Waarom Duitslands streven naar reparaties en reserveonderdelen van 7 jaar zo belangrijk is

Inhoudsopgave:

Waarom Duitslands streven naar reparaties en reserveonderdelen van 7 jaar zo belangrijk is
Waarom Duitslands streven naar reparaties en reserveonderdelen van 7 jaar zo belangrijk is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Duitsland wil dat de EU de beschikbaarheid van reserveonderdelen verlengt tot zeven jaar.
  • Beveiligingsupdates ook.
  • Het recht op reparatie gaat niet alleen over het zelf repareren van dingen.
Image
Image

Duitsland heeft er bij de EU op aangedrongen om fabrikanten van mobiele apparaten te dwingen zeven jaar beveiligingsupdates en beschikbaarheid van reserveonderdelen te garanderen.

Onlangs heeft de Europese Commissie voor dezelfde dingen een minimum van vijf jaar voorgesteld, maar Duitsland wil langer. Dat is geen verrassing voor mensen die in Duitsland wonen, dat al een garantieperiode van minimaal twee jaar heeft voor nieuwe aankopen en een garantie van één jaar voor gebruikte goederen. Maar zal dit zevenjarenplan het repareren van onze gadgets echt gemakkelijker maken? Moeten de ontwerpen van telefoons en tablets worden aangepast? Of verandert er echt niets?

"Het werk van de Europese Commissie zou aanzienlijke druk kunnen uitoefenen op smartphone- en tabletfabrikanten om schermen en batterijen gemakkelijker te vinden, kopen en installeren te maken", vertelde Kevin Purdy van reparatieadvocaat iFixit, via e-mail aan Lifewire. “Batterijen zijn het enige dat iedereen uiteindelijk zal moeten vervangen; schermen zijn het eerste dat moet worden verwijderd als er ongelukken gebeuren. Reserveonderdelen beschikbaar hebben, samen met servicegidsen voor hen, is een heerlijk hoge basis van waaruit we nog verder kunnen klimmen.”

De wet opwaarderen

De huidige EU-voorstellen vereisen updates en reserveonderdelen voor vijf jaar en zes jaar voor tablets. De prijzen van die onderdelen moeten ook worden gepubliceerd en die prijzen mogen later niet worden verhoogd.

"Waar de suggesties van Duitsland echt een impact kunnen hebben, is de vraag dat reserveonderdelen beschikbaar zijn 'tegen een redelijke prijs'", zegt Purdy.“Moderne OLED-schermen zijn vaak zo duur om te kopen, uit welke bron dan ook, dat een nieuwe telefoon de logischere aankoop is. Als fabrikanten meer reserveschermen moeten maken en worden ontmoedigd om kunstmatig upgrades aan te moedigen met premium prijzen, is dat een overwinning voor iedereen."

De Duitse federale overheid wil ook snelle leveringen voor die reserveonderdelen garanderen, zodat bedrijven als Apple en Samsung niet kunnen slepen om onafhankelijke reparatiewerkplaatsen te laten ontsporen. Het is niet verwonderlijk dat de fabrikanten, vertegenwoordigd door de DigitalEurope-handelsgroep, slechts drie jaar willen.

Wie wil er een 7 jaar oude telefoon gebruiken?

Image
Image

Misschien zie je het nut van deze wetgeving niet in. Je gooit je telefoon tenslotte waarschijnlijk om de 2-3 jaar weg en koopt een nieuwe. Maar ook dan zijn er voordelen. Om te beginnen, als je het scherm de eerste maand kapot maakt of de batterij binnen een jaar leeg raakt, is vervanging eenvoudig en snel.

“Duitslands streven naar zeven jaar updates en reparaties is meer een goede zaak”, aldus Purdy. "Zelfs als de meerderheid van de mensen hun telefoon waarschijnlijk voor zeven jaar zal upgraden, kunnen oudere telefoons die nog steeds werken en veilig zijn, interessante nieuwe toepassingen vinden."

iPhones zijn uitstekende hand-me-downs. Als hun batterijen kunnen worden vervangen, kunnen ze gemakkelijk zeven jaar meegaan, vooral als ze worden ondersteund met beveiligingsoplossingen. Maar telefoons in het algemeen hoeven niet verouderd te zijn aan het einde van een fictieve "upgradecyclus".

“Dit zal Apple dwingen om oudere versies van iOS langer te blijven ondersteunen en ervoor te zorgen dat hun reparatietechnici weten hoe ze met oudere iPhone-modellen moeten werken, maar ik zie niet dat dit hun productreleasecyclus aanzienlijk verandert. Ze kunnen de vraag naar nieuwe iPhones blijven stimuleren door middel van effectieve marketing en software-updates', vertelde Devon Fata, CEO van het ontwerpbureau voor mobiele apps Pixoul, via e-mail aan Lifewire.

Dat is prima voor Europa, denk ik

Image
Image

Hoe zit het met de VS? De EU, en vooral Duitsland, hechten veel waarde aan consumentenbescherming, terwijl de VS de neiging hebben om "de markt" te vertrouwen. Hoe groot is de kans dat soortgelijke wetten daar verschijnen?

Duitslands streven naar zeven jaar updates en reparaties is meer een goede zaak. Zelfs als de meerderheid van de mensen hun telefoon waarschijnlijk binnen zeven jaar zal upgraden, kunnen oudere telefoons die nog steeds werken en veilig zijn interessante nieuwe toepassingen vinden.

“We werken eraan, zegt Purdy. "iFixit en zijn belangenbehartigingspartners hebben de laatste tijd veel succes geboekt, waarbij zowel president Biden als de FTC officiële verklaringen hebben afgelegd dat reparatie in de VS geen eerlijke markt is en dat fabrikantenbeperkingen grotendeels de schuld zijn."

Bidens steun voor de beweging voor het recht op reparatie lijkt de beste kans op eerlijke wetten voor reparatie en onderhoud, hoewel de VS ook machtslobbygroepen heeft die er belang bij hebben niets te veranderen. Recht op reparatie is vooral belangrijk nu bijna iedereen een zakcomputer bij zich heeft, en bijna elk gadget en apparaat heeft een computer in zich. Nu maar hopen dat de EU en de VS naar Duitsland luisteren.

Aanbevolen: