Hoe u uw Android-telefoon als webcam kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon als webcam kunt gebruiken
Hoe u uw Android-telefoon als webcam kunt gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • U moet uw telefoon instellen als een IP-camera op uw netwerk en deze vervolgens configureren als een webcam op uw computer.
  • Hiervoor heb je speciale software op je telefoon en computer nodig. We raden DroidCam aan.

Dit artikel legt uit hoe je een Android-telefoon instelt en als webcam gebruikt. De instructies zijn van toepassing op Android 10, 9.0 (Nougat) en 8.0 (Oreo).

Hoe u uw Android als webcam kunt gebruiken

Volg de onderstaande stappen om de juiste software te installeren en configureren en start vervolgens je telefoon als webcam in chatsoftware zoals Skype. Het hele proces duurt minder dan 15 minuten of zo.

  1. Installeer uw favoriete IP-webcam-app op uw Android-telefoon vanuit de Google Play Store. In dit voorbeeld gebruiken we de DroidCam-app.

    Image
    Image

    De nieuwste versie van DroidCam, de software die in dit artikel wordt gebruikt, vereist minimaal Android 5.0. U kunt indien nodig echter APK's downloaden voor oudere versies van DroidCam. Of kies uit een van de onderstaande alternatieve softwaretoepassingen die werken op uw versie van Android.

  2. Ga op uw Windows 10-pc naar de DroidCam-downloadpagina en download de Windows-clientsoftware. Er is ook een Linux-client als je een Linux-machine gebruikt. Voer het installatiebestand uit, accepteer de voorwaarden van de overeenkomst door I Agree te selecteren en selecteer Next om de doelmap te accepteren. U kunt alle componenten geselecteerd laten of Apple USB-ondersteuning verwijderen als u niet van plan bent de software met een Apple-apparaat te gebruiken. Selecteer vervolgens Install om de installatie te voltooien.

    Image
    Image

    Als de IP-webcam-app die je hebt gekozen voor je Android niet wordt geleverd met Windows-clientsoftware, installeer dan IP Camera Adapter. Dit is een universele IP-cameradriver die verbinding maakt met de IP-webcam-app van je Android en deze als systeemwebcam doorgeeft aan software zoals Skype of Zoom.

  3. Zodra de installatie is voltooid, selecteert u het menu Start, typt u DroidCam en selecteert u de DroidCam-client. U zou het volgende scherm moeten zien.

    Image
    Image
  4. Nu, terug op je Android-telefoon, start je de DroidCam-app. Tik op het eerste scherm op Volgende en vervolgens op Got It Selecteer Tijdens het gebruik van de app om DroidCam te voorzien van toestemming om uw camera te gebruiken. Je moet ook Tijdens het gebruik van de app selecteren om DroidCam toestemming te geven om je microfoon te gebruiken.

  5. Ten slotte zie je het hoofdscherm van DroidCam met het IP-adres van je telefoon en het poortnummer dat de DroidCam-software gebruikt. Noteer deze waarden.

    Image
    Image
  6. Terug op uw Windows 10-pc typt u het IP-adres van uw Android in het veld Device IP en het poortnummer in de DroidCam Portveld. Als u de microfoon van uw telefoon wilt gebruiken voor videoconferenties, schakelt u ook het Audio selectievakje in. Selecteer Start om de verbinding tot stand te brengen.

    Image
    Image
  7. Als de verbinding tot stand is gebracht, zie je video van de camera van je telefoon verschijnen in de DroidCam-clientsoftware op je pc.

    Image
    Image

    U zult merken dat er geen bedieningselementen zijn ingeschakeld onderaan de clientsoftware. Deze zijn alleen beschikbaar in de Pro-versie. De enige opties zijn om een videovoorbeeldvenster te laten verschijnen of de videofeed te stoppen. Dit komt omdat het enige echte doel van de clientsoftware is om de videofeed van uw telefoon vast te leggen als een webcambron en die te verstrekken aan alle videoconferentiesoftware die u gebruikt.

  8. Als u uw telefoon als webcam wilt gebruiken in software voor videoconferenties zoals Skype, start u de software van uw voorkeur. Ga naar de video-instellingen voor uw videoconferentietoepassing en verander de cameraselectie in een van de DroidCam-bronnen.

    Image
    Image
  9. Als je de microfoon van je telefoon wilt gebruiken als je videoconferentiemicrofoon, scroll dan naar beneden naar de audio-instelling en selecteer DroidCam Virtual Audio in de lijst met beschikbare communicatieapparaten.

    Image
    Image
  10. U kunt nu een virtuele vergadering starten en uw Android-telefoon levert zowel de video- als de audio-invoer voor uw vergadering.

Bottom Line

Het is erg handig om je telefoon te gebruiken als webcam voor je videoconferentiesoftware. Het zorgt ervoor dat u uw bureaublad kunt verlaten, zelfs als u aan het vergaderen bent. Als je de microfoon op je Android hebt ingeschakeld, kun je alle deelnemers aan de vergadering zien en ermee chatten, waar je ook bent, waardoor al je videoconferenties volledig mobiel zijn.

Android-webcamsoftware kiezen

De eerste stap om uw telefoon als webcam te gebruiken, is door IP-webcamsoftware op uw Android-apparaat te installeren. Idealiter wordt de software die u kiest, geleverd met bijbehorende clientsoftware voor uw computer. Anders moet u speciale stuurprogrammasoftware voor uw computer vinden die generiek werkt met elke IP-webcam.

Je hebt die software nodig omdat je je telefoon niet rechtstreeks op je pc aansluit als een gewone bedrade webcam.

De beste apps die u in de Google Play Store kunt vinden om uw telefoon als webcam te gebruiken, zijn:

  • IP-webcam: deze software vereist een universeel MJPEG-videostuurprogramma op uw pc om uw telefoon als webcam aan te sluiten.
  • DroidCam: bevat een pc-clientcomponent om als webcam aan te sluiten.
  • Iriun 4K: voornamelijk bedoeld om je telefoon om te zetten in een webcam en bevat pc-stuurprogramma's.

In dit artikel heb je de stappen geleerd om de software in te stellen en je telefoon als webcam te verbinden met DroidCam. De stappen zijn over het algemeen hetzelfde, ongeacht de software die u kiest, hoewel de menu's van de software anders zullen zijn.

Aanbevolen: