Alles over het Gboard-toetsenbord voor Android en iOS

Inhoudsopgave:

Alles over het Gboard-toetsenbord voor Android en iOS
Alles over het Gboard-toetsenbord voor Android en iOS
Anonim

Gboard is het toetsenbord van Google voor mobiele apparaten. Het is beschikbaar voor zowel Android als iPhone. Het bedrijf bracht de iOS-versie maanden voor de Android-versie uit. Ze hebben vergelijkbare kenmerken, met een paar kleine verschillen.

Image
Image

Voor Android-gebruikers vervangt Gboard het Google-toetsenbord. Als u het Google-toetsenbord op uw Android-apparaat heeft, werkt u die app bij om Gboard te krijgen. Anders kunt u het downloaden van de Google Play Store of de Apple App Store.

Gboard voor Android

Gboard voegt een aantal geweldige nieuwe functies toe aan de beste functies van het Google-toetsenbord, zoals eenhandige modus en glijdend typen. Terwijl Google Keyboard slechts twee thema's had (donker en licht), biedt Gboard 18 opties in verschillende kleuren. U kunt ook uw afbeelding uploaden, een rand rond de toetsen kiezen en een cijferrij weergeven. U kunt de toetsenbordhoogte ook aangeven met een schuifregelaar.

Voor snelle toegang tot zoeken, tikt u op het vergrootglas pictogram in het menu boven aan het toetsenbord. Hiermee kunt u vanuit elke app op Google zoeken en de resultaten vervolgens in het tekstveld van een berichten-app plakken. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar restaurants of filmtijden in de buurt en die informatie naar een vriend sturen wanneer u plannen maakt. Gboard heeft voorspellende zoekopdrachten, waarmee zoekopdrachten worden voorgesteld terwijl u typt. Je kunt ook GIF's invoegen in je gesprekken.

Andere instellingen zijn onder meer het inschakelen van toetsaanslaggeluiden en een pop-up van de letter die u hebt getypt na een toetsaanslag. Dit laatste kan handig zijn als u wilt bevestigen dat u op de juiste toets hebt gedrukt, maar het kan ook een privacyprobleem opleveren bij het typen van een wachtwoord. Je kunt er ook voor kiezen om het symbooltoetsenbord te openen door lang op te drukken en een lange drukvertraging in te stellen, zodat je het niet per ongeluk doet.

Voor glijdend typen kun je een gebarenspoor laten zien, wat handig of afleidend kan zijn, afhankelijk van je voorkeur. Je kunt ook gebarencommando's inschakelen, waaronder het verwijderen van woorden door naar links te schuiven vanaf de delete-toets en de cursor te verplaatsen door over de spatiebalk te schuiven.

Een ontbrekende Gboard-functie: de mogelijkheid om de breedte van het toetsenbord aan te passen. Je kunt het verticaal aanpassen, maar je kunt het niet horizontaal aanpassen, zelfs niet in de liggende modus op je apparaat.

Gboard laat je schakelen tussen meerdere talen (het ondersteunt meer dan 120) met een druk op de knop. Heb je die functie niet nodig? Gebruik in plaats daarvan dezelfde sleutel om toegang te krijgen tot emoji's. Er is ook een optie om recent gebruikte emoji's weer te geven in een suggestiestrook. Kies voor spraakgestuurd typen om een spraakinvoertoets weer te geven.

Er zijn ook tal van autocorrectie-opties: blokkeer suggesties van aanstootgevende woorden, stel namen voor uit uw contacten en doe gepersonaliseerde suggesties op basis van uw activiteit in Google-apps, om te beginnen.

Je kunt Gboard ook automatisch een hoofdletter laten schrijven in het eerste woord van een zin en een mogelijk volgend woord voorstellen. Beter nog, je kunt geleerde woorden op verschillende apparaten synchroniseren, zodat je je jargon kunt gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor een ongemakkelijke autocorrectie. U kunt deze functie ook uitschakelen, aangezien dit gemak betekent dat u enige privacy aan Google moet opgeven.

Gboard voor iOS

De iOS-versie van Gboard heeft de meeste van dezelfde functies als de Android-versie, met een paar uitzonderingen, namelijk spraakgestuurd typen, omdat het geen Siri-ondersteuning heeft. Anders bevat het GIF- en emoji-ondersteuning, geïntegreerd Google-zoeken en typen met glijdende bewegingen. Google slaat geen voorspellende zoekopdrachten of tekstcorrectie op zijn servers op, alleen lokaal op uw apparaat.

Je kunt ook toestaan dat het toetsenbord je contacten bekijkt, zodat het namen kan voorstellen terwijl je typt. Het werkt mogelijk niet altijd correct, omdat Apple's toetsenbordondersteuning van derden niet zo soepel is. Volgens een redacteur bij BGR.com, hebben toetsenborden van derden vaak last van vertragingen en andere problemen. Ook schakelt je iPhone soms terug naar het standaardtoetsenbord van Apple en moet je in je instellingen graven om terug te schakelen.

Bottom Line

Het is de moeite waard om Gboard voor Android of iOS uit te proberen, vooral als je van glijdend typen, eenhandige modus en geïntegreerd zoeken houdt. Als je van Gboard houdt, kun je er je standaardtoetsenbord van maken. U kunt op beide platforms meerdere toetsenborden downloaden en er naar believen tussen schakelen.

Maak Gboard uw standaard in Android

Als u van Gboard uw standaard virtuele toetsenbord in Android wilt maken, gaat u naar Instellingen > Systeem > Taal en invoer > Beheer toetsenborden. Tik vervolgens op de schuifregelaar naast Gboard om het in te schakelen.

Als je een Android-apparaat hebt, is Gboard waarschijnlijk al standaard ingeschakeld.

Maak van Gboard uw standaard in iOS

Als u uw standaardtoetsenbord in iOS wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord, selecteer vervolgens Bewerken en sleep Gboard naar de bovenkant van de lijst. Tik op Gereed om de bewerkingsmodus te verlaten.

Misschien moet u de iOS-wijzigingen meer dan eens uitvoeren, omdat uw apparaat mogelijk "vergeet" dat Gboard de standaardinstelling is.

Aanbevolen: