Hoe tekst in Word te roteren

Inhoudsopgave:

Hoe tekst in Word te roteren
Hoe tekst in Word te roteren
Anonim

Wat te weten

  • Een tekstvak roteren: Ga naar Insert > Text Box om een tekstvak te maken. Selecteer het vak en sleep de rotatiehendel naar rechts of links om te draaien.
  • Tekst roteren in een tekstvak: Selecteer Drawing Tools Format > Text Direction en kies ofwel Rotate all text 90° of Draai alle tekst 270°.
  • De richting van een tafel wijzigen: Ga naar Insert > Table om een tafel te maken. Selecteer een cel en selecteer vervolgens Table Tools Layout > Text Direction.

Je kunt een tekstvak of tabel in Microsoft Word gebruiken om tekst in elke gewenste richting te oriënteren. In deze handleiding laten we u zien hoe u een tekstvak draait, hoe u tekst in een tekstvak roteert en hoe u de richting van een tabel wijzigt in de desktopversies van Microsoft Word voor pc of Mac. (Deze taak kan niet worden uitgevoerd in Word Online of de mobiele Word-apps.)

Een tekstvak roteren in Word

Tekstvakken maken het gemakkelijk om de richting van tekst in een woord te veranderen. Het enige dat u hoeft te doen, is het tekstvak maken, wat tekst toevoegen en beslissen hoe u het tekstvak draait.

Als u een tekstvak wilt maken, selecteert u Insert > Text Box en kiest u een van de ingebouwde ontwerpen. Om tekst toe te voegen, selecteert u het tekstvak en begint u te typen.

Image
Image

Om de tekst met de draaigreep te roteren, selecteert u het tekstvak en sleept u de draaigreep naar rechts of naar links. Laat los wanneer de tekst in de gewenste richting staat.

Als u het tekstvak met stappen van 15 graden wilt draaien, houdt u Shift ingedrukt terwijl u de rotatiehendel sleept.

Om het tekstvak 90 graden te draaien:

  • In Word voor pc: Selecteer het tekstvak, selecteer Layout > Rotate, en kies Rotate Right 90° of Rotate Left 90°.
  • In Word voor Mac: klik op het tekstvak, klik op Shape Format > Arrange > Rotate > Rotate, en kies Rotate Right 90° of Rotate Left 90°.
Image
Image

Een aangepaste rotatiehoek instellen:

  • In Word voor pc: Selecteer het tekstvak, selecteer Layout > Rotate, en selecteer Meer rotatie-opties. Wijzig op het tabblad Size de rotatiehoek in de gewenste hoek.
  • In Word voor Mac: klik op het tekstvak, klik op Shape Format > Arrange > Rotate > Rotate, en klik op More Rotation OptionsWijzig op het tabblad Size de rotatiehoek zodat de tekst in de gewenste richting wijst.

Tekst in een tekstvak roteren

In plaats van het tekstvak te draaien, kun je ervoor kiezen om de tekst in het vak te roteren.

Je kunt ook tekst binnen een vorm roteren.

Image
Image

Als u tekst in een tekstvak wilt roteren, selecteert u Drawing Tools Format > Text Direction en kiest u Rotate all tekst 90° of Draai alle tekst 270°. De tekst verschijnt verticaal op de pagina.

Als u de tekst in een tekstvak wilt uitlijnen, selecteert u Drawing Tools Format > Align Text en lijnt u de tekst uit met de rechterkant van het tekstvak, de linkerkant of het midden.

Hoe de tekstrichting in een tabel te veranderen

Je kunt ook tekst in een tabel roteren. Roterende tekst maakt het mogelijk om smalle rijen in een tabel te hebben.

Om een tafel aan te maken, selecteer Insert > Table en kies een tafelgrootte.

Image
Image

Om de tekstrichting in een tabel te wijzigen:

  1. Selecteer de cel met de tekst waarvan u de richting wilt wijzigen.
  2. Als u de tekstrichting wilt wijzigen, selecteert u Table Tools Layout > Text Direction. De tekst zal naar rechts draaien. Selecteer Tekstrichting nogmaals om de tekst nog eens 90 graden te draaien.

  3. Als u de tekstuitlijning wilt wijzigen, kiest u een Uitlijningsoptie om te wijzigen hoe de tekst in de cel wordt weergegeven. U kunt de tekst uitlijnen in het midden, links, rechts, onder of boven.

Aanbevolen: