Waarom je de OnePlus Nord N200 5G zou willen overslaan

Inhoudsopgave:

Waarom je de OnePlus Nord N200 5G zou willen overslaan
Waarom je de OnePlus Nord N200 5G zou willen overslaan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • OnePlus' Nord N200 5G is een opwindende budgetvriendelijke Android-smartphone, die leuke functies biedt voor een aantrekkelijk prijskaartje.
  • Ondanks dat het een van de beste goedkope Android-smartphones is die er is met 5G-ondersteuning, is het gebrek aan goede software-updates van de N200 5G zorgwekkend.
  • Als je een telefoon wilt die jaren meegaat en meer dan één update ontvangt, is de N200 waarschijnlijk niet de beste keuze voor jou.
Image
Image

OnePlus' nieuwste betaalbare 5G-optie heeft alles wat het nodig heeft om de schijnwerpers te stelen, maar het vreselijke software-updatebeleid van het bedrijf houdt het tegen wanneer het wordt vergeleken met andere betaalbare smartphones die er zijn.

Je verwacht niet veel van een telefoon als deze minder dan $ 300 kost, zelfs met de vooruitgang die veel bedrijven hebben geboekt in hun budgetvriendelijke aanbod. Maar zelfs als je een telefoon met een beperkt budget koopt, wil je dat deze minstens een paar jaar meegaat.

Terwijl de Nord N200 5G alle juiste knoppen raakt met betrekking tot prestaties en specificaties, wordt de N200 5G slechts met één grote update geleverd, in tegenstelling tot sommige andere budget-smartphones, die twee of drie jaar aan grote updates bieden. Dit betekent dat gebruikers de komende jaren essentiële wijzigingen in Android kunnen missen.

"Ik ben een groot voorstander van budgettelefoons. Smartphones zijn een noodzakelijk onderdeel van onze wereld geworden, en zonder een ben je zo'n nadeel", legt Christen Costa, een tech-expert en CEO van Gadget Review, uit in een e-mail.

"Veel van deze telefoons zijn zeer beperkt. Je hebt enorm veel standaardopslag en de capaciteit voor updates is klein, zo niet onbestaande. Dit is een enorm probleem, omdat versie-updates voor het Android-besturingssysteem nodig zijn om nieuwe functies uit te rollen, inclusief dingen die zijn ontworpen om de beveiliging te verbeteren."

Niet helemaal toekomstbestendig

Een van de grootste aantrekkingskrachten van het kopen van een smartphone op dit moment, vooral als het specifiek om 5G-apparaten gaat, is het idee van toekomstbestendig maken. De 5G-dekking is momenteel verschrikkelijk, en veel bedrijven worstelen nog steeds met het uitrollen van basisdekking voor abonnees.

Veel van deze telefoons zijn zeer beperkt. Je hebt enorm veel standaardopslag en de capaciteit voor updates is klein, zo niet onbestaande.

Dus als je een 5G-telefoon wilt kopen, wil je iets dat je in de toekomst de verbindingsoptie biedt, terwijl het ook niet verouderd raakt terwijl je wacht om ervan te profiteren. Dit is waar de Nord N200 5G tekortschiet. Natuurlijk, het biedt behoorlijke specificaties voor de prijsklasse, en de optie voor 5G is er, maar met slechts één grote update beloofd, betekent dit dat je de voordelen van Android 13 in 2022 niet zult zien.

Als jij het type persoon bent dat maar een jaar een telefoon heeft, is dat misschien geen slechte zaak. Als u echter iemand bent die liever een telefoon koopt en deze een paar jaar vasthoudt, zijn er betere opties, maar deze zijn misschien niet zo budgetvriendelijk.

Een niche vinden

Toch wil dat niet zeggen dat de Nord N200 5G een slechte telefoon is. OnePlus heeft naam gemaakt als het gaat om betaalbare 5G-telefoons, ook al herkennen veel Amerikanen de naam niet meteen.

Image
Image

Het vorige aanbod, zoals de Nord N10 5G, bood geweldige prestaties voor de prijs, maar ze hadden te lijden van hetzelfde soort software-updatebeleid dat de N200 momenteel tegenhoudt. De N10 heeft de beloofde update nog niet ontvangen, wat betekent dat hij nog steeds op Android 10 draait.

Het is vermeldenswaard dat OnePlus zich erop toelegt drie jaar beveiligingsupdates te blijven aanbieden, wat betekent dat u niet volledig wordt buitengesloten van extra beveiligingsfuncties die in de loop van de tijd aan het besturingssysteem van de telefoon worden toegevoegd.

Toch is het zonder aanvullende Android-updates die het apparaat raken moeilijk om de Nord N200 5G aan te bevelen boven vergelijkbare opties zoals de Pixel 4a of zelfs Apple's iPhone SE - als je er niet tegen bent om lid te worden van het Apple-ecosysteem.

Aanbevolen: