Waarom reparaties in de winkel niet veranderen hoe vaak u een nieuwe telefoon krijgt

Inhoudsopgave:

Waarom reparaties in de winkel niet veranderen hoe vaak u een nieuwe telefoon krijgt
Waarom reparaties in de winkel niet veranderen hoe vaak u een nieuwe telefoon krijgt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • T-Mobile zal in de toekomst beginnen met het aanbieden van reparaties in winkels voor klanten.
  • Het recht op reparatie is al vele jaren een twistpunt in de smartphone-industrie.
  • Ondanks dat reparaties gemakkelijker te krijgen zijn, zeggen experts dat de levensduur van je telefoon nog steeds neerkomt op wanneer je denkt dat hij moet worden vervangen, niet per se hoe lang hij zou kunnen duren.
Image
Image

Experts zeggen dat providers zoals T-Mobile die reparaties voor klanten gemakkelijker maken, waarschijnlijk niet zullen veranderen hoe vaak consumenten nieuwe smartphones kopen, aangezien velen hun telefoon al vervangen voordat ze moeten.

Het recht op reparatie is al lang een discussiepunt in de smartphone-industrie, en dat zal waarschijnlijk niet snel veranderen. Sommige providers, zoals T-Mobile, hebben echter gedeelde plannen om klanten reparatieopties in de winkel aan te bieden. Hoewel dit nieuwe deuren zou kunnen openen voor consumenten om hun smartphones te laten repareren, zeggen experts dat de kans dat het daadwerkelijk zou kunnen veranderen hoe vaak je een nieuwe telefoon koopt klein is.

"Gemiddeld houden de meeste mensen hun telefoons 2-3 jaar voordat ze ze verkopen en upgraden", vertelde Stewart McGrenary, een technische expert die samenwerkt met Freedom Mobiles, een recycler en wederverkoper van smartphones, aan Lifewire in een e-mail. "Helaas zijn smartphones niet gemaakt om eeuwig mee te gaan. Ze kunnen lang meegaan, maar hoe lang hangt er echt van af wanneer je denkt dat je telefoon 'dood' is."

Laat niet los

Met nieuwe smartphones die elk jaar verschijnen, kan het gemakkelijk zijn om verstrikt te raken in het idee om je oude telefoon vaak te vervangen. De snelheid waarmee velen hun telefoons vervangen, is echter in de loop van de tijd beginnen te veranderen.

Deze wijziging is echter niet noodzakelijkerwijs gekoppeld aan hoe gemakkelijk of moeilijk het is om je telefoon te repareren, hoewel dat wel helpt. In plaats daarvan is het meer gebonden aan hoe vaak mensen denken dat ze een nieuwe telefoon nodig hebben.

Helaas zijn smartphones niet gemaakt om eeuwig mee te gaan. Ze kunnen lang meegaan, maar hoe lang hangt er echt van af wanneer je denkt dat je telefoon 'dood' is.

In de begindagen van de iPhone en Android-telefoons innoveerden fabrikanten zoals Apple en Samsung voortdurend en voegden nieuwe functies toe aan elke versie van de telefoons die ze uitbrachten.

Nu is de release van nieuwe functies echter vertraagd en elke jaarlijkse update van de belangrijkste smartphones biedt meestal minimale upgrades, waardoor het de moeite waard is om je oude telefoon iets langer vast te houden om geld te besparen en het meeste uit te halen van uw upgrade.

McGrenary zegt dat veel van hoe consumenten bepalen of ze hun smartphone moeten vervangen, neerkomt op persoonlijke voorkeuren en meningen over prestaties.

Wordt de telefoon traag? Heeft u problemen met het openen van apps of het behouden van een lading? Hoewel reparaties sommige problemen kunnen oplossen, kan een technicus de prestaties en het ontbreken van software-updates niet repareren. In plaats daarvan vertrouwen ze op ondersteuning van fabrikanten die er soms gewoon niet is.

In Flux

Hoewel de redenen om te upgraden misschien een beetje zijn vertraagd, is het mogelijk dat we in de nabije toekomst de levenscyclus van smartphones kunnen zien verkorten, vooral omdat de 5G-technologie blijft verbeteren.

Volgens Strategy Analytics kan de huidige cyclus van 40 maanden voor smartphones worden verkort tot 33 maanden in 2025. De redenering achter deze verandering lijkt te zijn dat de economische omstandigheden verbeteren en dat er goedkopere 5G-modellen beschikbaar komen naarmate die technologie verbetert.

Image
Image

Zelfs als smartphoneaanbieders eenvoudigere reparatieopties aanbieden, zullen gebruikers, als gebruikers het gevoel hebben dat de technologie die wordt aangeboden in nieuwe telefoons superieur is, ervoor zorgen dat ze vaak blijven upgraden.

Er zijn ook andere redenen om vroeg te upgraden, vooral als je van je oude telefoon wordt afbetaald. Veel consumenten vertrouwen nog steeds op het kopen van gerecyclede of opgeknapte apparaten, een onderdeel van de branche dat blijft groeien naarmate nieuwe sites en winkels oude apparaten van consumenten aanbieden.

"Afhankelijk van de staat waarin je telefoon verkeert, kun je nog steeds je oude smartphone verkopen en een behoorlijk bedrag voor je nieuwe telefoon krijgen", merkte McGrenary op. Hij zegt ook dat veel consumenten nog steeds oude handsets in lades of dozen hebben liggen, waar ze zijn weggegooid nadat nieuwe upgrades waren gekocht.

Natuurlijk, zelfs met nieuwe technologie die constant buzz genereert en smartphones die nieuwe functies bieden, komt de ware reden waarom je je telefoon wilt upgraden of vervangen neer op persoonlijke voorkeur, zegt McGrenary.

Sommige gebruikers zullen graag jaren wachten om te upgraden. Er zijn tenslotte geneugten om te wachten op een upgrade. Anderen zijn echter misschien niet blij met de snelheid van hun apparaat, of het feit dat het geen aanvullende software- en besturingssysteemupdates zal ontvangen.

Aanbevolen: