Hoe naar Spotify te luisteren met vrienden

Inhoudsopgave:

Hoe naar Spotify te luisteren met vrienden
Hoe naar Spotify te luisteren met vrienden
Anonim

Wat te weten

  • Open de Spotify-app op je telefoon of tablet en selecteer een nummer of podcastaflevering.
  • Tik op het Connect-pictogram in de linkerbenedenhoek om de functie Group Session te openen.

Dit artikel bevat instructies voor het gebruik van Spotify Group Session, zodat je een muziekjamsessie met je vrienden kunt delen.

Hoe maak je een luisterfeestje op Spotify

Zodra een groepssessie live is, heeft iedereen dezelfde afspeelknoppen. Iedereen kan op elk moment nummers in de wachtrij afspelen, pauzeren, overslaan of toevoegen. Er is momenteel geen manier voor een host om deze bedieningselementen te vergrendelen, maar aangezien Groepssessie technisch gezien nog in bèta is, is dit een functie die Spotify waarschijnlijk op een later tijdstip zal implementeren.

  1. Open de Spotify-app op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer een nummer of podcastaflevering.

    Het is een goed idee om een nummer te kiezen dat deel uitmaakt van een afspeellijst, zodat je veel opties hebt om uit te kiezen. Anders kun je uiteindelijk maar naar één nummer luisteren en moet je een nieuwe groepssessie opzetten.

  3. Tik op het Connect pictogram in de linkerbenedenhoek van uw scherm.
  4. Scroll omlaag langs uw streambare apparaten en selecteer Start Session onder de optie Start a Group Session.

    Image
    Image

    Als je in plaats daarvan aan een sessie wilt deelnemen, selecteer je Scannen om deel te nemen. Hiermee kun je een QR-code scannen op het apparaat van een vriend om direct deel te nemen aan hun groepssessie.

  5. Klik op Nodig vrienden uit.
  6. Selecteer je favoriete uitnodigingsmethode. U kunt rechtstreeks een link verzenden door Copy Link, text of een berichten-app zoals WhatsApp of Facebook Messenger te selecteren.

    Image
    Image

    Spotify heeft geen ingebouwde chatfunctionaliteit, dus je moet een app van derden gebruiken als je met vrienden wilt chatten tijdens een groepssessie.

  7. Om de groepssessie te beëindigen, klikt u op de Pijl naar links om terug te keren naar het Connect scherm.
  8. Klik Sessie beëindigen.

    Image
    Image

Wat is Spotify-groepssessie?

Als je niet in de stemming bent om virtueel met vrienden naar een videostreamingservice te kijken, kan Spotify je helpen. Het populaire muziekstreamingplatform heeft een functie genaamd Group Sessions waarmee maximaal vijf Spotify Premium-gebruikers een virtueel luisterfeest kunnen bijwonen. Eenmaal verbonden, kunnen jij en je vrienden tegelijkertijd naar elk nummer of elke podcast op Spotify luisteren.

Spotify introduceerde de functie Groepssessie in mei 2020. Alleen Premium-gebruikers op dezelfde locatie konden bij de lancering samen luisteren, maar Spotify breidde het later uit om wereldwijde verbindingen mogelijk te maken.

Op dit moment is Groepssessie alleen beschikbaar voor Spotify Premium-gebruikers en beperkt tot de mobiele app van Spotify voor telefoons en tablets. Er is momenteel geen optie beschikbaar in de desktop-apps van Spotify.

Vanaf maart 2021 is Spotify Group Session nu beschikbaar in elektrische voertuigen van Polestar 2 via Android Auto. Maximaal vijf Premium-gebruikers in dezelfde auto kunnen verbinding maken en Spotify-audiobediening in re altime delen. We verwachten dat deze functie later in meer voertuigen beschikbaar zal zijn, maar op dit moment is de Polestar 2 de enige met deze functionaliteit.

FAQ

    Hoe wijzig je je gebruikersnaam op Spotify?

    Je kunt je Spotify-gebruikersnaam niet wijzigen, maar je kunt je weergavenaam wel wijzigen. Selecteer in de mobiele app Home > Settings > View Profile > tik op uw weergavenaam om deze te wijzigen. De weergavenaam wordt weergegeven in je profiel, in de app en in afspeellijsten.

    Hoe annuleer je Spotify Premium?

    Ga naar spotify.com/account en log in, selecteer vervolgens Change Plan > Cancel Premium. Je Premium-lidmaatschap blijft actief tot de volgende betalingscyclus, daarna wordt het gratis. Je raakt je afspeellijsten of opgeslagen muziek niet kwijt met de wijziging.

    Hoe verwijder je een Spotify-account?

    Als u een gratis Spotify-account wilt verwijderen, gaat u naar support.spotify.com/contact-spotify-support/ en selecteert u Account > Ik wil mijn account > Account sluiten. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

    Hoe verbind je Spotify met Discord?

    Open vanuit de Discord-app het menu en selecteer Connections > Spotify. Er wordt een aparte webpagina geopend waarin u wordt gevraagd in te loggen op uw Spotify-account of u aan te melden voor een Spotify-account als u er nog geen heeft.

Aanbevolen: