Hoe een camera als webcam te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe een camera als webcam te gebruiken
Hoe een camera als webcam te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de webcamsoftware die door uw camerafabrikant is geleverd als uw camera een USB-uitgang heeft.
  • Gebruik een HDMI-naar-USB-opnameapparaat als uw camera een zuivere HDMI-video-uitgang biedt en geen webcamsoftware heeft.
  • Sommige richt-en-schietcamera's en de meeste DSLR- en actiecamera's kunnen als webcams worden gebruikt.

Dit artikel legt uit hoe je een camera als webcam gebruikt, inclusief instructies voor camera's met een USB-aansluiting en webcamsoftware en het gebruik van de HDMI-uitgang op je camera met een opnameapparaat.

De voorbeelden in dit artikel gebruiken specifiek een Canon Eos Rebel T6, Canons webcamsoftware en een HDMI-opnameapparaat met open broadcaster-software (OBS).

Kan ik een normale camera als webcam gebruiken?

Je kunt een standaard digitale camera als webcam gebruiken, maar niet alle camera's zijn hiervoor geschikt. Om een camera als webcam te gebruiken, moet deze ofwel een USB-poort en webcamsoftware van de fabrikant van de camera hebben, ofwel een HDMI-poort die zuivere video uitvoert zonder enige OSD-elementen (on-screen display).

Als je camera in een van die categorieën past, kun je hem als webcam gebruiken. Sommige camera's hebben zowel een USB-poort als een HDMI-uitgang, waardoor je de outputmethode kunt kiezen die je wilt gebruiken.

Camera's zonder deze uitgangen, de benodigde webcamsoftware of de HDMI-uitgang met OSD-elementen zijn niet geschikt voor gebruik als webcam.

Vereiste apparatuur om een camera als webcam te gebruiken

Om een camera als webcam te gebruiken, heb je wat apparatuur en software nodig. De specifieke items die je nodig hebt om samen te komen, is afhankelijk van of je een USB-verbinding of HDMI-verbinding gebruikt om video uit te voeren.

Dit zijn de dingen die je nodig hebt als je een camera als webcam wilt gebruiken:

  • Bevestiging of statief: De beste bevestiging of statief om uw camera als webcam te gebruiken, hangt af van uw specifieke opstelling. Misschien wil je een klein statief pakken dat je op je bureau kunt zetten, een monopod die je op je bureau kunt klemmen, of een andere steun die je camera op de juiste manier positioneert voor gebruik als webcam.
  • Stroombron: je kunt je camera gewoon op batterijvoeding laten werken, maar hij zal waarschijnlijk erg snel leeglopen, omdat de batterij niet is ontworpen voor het maken van continue video over lange perioden. Als je camera geen bedrade voedingsingangsoptie heeft, controleer dan of er een dummy-batterij beschikbaar is waarmee je je camera op het licht kunt aansluiten.
  • Opnameapparaat: als je de HDMI-uitgang van je camera gebruikt, heb je een opnameapparaat nodig om je camera op je computer aan te sluiten. Zoek naar een HDMI-opnameapparaat dat via USB op uw computer is aangesloten en is ontworpen voor live video.
  • Software: als je de USB-aansluiting op je camera gebruikt, moet je contact opnemen met de camerafabrikant om hun webcamsoftware te verkrijgen. Als u een opnameapparaat gebruikt, kunt u uw opnameapparaat gebruiken als video-ingang voor uw app voor videoconferenties of de video opnemen in streamingsoftware zoals OBS.

Een DSLR gebruiken als webcam met webcamsoftware

Als je je camera als webcam wilt gebruiken, moet je eerst controleren of deze een USB-uitgang heeft en of de fabrikant webcamsoftware levert. De software is mogelijk bij de camera geleverd toen u deze kocht, of u kunt deze mogelijk downloaden van de website van de fabrikant.

Zoek eerst op de website van de fabrikant of zoek op internet naar "(uw cameramodel) webcamsoftware". Als u webcamsoftware van de fabrikant vindt, kunt u deze downloaden, installeren en uw camera via USB op uw computer aansluiten terwijl de software actief is.

Als de webcamsoftware van de fabrikant actief is en je camera is aangesloten via USB, zou je computer de camera moeten herkennen als een opnameapparaat. U kunt dan uw app voor videoconferenties of streamingsoftware openen en uw camera als video-ingang selecteren.

Als uw camerafabrikant geen webcamsoftware levert en er geen oplossingen van derden zijn, kunt u de camera niet als USB-webcam gebruiken.

Het specifieke proces van het instellen van een normale camera als webcam verschilt van fabrikant tot fabrikant, maar u zult dezelfde algemene stappen doorlopen. Hier is een voorbeeld met een Canon Eos Rebel T6:

  1. Download en installeer de webcamsoftware voor uw camera.

    Als het installatieprogramma van de webcamsoftware je instrueert om je computer opnieuw op te starten, zorg er dan voor dat je dat doet voordat je doorgaat.

    Image
    Image
  2. Sluit je camera via USB aan op je computer.

    Image
    Image
  3. Stel je camera in op videomodus en zet vervolgens je camera aan.

    Image
    Image
  4. Open uw videoconferentie-app of streamingsoftware en navigeer vervolgens naar de instellingen voor video-invoer.

    Image
    Image
  5. Selecteer je camera in de lijst met bronnen. Je camera werkt nu als webcam.

    Image
    Image

Een normale camera als webcam gebruiken met HDMI

Als je camera geen webcamsoftware of een USB-gegevenspoort heeft, maar wel een HDMI-poort die schone video uitvoert, heb je een opnameapparaat nodig. Opnameapparaten nemen een video-invoer via HDMI en voeren gegevens via USB naar een computer uit. De video die door het opnameapparaat komt, kan dan worden gebruikt in plaats van een webcam, worden uitgevoerd naar streamingsoftware of worden opgenomen.

Zo gebruik je een DSLR als webcam met een opnameapparaat:

  1. Sluit een HDMI-kabel aan op je camera.

    Image
    Image
  2. Sluit de HDMI-kabel aan op uw opnameapparaat.

    Image
    Image
  3. Sluit het opnameapparaat aan op een USB-poort op uw computer.

    Image
    Image
  4. Stel je camera in op videomodus en zet je camera aan.

    Image
    Image

    plakken

  5. Open uw streamingsoftware of app voor videoconferenties en selecteer vervolgens USB-video als uw videobron. Je camera werkt nu als webcam.

    Image
    Image

FAQ

    Welke digitale camera's kunnen als webcam worden gebruikt?

    De meeste digitale camera's met een videomodus en een USB-poort kunnen als webcam werken. Sommige modellen, zoals de Fujifilm X-A7, integreren met programma's als Zoom en Skype, zodat je geen extra software nodig hebt.

    Kun je een webcam gebruiken als beveiligingscamera?

    Ja. Dankzij software als iSpy kunnen webcams ook dienst doen als beveiligingscamera's. Daarom kunt u uw digitale camera als beveiligingswebcam gebruiken.

    Kan ik de camera van mijn telefoon als webcam gebruiken?

    Ja. U kunt uw Android-telefoon gebruiken als webcam voor pc. Je kunt je iPhone ook als webcam gebruiken.

Aanbevolen: