Wat is het Eudora 7.1 e-mailprogramma?

Inhoudsopgave:

Wat is het Eudora 7.1 e-mailprogramma?
Wat is het Eudora 7.1 e-mailprogramma?
Anonim

Eudora is een klassieke, krachtige, flexibele en efficiënte e-mailclient die spam ook nauwkeurig kan opvangen en geen enkele zwakte vertoont. Het zou echter een leuke toevoeging zijn om de statistische spamfilter te gebruiken om goede e-mail te organiseren. Sommige van Eudora's beste eigenschappen (de spamfilter en snel zoeken) zijn alleen beschikbaar in de betaalde versie.

  • Eudora filtert spam effectief en waarschuwt je snel voor misleidende URL's in phishing-e-mails.
  • Snel zoeken in de index vindt elke e-mail snel in Eudora (alleen Windows).
  • Eudora is ijzersterk en rijk aan krachtige functies voor efficiënt e-mailgebruik.
  • Eudora biedt geen slimme mappen (hoewel je zoekcriteria wel kunt opslaan).
  • Het zou mooi zijn als Eudora zijn Bayesiaanse filterengine zou kunnen gebruiken om e-mail automatisch te classificeren.
  • Eudora's privacybescherming voor inhoud op afstand kan worden verbeterd.

Beschrijving

  • Eudora verwerkt meerdere POP- en IMAP-accounts.
  • Krachtige filters, labels en een flexibel sjabloonsysteem voor antwoorden helpen je bij het afhandelen van e-mail in Eudora.
  • Eudora bevat snel zoeken naar e-mail, en de "Content Concentrator" snijdt geciteerde tekst bij.
  • Geïntegreerde "SpamWatch" Bayesiaanse spamfiltering kan rommel nauwkeurig en met weinig moeite in Eudora stoppen.
  • Eudora's "ScamWatch" waarschuwt je voor verdachte links in phishing-e-mails.
  • Een andere functie genaamd "BossWatch" helpt u te voorkomen dat u per ongeluk e-mail naar bazen of klanten stuurt.
  • Je kunt rijk opgemaakte HTML-e-mails lezen en verzenden, maar Eudora heeft ook solide platte tekstfuncties.
  • Eudora Sharing Protocol kan automatisch bestanden en mappen synchroniseren via e-mail.
  • Eudora-gimmicks omvatten gebruiksstatistieken, beledigende woordenschatwaarschuwing, contextueel archiveren, grafische smileys.
  • Eudora ondersteunt Windows 98/ME/2000/3/XP/Vista en Mac OS X.

Review

Image
Image

Eudora is een geweldige e-mailclient. In de loop der jaren hebben de makers van Eudora efficiënte en elegante oplossingen gevonden voor zowat alle e-mailproblemen zoals ze zijn opgedoken. Eudora heeft ook oplossingen voor problemen die u waarschijnlijk niet heeft (zoals "MoodWatch", de grappige indicator van agressieve woordenschat), maar voor het grootste deel is Eudora een flexibel, snel en gemakkelijk te gebruiken e-mailprogramma.

Eudora laat je natuurlijk e-mails lezen en schrijven in stijl. De berichtregels van Eudora zijn veelzijdig en het is gemakkelijk om spam te verwijderen met behulp van het precieze Bayesiaanse filter, genaamd "SpamWatch". "ScamWatch" zoekt naar vervalste URL's in phishing-e-mails die u willen misleiden om gevoelige gegevens aan criminelen te overhandigen. ScamWatch doet het redelijk goed, maar vangt niet alle fraudepogingen op, dus het loont nog steeds om alert te zijn.

Hetzelfde geldt voor "BossWatch" die u waarschuwt wanneer u op het punt staat e-mail naar bepaalde domeinen te sturen. Het vinden van e-mail wordt elegant en snel opgelost met een X1-indexzoekopdracht.

Hoewel je kunt voorkomen dat Eudora externe inhoud in e-mails automatisch laadt, zouden flexibelere controles uitstekend zijn. Eudora wordt geleverd met een flexibel sjabloonsysteem voor standaardantwoorden, het "Eudora Sharing Protocol" (ESP) is een zeer gebruiksvriendelijke, zij het eigen, manier om bestanden automatisch te synchroniseren, en de inhoudsconcentrator snijdt geciteerde tekst netjes bij.

Het is jammer dat Eudora niet wordt geleverd met geïntegreerde beveiligde berichtenuitwisseling, en het zou mooi zijn als Eudora zijn Bayesiaanse engine zou kunnen gebruiken om e-mail automatisch te sorteren.

FAQ

    Is Eudora nog beschikbaar?

    Hoewel Eudora in 2006 werd stopgezet, werd het in 2018 overgenomen door het Computer History Museum en omgezet in een open-sourceprogramma, wat betekent dat iedereen de broncode kan downloaden, bestuderen of wijzigen. Je kunt er waarschijnlijk nog steeds kopieën van op internet vinden, maar pas op van wie je bestanden downloadt - ze kunnen malware of virussen bevatten.

    Wat is de beste Eudora e-mailvervanging?

    Als je een nieuw e-mailaccount nodig hebt, zijn enkele van de beste (en gratis!) Opties Gmail en Yahoo. Als u op zoek bent naar een e-mailclient die meerdere accounts aankan, is Outlook een populaire keuze, vooral voor zakelijke gebruikers.

Aanbevolen: