Twitch Streamer Storymodebae is hier om impact te maken

Inhoudsopgave:

Twitch Streamer Storymodebae is hier om impact te maken
Twitch Streamer Storymodebae is hier om impact te maken
Anonim

Bloemen van charisma en het soort instelling om de meest onwillige kijker te boeien, Storymodebae is de belichaming van authenticiteit. De sleutel tot succes in de wereld van het creëren van online content, haar aanstekelijke energie, gekoppeld aan een unieke opmerkzaamheid en doelgerichtheid, vertelt het verhaal waarom ze aan de top van haar spel staat.

Image
Image

"Ik wil gewoon zo impactvol en positief mogelijk zijn. Er was altijd zoveel dat ik het gevoel had dat ik moest dimmen of code-switchen, maar met streaming gaat dit over mij," Briana Williams, de vrouw achter het handvat, zei tijdens een telefonisch interview met Lifewire."Het is echt geweldig om te zien dat al deze mensen me steunen. Ik moet mezelf soms knijpen omdat het nog steeds niet echt voelt. Ik voel me zo dankbaar en zo gezegend."

Ze is een come-up in de Twitch-scene, en of ze nu samenwerkt met populaire YouTubers zoals iBerleezy of de Olympische Spelen in Tokio organiseert als officiële Twitch-host, Williams zet zich in om impact te maken en een beetje vreugde te verspreiden geluid in het proces. Storymodebae grijpt de teugels van haar eigen verhaal.

Quick Fact

  • Name: Briana Williams
  • Leeftijd: 29
  • Gelegen: Zuid-Californië
  • Random delight: Leerkracht! Voordat Storymodebae streamer werd, studeerde hij om opvoeder te worden. Dankzij de vaardigheden die ze als student-leraar in haar programma heeft ontwikkeld, heeft de streamer haar streaming-aanwezigheid kunnen perfectioneren. In veel opzichten, zegt ze, geeft ze nog steeds les.
  • Motto: "Bescherm je energie."

Verhaal Tijd

Williams is niet nieuw in de wereld van gaming. Oh nee, ze gaat ver terug. Haar vader, zelf een fervent OG-gamer, introduceerde de jonge Williams in de wereld van gaming met 16-bit-klassiekers zoals de originele Doom en Duck Hunt uit 1993, naast andere titels. De liefdesaffaire, zegt ze, was onmiddellijk. In het bijzonder, volgens haar naamgenoot, met verhaalgestuurde videogame-inhoud.

"Ik denk dat een van de belangrijkste effecten die ik wil achterlaten met mijn reis van streaming is het samenvoegen van deze werelden van gamen als hobby en gamen als kunst om van te genieten", zei ze. "Gamer zijn is meer dan schieten en geweld. We genieten zoveel meer dan dat."

Ik wil gewoon zo impactvol en positief mogelijk zijn. Er was altijd zoveel dat ik voelde dat ik moest dimmen of code-switchen, maar met streaming gaat dit over mij.

Haar ouders koesterden haar liefde voor videogames en ze bleef door de jaren heen op de hoogte van de nieuwste systemen en technologie. De streamingvonk zou iets verderop debuteren. Ze bladerde door YouTube voor game-walkthroughs en ontdekte veteraan YouTuber xChaseMoney en zijn met komedies gevulde playthroughs, die ze aanha alt als inspiratie voor haar uiteindelijke uitstapje naar de wereld van het maken van inhoud.

"Ik had zoiets van, 'oké, wauw, dat is best cool', en begon te zoeken naar andere mensen die op mij lijken, omdat je kunt relateren en bepaalde culturele grappen kunt krijgen, "beschreef ze. "Het algoritme liet niet al te veel van ons zien. Dus het was moeilijk te vinden, maar [ik kwam] erachter dat we met duizenden waren."

Ze begon op YouTube voordat ze in januari 2018 snel overstapte naar Twitch. Oorspronkelijk was streaming een manier om te decomprimeren terwijl ze jongleren als server en lesgeven aan studenten als onderdeel van haar streven om onderwijzeres te worden. Het is een droom die volgens haar voortkwam uit een verlangen om het leven van anderen te beïnvloeden. Zonder medeweten van de ontluikende streamer, zou ze de aandacht trekken van 30.000, en haar verlangen naar positieve invloed zou tot ver buiten een enkel klaslokaal worden gerealiseerd.

Krijg in formatie

Williams' beklimming op Twitch was een verrassing voor haar en haar geliefde gemeenschap, liefkozend The Bae Brigade genoemd. Haar fervente supporters delen haar liefde voor muziek, televisie, roddelwebsites en videogames. Onder de oppervlakte van haar bloeiende gemeenschap bevindt zich echter een al te algemene ervaring: de ongelukkige realiteit van een vaak uitgesloten industrie.

Als zwarte vrouw in zo'n, eerlijk, racistische industrie, moet je een harde huid hebben. Je hebt twee slagen tegen je. Je bent een vrouw, dus je hebt te maken met seksisme, en als een zwarte persoon,,Je hebt te maken met racisme. Het is niet altijd makkelijk'', klaagt ze over de wereld van streaming.

Image
Image

Dus zocht ze gemeenschap. Het Twitch Team Black Girl Gamers was een bevestiging van haar plaats in de industrie. Hoewel het algoritme misschien niet in haar voordeel werkt, en ze moet vechten tegen haatbrigades, waren er andere zwarte vrouwen met wie ze contact kon maken en ervaringen kon delen.

"Al onze energie en de tijd die we besteden is zo heilig, dus laten we rekenen op dingen die er toe doen," zei de streamer.

Met de Bae Brigade stevig op sleeptouw, heeft het succes van haar streaming-leven Williams ongeëvenaarde kansen opgeleverd en de ontwikkeling van nieuwe liefdes, zoals hosting. In de blik van haar camera staat een volledig gerealiseerde vrouw met de drive en het talent om haar dromen op haar eigen voorwaarden te vervullen. En er is geen beter verhaal dan dat.

"Ik beschouw dit allemaal niet als vanzelfsprekend, en hoewel ik het kan, wil ik zoveel mogelijk doen", sluit Williams af. "Ik hoop dat wat ik tot nu toe heb gedaan, een positief stempel heeft gedrukt op iedereen die ik ben tegengekomen, en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst in petto heeft."

Aanbevolen: