Waarom snelkoppelingen voor de Mac geweldig zullen zijn

Inhoudsopgave:

Waarom snelkoppelingen voor de Mac geweldig zullen zijn
Waarom snelkoppelingen voor de Mac geweldig zullen zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • macOS Monterey voert iOS-snelkoppelingen uit op je M1 Mac.
  • Je bestaande iOS-snelkoppelingen zouden prima moeten werken.
  • Shortcuts importeert zelfs uw oude Automator-workflows en voert AppleScripts uit.
Image
Image

Shortcuts staat op het punt de Mac-automatisering terug naar de toekomst te slepen.

In macOS 12 Monterey brengt Apple het iOS-automatiseringssysteem Shortcuts naar de Mac. Je kunt nog steeds het goede oude AppleScript en het slechte oude Automator gebruiken, maar vanaf nu draait het automatiseren van apps op je Mac alleen maar om snelkoppelingen.

Dit is fantastisch nieuws voor vrijwel iedereen. Dus, wat maakt Shortcuts zo goed, waarom voegt Apple een iOS-functie toe aan de krachtigere Mac, en wat kun je doen dat je voorheen niet kon?

"Het grootste probleem voor Mac is dat Automator en AppleScript ouderwets en stuurloos aanvoelen, in tegenstelling tot de iOS Shortcuts-app die constant wordt bijgewerkt. Shortcuts is de logische opvolger van Automator en doet nu al meer en beter dan [Automator]," Andrei Novikov, iOS tech lead bij Orangesoft, vertelde Lifewire via e-mail.

Snelkoppelingen, nu op de Mac

Snelkoppelingen is een manier om je iPhone en iPad te automatiseren, en binnenkort ook je Mac. Dit doe je door blokken naar een tijdlijn te slepen. Elk van die blokken is een instructie en ze worden in volgorde uitgevoerd. Je eindigt met een kleine zelfgemaakte app, en deze kan worden uitgevoerd vanaf een pictogram op het startscherm, vanaf het deelblad en meer.

Image
Image

Een snelkoppeling kan zo simpel zijn als om wat tekst vragen en deze vervolgens gebruiken om een bericht naar een favoriet contact te sturen. En het kan zo complex zijn als je nodig hebt. Ik heb bijvoorbeeld een snelkoppeling die een aantal schermafbeeldingen maakt, ze in een frame wikkelt dat eruitziet als een iPhone of iPad en ze vervolgens combineert tot een raster van afbeeldingen.

Je kunt ook domotica gebruiken en ze laten activeren wanneer je aankomt of vertrekt. Kortom, Shortcuts is krachtig, gebruiksvriendelijk en erg handig.

En nu heeft Apple de hele Shortcuts-ervaring op de Mac gecreëerd. Het is zo dichtbij dat veel van je iOS-snelkoppelingen ook op de Mac kunnen worden uitgevoerd, zonder aanpassingen. Voor mensen die het overschakelen van de iPad naar de M1 Macs hebben uitgesteld omdat ze hun favoriete en/of meest essentiële snelkoppelingen niet wilden verliezen, is die barrière weg.

Mac Verschillen

De Mac is een opener, krachtiger platform dan iOS. Het is ook complexer. Apps hebben bijvoorbeeld vensters en apps kunnen overal bestanden opslaan en lezen. Om deze verschillen aan te pakken, heeft Apple ook snelkoppelingen op iOS geopend. Voorheen kon Shortcuts bijvoorbeeld alleen bestanden opslaan in zijn eigen Shortcuts-map in iCloud Drive. Nu kunnen zowel Mac als iOS ze overal opslaan.

En de Mac heeft al allerlei automatiseringstools. Er zijn Apple Script en Automator, maar je kunt ook allerlei soorten code uitvoeren, van Shell Scripts tot Javascript tot Python en meer. Het goede nieuws is dat Shortcuts nu deze automatiseringen uitvoert.

Image
Image

Je kunt gewoon een stap "AppleScript uitvoeren" toevoegen aan je snelkoppeling en in het script plakken. Of, als u een Automator-workflow opent, zal Shortcuts proberen deze in een snelkoppeling te vertalen.

Ook nieuw zijn de manieren waarop je een snelkoppeling kunt activeren. Een van de handigste is misschien het gebruik van een snelkoppeling als een snelle actie. Dit zijn de acties die verschijnen in het meest rechtse deelvenster van de Finder wanneer u een of meer bestanden selecteert. Ingebouwde snelle acties omvatten het omzetten van een selectie van afbeeldingen in een PDF of het markeren van afbeeldingen. In Monterey kun je daar snelkoppelingen plaatsen en ze zullen werken op alle geselecteerde bestanden.

Ondersteuning voor ontwikkelaars

Dit is allemaal behoorlijk verbazingwekkend, en niet alleen voor mensen die graag taken automatiseren. U kunt snelkoppelingen delen en downloaden zonder dat u er iets voor hoeft te doen. Maar dit is allemaal afhankelijk van ontwikkelaars die ondersteuning voor snelkoppelingen aan hun apps toevoegen.

Als je kijkt naar het aantal recentere Mac-apps die AppleScript of Automator ondersteunen, is de lijst kort. Zelfs eersteklas Mac-apps van topontwikkelaars komen niet opdagen.

Het goede nieuws is dat veel van deze apps, zoals de schrijf-app Ulysses, goede ondersteuning bieden voor snelkoppelingen. Misschien komt dit omdat Shortcuts populairder is dan de oudere methoden, of misschien is het gemakkelijker om het te ondersteunen. Het feit is dat M1-Macs iOS-apps kunnen uitvoeren, en als die apps al snelkoppelingen hebben,

Image
Image

Dit momentum stimuleert ontwikkelaars. Omdat Shortcuts populair is, eisen gebruikers dat apps dit ondersteunen. En velen zijn dat al. Pixelmator Pro, een uitstekende app voor beeldbewerking voor Mac, voegt al uitgebreide ondersteuning voor snelkoppelingen toe. Een voorbeeld is dat je gewoon een map met afbeeldingen in de Finder kunt selecteren en een snelkoppeling kunt uitvoeren die Pixelmator Pro gebruikt om ze allemaal van een watermerk te voorzien.

Automatisering hinkte al jaren op de Mac, maar Shortcuts staat op het punt het weer tot leven te wekken. We kunnen niet wachten.

Aanbevolen: