Photoshop voor het web gaat meer over toegankelijkheid dan over macht

Inhoudsopgave:

Photoshop voor het web gaat meer over toegankelijkheid dan over macht
Photoshop voor het web gaat meer over toegankelijkheid dan over macht
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Photoshop voor het web is nu beschikbaar als bètaversie.
  • De web-app werkt alleen in Chrome- en Edge-browsers.
  • De nadruk ligt op delen, retoucheren en kleine aanpassingen.

Image
Image

Adobe's Photoshop is nu een web-app. Het is zwaar bezuinigd, maar toch zijn fotografen en ontwerpers enthousiast om het te gebruiken.

De Photoshop-webapp werkt in Chrome en Microsoft Edge en is verrassend capabel. Als u een Chromebook heeft en bescheiden behoeften heeft, kan dit zelfs uw enige afbeeldingseditor zijn. Maar is het nodig? Iedereen heeft al een "goed genoeg" fotobewerkingsapp, of het nu Photoshop, Lightroom, Affinity Photo of de apps zijn die in je telefoon of iPad zijn ingebouwd. Wat is dan het nut van deze webversie van Photoshop?

"Photoshop zal altijd mijn favoriete manier zijn om afbeeldingen te bewerken, maar [maar] een versie op het web waarop ik vanaf elke computer kan inloggen, zou zeer nuttig zijn ", vertelde professionele fotograaf Patrick Nugent aan Lifewire via e-mail.

"Hoewel ik mijn laptop 95% van de tijd bij me heb, zijn die willekeurige momenten waarop ik hem om de een of andere reden niet heb, de flexibiliteit waard om de dag voor een klant te redden vanaf elke machine zo veel."

Democratisering

Vóór Photoshop en Illustrator moesten ontwerpers en fotografen leren werken met papier. Toen bracht Adobe tools die gemakkelijker te leren en te gebruiken waren, en die vaak betere en meer voorspelbare resultaten gaven. De wereld is sindsdien veranderd.

Met webgebaseerde samenwerkingstools zoals Canva en VistaCreate kan iedereen eenvoudige grafische middelen maken, en de AI-tools die zijn ingebouwd in mobiele foto-apps maken het gemakkelijk om professioneel ogende bewerkingen te maken met bijna geen moeite.

Image
Image

"We hebben meer dan 350 grafische ontwerpers ondervraagd over het onderwerp grafisch ontwerp en ontdekten dat de meest voorkomende negatieve reactie was dat hun vaardigheden als artiest het gevoel hebben dat het verouderd raakt nu iedereen Canva kan gebruiken en een professionele YouTube kan maken videominiatuur in plaats van downloaden, leren, starten en exporteren in Adobe Photoshop of Illustrator, "vertelde voormalig grafisch ontwerper en mediaprofessional Victoria Mendoza via e-mail aan Lifewire.

Wat heeft dit te maken met Photoshop op het web? Het was zo dat jonge ontwerpers en fotografen Photoshop zouden piraten en het leerden, dus hun rechtvaardiging ging ervoor om ervoor te betalen toen ze echt geld begonnen te verdienen. Nu kun je gewoon een gratis app pakken om aan de slag te gaan.

Samenwerking en toegankelijkheid

Er zijn twee enorme voordelen van het gebruik van webgebaseerde tools. Een daarvan is dat u zich kunt aanmelden en ze op elke computer kunt gebruiken. De andere is dat je kunt samenwerken.

Neem bijvoorbeeld Google Docs. Ondanks dat het onhandig en ronduit verschrikkelijk is op mobiele apparaten, is Google Docs enorm, dankzij de geweldige samenwerkingstools. Het komt het dichtst in de buurt van naast iemand zitten en aan dezelfde pagina werken, maar je zit elkaar niet in de weg.

Image
Image

Photoshop voor het web belooft dezelfde samenwerking op het gebied van afbeeldingen. Dit kan zo simpel zijn als het delen van de weergave met een klant tijdens een telefoongesprek, zodat u de gevraagde wijzigingen in re altime kunt aanbrengen, in plaats van eindeloos heen en weer e-mailen van grote afbeeldingsmiddelen.

Het andere voordeel, zoals Nugent hierboven zei, is toegang. U kunt vanaf elke computer inloggen op uw Adobe-account en snel wijzigingen aanbrengen. Of u kunt het op een Chromebook gebruiken. Of u kunt dit gebruiken om Photoshop uit te voeren op een niet-ondersteund platform, zoals Linux.

Is het goed?

Nu weten we hoe en waarom we Photoshop in de browser kunnen gebruiken. Maar willen we dat? Dankzij de vooruitgang in webtechnologieën kan Chrome een aantal indrukwekkende apps hosten. U krijgt niet alle meest geavanceerde functies van Photoshop, maar de belangrijke basis is aanwezig, van ondersteuning voor P3-kleurruimte tot de meest essentiële Photoshop-functie van sneltoetsen voor alle toetsenborden.

…de flexibiliteit hebben om de dag voor een klant te redden vanaf elke machine is zoveel waard.

Je kunt ook "beperkte bewerkingsfuncties gebruiken, zoals eenvoudige lagen, selectiehulpmiddelen, maskers en meer", schreef Adobe Photoshop-productmanager Pam Clark in een blogpost. "We beginnen met workflows voor het retoucheren en aanpassen van afbeeldingen, enkele van de meest voorkomende gebruiksscenario's van Photoshop."

Zoals we al zeiden, het is ernstig beperkt, maar je zou ook kunnen zeggen dat het erg gericht is op het goed krijgen van een paar dingen. Als je al een Adobe-abonnee bent, kun je het nu meteen proberen.

Aanbevolen: