Wat is een PBX-telefoonsysteem?

Inhoudsopgave:

Wat is een PBX-telefoonsysteem?
Wat is een PBX-telefoonsysteem?
Anonim

Een PBX-systeem (private branch exchange) stelt een organisatie in staat om inkomende en uitgaande telefoongesprekken te beheren, evenals interne communicatie. Een PBX bestaat uit hardware en software die verbinding maakt met communicatieapparaten zoals telefoonadapters, hubs, switches, routers en telefoontoestellen.

PBX-functies

Moderne PBX's hebben verschillende beheerfuncties die de communicatie binnen organisaties gemakkelijk en effectiever maken, waardoor de productiviteit wordt verhoogd. Hun omvang en complexiteit variëren, variërend van dure en gecompliceerde grootschalige bedrijfscommunicatiesystemen tot basisplannen die tegen een laag maandelijks bedrag in de cloud worden gehost. Eenvoudige PBX-systemen voor thuisgebruik bieden basisfuncties als upgrade van bestaande traditionele telefoonlijnen.

Image
Image

De functies van een PBX kunnen complex zijn, maar dit zijn de essentiële kenmerken:

  • Gebruik van meer dan één telefoonlijn in een organisatie.
  • Beheer van uitgaande en inkomende gesprekken.
  • Opsplitsing van een enkele telefoonlijn in meerdere interne lijnen, die worden geïdentificeerd door drie- of viercijferige nummers die worden gebeld door toestellen, en oproepen doorschakelen naar de juiste interne lijn.
  • Interne telefooncommunicatie.
  • VoIP (Voice over Internet Protocol) bellen, dat een aantal functies en verbeteringen heeft ten opzichte van traditionele telefonie, met als belangrijkste de kostenbesparingen.
  • Kwaliteitsinterface met klanten via functies zoals gespreksopname, voicemail en IVR (interactieve spraakrespons).
  • Geautomatiseerde reacties, die gebruikers automatisch naar de meest geschikte lijnen leiden via spraakmenu's.

Met een PBX-systeem zijn alle afdelingen van een organisatie bereikbaar vanaf één telefoonnummer. Dit bespaart het bedrijf geld omdat er maar één telefoonlijn nodig is.

Bottom Line

PBX'en zijn veel veranderd met de komst van IP-telefonie (VoIP). De nieuwere IP-PBXen gebruiken internet om oproepen te kanaliseren. IP-PBxen hebben meestal de voorkeur omdat ze veel functies bieden. Met uitzondering van oude, reeds geïnstalleerde maar nog steeds werkende PBX'en en degenen die gekozen zijn omdat ze goedkoop zijn, zijn PBX-systemen tegenwoordig meestal IP-PBXen.

De gehoste PBX

Tegenwoordig hoeft u niet te investeren in de hardware, software, installatie en onderhoud van een interne PBX, vooral niet als u een klein bedrijf runt en de eigendomskosten hoger zouden zijn dan de voordelen. Talloze online bedrijven bieden een gehoste PBX-service aan voor een maandelijks bedrag waarvoor u niet hoeft te betalen voor andere hardware dan uw telefoontoestellen en router. Deze diensten zijn cloudgebaseerd en worden geleverd via een internetverbinding.

Hosted PBX'en hebben een aantal nadelen - ze zijn generieker, met minder opties om het systeem aan uw specifieke behoeften aan te passen - maar ze zijn goedkoop en vereisen geen investering vooraf.

FAQ

    Wat is een IP-PBX-telefoonsysteem?

    Een IP-PBX-telefoonsysteem staat voor Internet Protocol Private Branch Exchange. Dit systeem combineert de functies van een PBX met VoIP-oproepen om audio en video via internet door te geven. IP-PBX-systemen kunnen werken op een fysieke interne installatie die gebruikmaakt van een lokaal netwerk (LAN) of een cloudservice die wordt beheerd door een hostingprovider.

    Wat is een digitaal PBX-telefoonsysteem?

    Een digitale PBX is een andere veelgebruikte term voor IP-PBX of VoIP PBX. Digitale/IP-PBX'en verschillen van analoge/traditionele PBX'en, die het vaste telefoonsysteem gebruiken dat is aangesloten op het openbare telefoonnetwerk (PSTN) om oproepen door te sturen. Digitale PBX-telefoonsystemen daarentegen maken gebruik van internetconnectiviteit en software, of ze nu zijn opgezet als lokale of gehoste PBX's.

Aanbevolen: