Hoe een GoPro als webcam te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe een GoPro als webcam te gebruiken
Hoe een GoPro als webcam te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • GoPro-modellen vanaf de Hero 4 hebben webcammogelijkheden.
  • Oudere GoPro's hebben een videoconverter van derden nodig om als webcam te kunnen functioneren.
  • U zult uw webconferentie-app doorgaans rechtstreeks moeten gebruiken in plaats van een browservenster.

In dit artikel bekijken we hoe je een GoPro als webcam kunt gebruiken. Webcamondersteuning is alleen beschikbaar met de GoPro Hero 4 en nieuwer; oudere modellen kunnen niet als webcam worden gebruikt.

Hoe u uw GoPro Hero 8 of Hero 9 als webcam kunt gebruiken

Recente versies van de GoPro maken het vrij eenvoudig om ze als webcam te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een Mac- of Windows-apparaat, je smartphone, een USB-C-kabel en je GoPro.

  1. Update de firmware van je GoPro naar de nieuwste versie. Selecteer in de GoPro-app je camera, tik vervolgens op de drie stippen in de hoek en kies Update Firmware. Volg de stappen indien nodig.

    Image
    Image
  2. Download en installeer het webcamhulpprogramma van GoPro. Om het volledig in Windows te installeren, moet u uw computer opnieuw opstarten.
  3. Selecteer de GoPro-app. In Windows opent dit een klein GoPro-pictogram in de rechterbenedenhoek. Op de Mac bevindt het zich in de lade onderaan.

  4. Sluit je GoPro aan op je computer met de USB-C-kabel. Het GoPro-pictogram zou nu een blauwe stip moeten hebben.

    Gebruik indien mogelijk een aangedreven USB-stopcontact. Dit vermindert het verbruik van de batterij. Als je je zorgen maakt over slijtage van je batterij, kun je deze ook verwijderen terwijl je GoPro is aangesloten op een gevoede USB-poort.

  5. Open je streaming- of video-app en ga naar de instellingen. Je zou de GoPro als een optie onder camera moeten zien. Selecteer het en begin uw conferentie.

    Image
    Image

    In de meeste situaties moet je de app gebruiken in plaats van de browserversie. Op het moment van schrijven ondersteunt het GoPro-webcamhulpprogramma alleen Chrome-versies van Zoom, YouTube Live en WebEx.

Hoe u uw oudere GoPro als webcam kunt gebruiken

Als je een model Hero 4, 5, 6 of 7 hebt, moet je de Micro-HDMI-uitgang gebruiken om verbinding te maken met je laptop. Dit vereist een Micro-HDMI-naar-HDMI-kabel en een HDMI-naar-USB-videoconvertor. Zoek er een die minimaal 1080p-video kan streamen met 60 frames per seconde (fps). Je moet je GoPro ook aansluiten op een onafhankelijke stroombron.

  1. Zet je GoPro aan en selecteer Voorkeuren > Input/Output > HDMI-uitvoer. Stel HDMI-uitgang in op Live.
  2. Sluit je GoPro aan op de converter en de converter op je laptop. De adapter zou meteen moeten werken, hoewel je misschien de meegeleverde software wilt gebruiken om de instellingen naar wens aan te passen.
  3. Selecteer je GoPro uit de camera-opties in je webcamsoftware. Mogelijk ziet u in plaats daarvan de converter die u gebruikt. Als je dat selecteert, wordt ook je GoPro aangesloten.

FAQ

    Kan ik live streamen naar YouTube met mijn GoPro als webcam?

    Met de GoPro-app kun je rechtstreeks naar YouTube en andere sites live streamen. Open de GoPro-app en ga naar Camera > Control Your GoPro > Live > Live instellen > YouTube > Live instellen Verbind je YouTube-account en netwerk en voer de gewenste instellingen in voordat je Go Live selecteert.

    Waarom herkent mijn computer mijn GoPro niet als webcam?

    Zorg ervoor dat u een USB-kabel van goede kwaliteit gebruikt die in een USB-poort van uw computer is gestoken. Een USB 3.0-kabel heeft de voorkeur. Als u een andere kabel dan een USB 3.0-kabel gebruikt, moet u ook een opgeladen batterij in de camera plaatsen.

Aanbevolen: