Hoe naar internetradio te luisteren

Inhoudsopgave:

Hoe naar internetradio te luisteren
Hoe naar internetradio te luisteren
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt een smart device nodig dat content kan streamen via een Wi-Fi-netwerk, zoals een mobiele telefoon, computer of tablet.
  • Je kunt gratis naar veel inhoud luisteren via diensten zoals Spotify, Pandora of iHeart Radio.
  • Veel lokale zenders en nationale netwerken bieden live streaming-uitzendingen op hun websites.

Internetradio lijkt qua kwaliteit en gebruikerservaring een beetje op standaardradio, maar daar houden de overeenkomsten op. Dit is wat je moet weten om te beginnen met luisteren.

Wat je nodig hebt om naar internetradio te luisteren

Eerst heb je de hardware nodig. Een paar keuzes zijn:

  • "Slimme" communicatieapparaten: u hebt toegang tot inhoud van internetradio via een computer, smartphone, tablet, smart-tv of een apparaat met internetverbinding of Wi-Fi.
  • An Internet Radio: Een beetje zoals terrestrische radio's, deze zijn ontworpen met als enig doel het afspelen van gestreamde inhoud. Ze zijn meestal afhankelijk van het lokale Wi-Fi-netwerk of een andere breedbandverbinding in uw huis, kantoor of elke andere plaats waar u een traditionele radio zou gebruiken.
  • Het geluidssysteem van uw auto: Veel autofabrikanten bieden nu stereosystemen in hun voertuigen aan met ingebouwde functionaliteit voor het ontvangen en bedienen van internetradio-uitzendingen. Deze configuratie vereist meestal een data-abonnement of abonnement op een satellietradioprovider zoals Sirius. Bovendien kunt u uw mobiele telefoon via Bluetooth of de extra aansluiting op uw geluidssysteem aansluiten, zodat de audio die op uw telefoon wordt ontvangen via de luidsprekers van uw auto wordt afgespeeld. Als je geen van deze opties hebt, kan een FM-zender het lukken; het verzendt audio van uw telefoon naar een station op uw radio met behulp van FM-radiotechnologie. In tegenstelling tot satellietradio zijn deze methoden afhankelijk van het data-abonnement van uw telefoon.

Internetradio-inhoud

Image
Image

Een groot deel van de inhoud van internetradio wordt gratis aangeboden. Veel lokale zenders en nationale netwerken bieden live-uitzendingen aan via links op hun websites, die u opent met uw telefoon, tablet of ander apparaat.

In plaats van individuele bronnen te zoeken, kunt u zich abonneren op een internetradiostreamingservice die via een app of website toegang biedt tot duizenden radiostations, zowel lokaal als over de hele wereld. Een paar hiervan zijn:

  • I Heart Radio
  • Pandora
  • Spotify
  • Slacker

Je moet je meestal aanmelden voor een account met je naam en e-mailadres. Met deze login kun je je luistervoorkeuren instellen met betrekking tot stations, muziekgenres, artiesten, albums, locaties en meer. Op hun beurt helpen uw gegevens providers om advertenties af te stemmen op uw luistergewoonten. Gratis accounts bij de meeste providers betekenen occasionele commercials, die niet opdringeriger zijn dan die je op terrestrische radio hoort. Bovendien bieden de meeste diensten betaalde accounts, die advertentievrij luisteren, meer keuzes en meer aanpassingsopties mogelijk maken.

Hoe internetradio werkt

Internetradio digitaliseert audio en splitst het in kleine stukjes voor verzending via internet. De audio wordt via het internet vanaf een server "gestreamd" en aan de kant van de luisteraar opnieuw samengesteld door een softwarespeler op een apparaat met internettoegang. Internetradio is volgens de conventionele definitie geen echte radio - het gebruikt bandbreedte in plaats van de ether - maar het resultaat is een ongelooflijke simulatie.

Aanbevolen: