Hoe vrienden vrienden helpen hun EV's op te laden

Inhoudsopgave:

Hoe vrienden vrienden helpen hun EV's op te laden
Hoe vrienden vrienden helpen hun EV's op te laden
Anonim

We hebben onlangs een laadstation van niveau 2 bij ons thuis laten installeren. Hoewel opladen via een 120-volt stopcontact voor ons prima werkte, maakte de mogelijkheid om dezelfde hoeveelheid elektriciteit in minder tijd in onze EV te stoppen het de kosten waard om een 240-volt stopcontact te installeren en een oplaaddoos aan onze omheining te monteren..

Toen dacht ik aan alle recente e-mails, sms'jes, DM's en telefoontjes over het kopen van een EV. Een golf van vragen op basis van de absurde gasprijzen die we zijn tegengekomen. Die mensen zullen ons uiteindelijk willen bezoeken. De zomer komt eraan en dat betekent barbecues, etentjes, karaoke-jams, filmavonden en gewoon regelmatige bezoeken. Weet je, hoe deden we het voor 2020?

Dus, wat is het protocol wanneer een vriend verschijnt in een EV met een laadstatus van minder dan 20 procent? Dit is geen telefoon aansluiten op het stopcontact - het opladen van een EV kost echt geld. Wat is het protocol voor deze nieuwe en mogelijk kostbare sociale interactie?

Image
Image

Ik denk dat ik een idee heb hoe ik dit voor alle betrokkenen minder ongemakkelijk kan maken. I denk. Ik ken jou en je vrienden echter niet. Misschien zijn jullie allemaal superrijk en is $ 20 aan elektriciteit niets voor jou. Misschien heb je zelfs de hele buurt uitgenodigd om gewoon voor de lol aan je elektrische speen te zuigen. Maar voor de rest van ons die onze bankrekeningen dagelijks controleren en misschien een rekening een paar dagen te laat betalen, zodat een cheque wordt gewist, is hier een redelijk goed systeem.

Ik denk.

De gastheer

Je geeft een feestje, een kleine borrel of je hebt gewoon een vriend om Scandal voor de 27e keer opnieuw te kijken. Ook heeft u toevallig een laadbox op uw oprit of garage gemonteerd. Iemand arriveert met een lage lading en heeft wat sap nodig om later thuis te komen; net een uurtje of twee aangesloten. Dit is het leuke om te doen:

Zeg gewoon ja, maar met een vriendelijke herinnering dat het maar voor een korte tijd is. Zeker geen probleem. Laten we het een uur of zo aansluiten. Hier zal ik een timer instellen, zodat we het niet vergeten.' Je bent een schenker, maar je wilt ook niet dat je elektriciteitsrekening stijgt omdat een vriend een Hummer EV heeft gekocht met een batterijpakket met een capaciteit van 200 kWh.

Image
Image

Als de persoon geld aanbiedt, doe dan het juiste en weiger. Het is jouw feest, je hebt ze hierheen gebracht. Als ze volharden, kun je hen in plaats van contant geld vragen om een fooi te geven aan de bezorger of zeggen dat ze bij het volgende evenement een drankje of een bord nacho's voor je kunnen kopen.

Dat is het. Zelfs als je oplaaddoos 11 kW per uur pompt, meer dan twee uur, kan het je ongeveer $ 12 kosten, en dat is als je ergens woont met dure elektriciteit. Je bent een held en ze kunnen op weg naar huis naar huis gaan of in ieder geval naar een laadstation zonder bang te hoeven zijn voor een lege batterij. Jij deed dat. Je bent een held. Soort van.

De gast

Oh man, dit is ongemakkelijk, toch? Je hebt de hele dag boodschappen gedaan en je hebt nooit tijd gehad om op te laden, of het gevonden laadstation was kapot. Nu ben je op weg naar het huis van een vriend, en je hebt echt wat sap nodig.

Wees direct. Een gastheer is een druk persoon en het is een beetje raar om ze opzij te trekken om 10 minuten een praatje te maken, alleen maar om te vragen om in te pluggen. U kunt ook een praatje maken terwijl u uw auto aansluit. Meestal praat je over je EV omdat EV-bezitters graag over EV's praten. Vraag om een uur of twee uur oplaadtijd en stel de timer op je telefoon in om ervoor te zorgen dat je de stekker uit het stopcontact ha alt.

Image
Image

Je moet aanbieden om voor de elektriciteit te betalen. De gastheer zal nee zeggen. Je moet het opnieuw aanbieden en als ze zeggen dat je later een drankje of een bord nacho's voor ze kunt kopen, stem je ermee in. Stuur ze dan later die avond $ 15 en een heel leuk briefje via Venmo, PayPal of welke app voor het verzenden van geld die jullie allebei gebruiken. Stuur op zijn minst een oprechte sms. Iets met veel biddende handen en harten en misschien een eenhoorn. Eenhoorns maken alles geweldig.

Als samenleving zijn we een beetje vergeten hoe we bedankbriefjes moeten sturen na een feestje. Als er ooit een moment was waarop een bedankbriefje nodig was, dan is het wel wanneer je de elektriciteit van het huis van een vriend ondermijnt zodat je naar huis kunt rijden.

Dus dat is mijn plan voor de toekomst. Ik laat vrienden graag betalen en weigeren hun geld aan te nemen omdat ik van hun gezelschap houd. Als ze Venmo me later cashen, vind ik dat prima. Maar een leuke tekst gevuld met eenhoorns en een belofte om later rond te hangen en wat nacho's te halen? Dat is echt waar vriendschap om draait.

Eenhoorns, nacho's en elektriciteit.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: