregeling Side Surround-niveau, Rear Surround-niveau, Surround L&R-balans
  • Afstandsbediening 52-toetsen verlichte afstandsbediening met AAA-batterijen

Aanbevolen: