Waarom u uw telefoongegevens moet bewaken tijdens reparaties

Inhoudsopgave:

Waarom u uw telefoongegevens moet bewaken tijdens reparaties
Waarom u uw telefoongegevens moet bewaken tijdens reparaties
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft volgens recente rapporten een schikking getroffen in de zaak van een vrouw wiens foto's online werden gezet nadat ze haar telefoon had gebracht voor reparatie.
  • Het verhaal van de 21-jarige student wiens foto's werden genomen, laat zien dat gebruikers voorzichtig moeten zijn met hun gegevens.
  • Log uit bij alle accounts en apps op je telefoon om ervoor te zorgen dat geen onbevoegde partij toegang heeft tot die gegevens voordat je je telefoon overhandigt, zeggen experts.
Image
Image

Het recente nieuws van een student wiens intieme foto's werden onthuld nadat ze haar iPhone had opgestuurd voor reparatie, herinnert gebruikers eraan hun gegevens te vergrendelen, zeggen experts.

Apple regelde een zaak met een 21-jarige vrouw nadat ze haar iPhone in 2016 naar een reparatiecentrum had gestuurd, maar ontdekte dat werknemers tijdens de reparatie persoonlijke expliciete afbeeldingen en video's naar haar Facebook-account hadden geüpload werkwijze. Het bedrijf zou de vrouw miljoenen dollars hebben betaald om de rechtszaak te schikken. Het is een risico dat veel mensen lopen als ze hun telefoon laten repareren.

"Als je je telefoon inlevert voor reparatie, is het niet alleen een apparaat, maar ook je hele persoonlijke gegevensverzameling die erbij hoort", zegt privacy-expert Pankaj Srivastava, de CEO en oprichter van managementadviesbureau PracticalSpeak. in een e-mailgesprek. "De meeste consumenten begrijpen nog niet dat beveiliging ook maar zo goed is als de zwakste schakel. In dit scenario zou u als consument de zwakste schakel kunnen zijn."

Hoe riskant zijn reparaties?

De meeste plaatsen waar je je telefoon zou brengen voor reparatie, zullen eerlijk zijn, dus de kans dat je persoonlijke informatie wordt gelezen en misbruikt is vrij klein, zei Attila Tomaschek, een onderzoeker bij de website ProPrivacy in een e-mail interview.

Ik maak altijd een back-up van mijn gegevens en wis vervolgens mijn apparaten voordat ik reparaties zoek. Door dit te doen, verwijder je de prikkel voor iedereen om rond te snuffelen, zelfs per ongeluk.

"Er is echter nog steeds een kleine kans dat u uw telefoon meeneemt naar een plaats waar een oneerlijke reparatietechnicus in de gegevens van uw telefoon zal snuffelen of deze zelfs zal stelen, dus het loont echt om voorzichtig te zijn wanneer u je telefoon binnen voor reparatie, " voegde Tomaschek eraan toe.

Uw gegevens beschermen

Om er zeker van te zijn dat je je telefoon inlevert bij een gerenommeerde reparatiewerkplaats, doe dan eerst wat onderzoek, raadt Tomaschek aan. Controleer de beoordelingen van het bedrijf online en kijk naar de website van het bedrijf om te zien of deze er professioneel uitziet.

Zodra je een reparatieservice hebt gekozen, moet je de juiste stappen nemen om je telefoon te beveiligen.

"Het minste dat u moet doen voordat u uw telefoon aan een reparatietechnicus overhandigt, is uitloggen bij al uw accounts en apps op uw telefoon om ervoor te zorgen dat geen onbevoegde partij toegang heeft tot de gegevens op uw apps, " zei Tomaschek.

Je kunt ook een app gebruiken die bepaalde bestanden zoals foto's en berichten op je telefoon vergrendelt, zodat ze niet toegankelijk zijn zonder een wachtwoord, voegde hij eraan toe. Zorg ervoor dat u uw simkaart verwijdert, evenals eventuele externe opslag zoals een microSD-kaart die u mogelijk in uw telefoon heeft waarop gegevens worden opgeslagen. Ten slotte, voordat u uw telefoon aan een reparatietechnicus geeft, moet u ervoor zorgen dat u een volledige back-up van uw telefoon maakt.

Image
Image

"Op die manier kunt u eenvoudig een fabrieksreset uitvoeren en uw telefoon volledig wissen voordat u deze indient voor reparatie om ervoor te zorgen dat er geen gevoelige persoonlijke gegevens toegankelijk zijn voor de reparatietechnicus, " zei Tomasheck.

Zowel Apple als Android maken het gemakkelijk om een back-up van uw apparaat te maken en deze te herstellen, zodat u uw telefoon binnen enkele minuten volledig kunt herstellen naar de eerdere staat van een recente back-up nadat uw telefoon is hersteld na een onderhoudsbeurt.

Hoewel er geen reden is voor iemand in een reparatiewerkplaats om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens, zijn er in veel gevallen echte vereisten voor ontgrendeling om het apparaat te laten repareren, zei Srivastava. Om deze reden zullen de meeste reparatiewerkplaatsen u vragen een disclaimer te ondertekenen waarin u ook wordt gevraagd om persoonlijke gegevens te verwijderen voordat u deze ter reparatie aanbiedt.

"Ik maak altijd een back-up van mijn gegevens en wis vervolgens mijn apparaten voordat ik reparaties zoek", voegde hij eraan toe. "Door dit te doen, verwijder je de prikkel voor iedereen om rond te snuffelen, zelfs per ongeluk."

Aanbevolen: