Hoe Google Maps te roteren

Inhoudsopgave:

Hoe Google Maps te roteren
Hoe Google Maps te roteren
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de satellietweergave om Google Maps op pc en browser te draaien.
  • Gebruik het kompas om het ware noorden te vinden en de pijlen om de oriëntatie te veranderen.
  • Gebruik gebaren met twee vingers om Google Maps op Android en iOS te draaien.

Draai Google Maps en je kunt je oriënteren op de richting waarin je reist en de oriëntatiepunten op de kaart. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de oriëntatie op Google Maps in de browser en in de mobiele app kunt wijzigen.

Draai Google Maps in elke browser

U kunt de webversie van Google Maps alleen draaien in de satellietweergave. De andere kaartlagen ondersteunen geen rotatie.

  1. Open Google Maps in een ondersteunde browser.
  2. Navigeer naar de locatie die u wilt roteren door te zoeken in de zoekbalk van Kaarten of door de kaart uw locatie automatisch te laten detecteren.
  3. Zoom indien nodig naar de locatie met het scrollwiel op de muis of met de zoomschuifregelaar aan de rechterkant van de kaart.

    Image
    Image
  4. Klik op het Layers paneel linksonder om over te schakelen naar Satellietweergave.

    Image
    Image
  5. Je bent nu in de satellietweergave.

    Image
    Image
  6. Selecteer het Kompas aan de rechterkant van het kaartscherm. Het rode deel van het kompas toont de noordrichting op de kaart.

    Om dit te laten werken, heeft Google Maps toestemming nodig om uw locatie te gebruiken.

    Image
    Image
  7. Selecteer de linker- of rechterpijl op het kompas om de kaart tegen de klok in of met de klok mee te draaien. U kunt ook op Control op het toetsenbord drukken en met de muis over de kaart slepen om een 3D-weergave in elke richting te krijgen.

Tip:

U kunt ook sneltoetsen gebruiken om Google Maps te draaien in de satellietweergave. U kunt alle sneltoetsen voor Google Maps vinden door op Ctrl + / op uw toetsenbord te drukken.

Draai Google Maps in de mobiele app

Je eerste instinct zou kunnen zijn om de telefoon zelf te draaien, maar dat zal de straatnamen niet uitlijnen met de richting van de telefoon. Het roteren van de kaartweergave is veel intuïtiever in de Google Maps-app voor iOS en Android. U kunt de instructies op elke Google Maps-laag gebruiken en tijdens het navigeren tussen twee locaties. De onderstaande schermafbeeldingen zijn afkomstig van Google Maps op iOS.

  1. Open de Google Maps-app.
  2. Zoek naar een plaats of laat Google Maps uw locatie automatisch detecteren.
  3. Plaats twee vingers op de kaart en draai ze in een willekeurige richting. Google Maps toont een klein kompas op het scherm dat meebeweegt met de richting van de kaart. Het kompaspictogram verschijnt alleen als u de kaart handmatig verplaatst. Tik nogmaals op het kompas om de kaart langs de noord-zuidas te oriënteren.

    Image
    Image

De rode pijl geeft het noorden aan en de grijze wijst naar het zuiden. Gebruik dit als richtlijn om de kaart te draaien en in elke richting te bewegen. Tik eenmaal op het kompas om de weergave te resetten en de kaart opnieuw langs de noord-zuidas te oriënteren.

FAQ

    Hoe meet ik de afstand op Google Maps?

    Als u de afstand in Google Maps in een browser wilt meten, klikt u met de rechtermuisknop op uw startpunt, selecteert u Afstand meten en klikt u vervolgens ergens op de kaart om een te meten route te maken. Tik in de Google Maps-app op een locatie en houd deze vast, tik op de plaatsnaam, scrol omlaag en tik op Afstand meten Verplaats het vizier van de kaart naar uw volgende locatie, tik op Voeg(+) toe en zoek de totale afstand onderaan.

    Hoe plaats ik een speld op Google Maps?

    Als u een speld op Google Maps in een browser wilt plaatsen, klikt u met de rechtermuisknop op de locatie die u wilt vastzetten en selecteert u Routebeschrijving naar hier. Tik in de mobiele app van Google Maps op de locatie die u wilt vastzetten en houd deze vast, waarna de kaartspeld wordt gemaakt.

    Hoe download ik Google Maps?

    Als u een Google Map wilt downloaden voor offline weergave op een iPhone, zoekt u naar een locatie, tikt u op de plaatsnaam en tikt u vervolgens op Meer (drie stippen). Selecteer Download offline kaart > Download Tik op een Android-apparaat op Meer (drie stippen) >Download offline kaart > Download

Aanbevolen: