Waarom zijn metadata van nummers belangrijk?

Inhoudsopgave:

Waarom zijn metadata van nummers belangrijk?
Waarom zijn metadata van nummers belangrijk?
Anonim

Muziekservices zoals iTunes, Apple Music en Spotify maken het gemakkelijk om muziekbibliotheken met je favoriete nummers te maken en te ordenen. Elk nummer in uw bibliotheek heeft muziekmetadata, waarin informatie wordt gecategoriseerd over de titel, het genre, de releasedatum en meer van het nummer. Hier is een diepere kijk op het bekijken en bewerken van muziekmetadata.

Dit artikel gebruikt iTunes en Apple Music om voorbeelden te geven van het bekijken en bewerken van muziekmetadata. Deze processen zijn vergelijkbaar bij andere muziekdiensten, zoals Spotify.

Wat zijn muziekmetadata?

Muziekmetadata wordt ook wel ID3-tags genoemd, dit zijn de containers die metadata-informatie bevatten. Deze tags bevatten gegevens zoals de titel van een nummer, artiest, het album waar het vandaan komt, tracknummer, genres, songwriter-credits en meer.

Metadata is aan het werk wanneer je naar een nummer zoekt op diensten zoals Spotify of Pandora, wanneer een aanbevolen nummer voor je verschijnt, of wanneer een platenlabel roy alty's aan een artiest beta alt, om maar een paar voorbeelden te noemen.

ID3-tags verwijzen technisch gezien naar metadata van MP3-bestanden, maar andere muziekbestanden, zoals AAC, WMA en Ogg Vorbis, hebben ook metatags.

Bekijk en wijzig muziekmetadata in iTunes en Apple Music

De muziekmetadata in iTunes zouden correct moeten zijn. Als je een onjuiste albumtitel of een andere fout opmerkt, of als je cd's naar iTunes kopieert en metadata wilt toevoegen, kun je de metadata als volgt bekijken en bewerken.

Als je een iTunes-bibliotheek en een Mac met macOS Catalina (10.15) of hoger hebt, bekijk dan je iTunes-mediabibliotheek in de Apple Music-app. Gebruik iTunes bij oudere macOS-versies of Windows-computers.

Maak een back-up van uw iTunes- of Apple Music-bibliotheek voordat u wijzigingen aanbrengt in de metagegevens.

  1. Open iTunes of Apple Music en ga naar je muziekbibliotheek.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop (of Control-klik) op een tracknaam en selecteer Song Info of Get Info.

    Image
    Image
  3. Met het tabblad Detail geselecteerd, kunt u de titel van het nummer, de artiest, het album, de componist, het genre en meer bekijken of wijzigen.

    Image
    Image
  4. Ga naar het tabblad Artwork om de albumhoes te zien. Als je het om wat voor reden dan ook wilt vervangen door een andere afbeelding, selecteer dan Add Artwork.

    Image
    Image
  5. Ga naar het tabblad Lyrics om de songtekst te bekijken. Als die er niet zijn, kun je songteksten toevoegen door Custom Lyrics. te selecteren

    Image
    Image
  6. Ga naar het tabblad Options om het type media te bekijken of te wijzigen waaraan het nummer is gekoppeld. Als een podcast bijvoorbeeld de verkeerde naam Music heeft, wijzigt u deze in Podcast. Bekijk of wijzig de begin- en eindtijd, het volume en andere details van het nummer.

    Image
    Image
  7. Ga naar het tabblad Sorteren om te zien hoe iTunes het nummer sorteert. Als er fouten zijn, pas de informatie dan hier aan.

    Image
    Image
  8. Ga naar het tabblad File om te zien waar het trackbestand op uw computer is opgeslagen.

    Image
    Image

Metadata van andere bronnen bekijken en wijzigen

Als je muziekbibliotheek bestaat uit nummers die zijn verkregen van andere bronnen dan iTunes of Apple Music, met name niet-officiële bronnen, heb je niet de metadata en illustraties die je misschien wilt. Metagegevens kunnen ook verloren zijn gegaan wanneer u muziek tussen bestandsindelingen overzet.

Door metadata aan dit soort muziekbestanden toe te voegen, zijn de bestanden gemakkelijker te ordenen en te filteren. Gebruik hiervoor een MP3-tag-editor of een editor die meerdere bestandsindelingen omvat, waaronder FLAC, OGG, M4A, WMA en WAV.

Populaire keuzes zijn MusicBrainz Picard, MP3Tag, TigoTago, MusicTag en Kid3, die ook muziekbestanden naar andere formaten converteert.

Aanbevolen: