Een afbeelding roteren in Google Docs

Inhoudsopgave:

Een afbeelding roteren in Google Docs
Een afbeelding roteren in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de afbeelding en selecteer vervolgens de drie stippen > Grootte en rotatie. Gebruik de opties onder de Rotate sectie.
  • Of selecteer de afbeelding en houd de blauwe cirkel in het midden van de bovenrand van de afbeelding ingedrukt.
  • Om een afbeelding om te draaien, voegt u deze in uw document in met het tekengereedschap en gebruikt u het Actions menu.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u afbeeldingen in Google Documenten kunt roteren. De instructies zijn alleen van toepassing op Google Documenten op internet. U kunt afbeeldingen toevoegen in de mobiele iOS- en Android-apps, maar u moet een desktopbrowser gebruiken om de oriëntatie van de afbeeldingen te wijzigen.

Afbeeldingen roteren met behulp van de afbeeldingsopties

Zelfs als je een afbeelding in je Google-document hebt ingevoegd, is het misschien niet meteen duidelijk hoe je de afbeelding moet draaien. Er zijn echter verschillende manieren om er te komen.

  1. Voer eerst een afbeelding in je document in als je dat nog niet hebt gedaan. Om een afbeelding in te voegen, plaatst u uw cursor op de plek in het document dat u wilt weergeven en klikt u vervolgens op het pictogram Afbeelding invoegen. Navigeer naar en kies je afbeelding.

    Image
    Image
  2. Zodra de afbeelding in het document staat, selecteert u deze zodat de blauwe rand verschijnt. Je ziet ook een klein menu direct onder de afbeelding.

    Image
    Image
  3. Klik op het Image Options icoon (drie verticale stippen) en selecteer Grootte & rotatie.

    Je kunt ook Beeldopties kiezen in het contextmenu boven het document.

    Image
    Image
  4. Het Beeldopties paneel wordt geopend aan de rechterkant van het scherm. Daar kun je de opties onder de Rotate sectie gebruiken om ofwel de Angle van de afbeelding te veranderen (in graden) of je kunt de afbeeldingroteren 90°.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, kun je het deelvenster Beeldopties sluiten en buiten de afbeelding in je document klikken om de bedieningselementen te sluiten en het selectiekader te verwijderen.

Beelden roteren met de draaiknop

Als je een afbeelding hebt geselecteerd, zie je misschien dat het blauwe selectiekader vierkante punten heeft op elke hoek en in het midden van elke zijde. Deze punten worden gebruikt om het formaat van uw afbeelding te wijzigen. Maar er is ook een ronde blauwe cirkel in het midden van de bovenrand van je afbeelding. Dit is een Rotatiebesturing Als je eenmaal een afbeelding hebt geselecteerd, kun je op die blauwe cirkel klikken en vasthouden om de rotatie van de afbeelding te wijzigen.

Image
Image

Als u de rotatie van een afbeelding in uw document wijzigt en deze plotseling verdwijnt, raak dan niet in paniek. Scroll verder naar beneden in je document. Het is mogelijk dat het wijzigen van de oriëntatie van de afbeelding het te groot maakte om in de beschikbare ruimte te passen op de pagina waarop het zich oorspronkelijk bevond.

Een afbeelding spiegelen in Google Docs

Een afbeelding omdraaien is niet hetzelfde als draaien. Als u een afbeelding omdraait, ontstaat er een spiegelbeeld waarbij de tekst achterstevoren staat en objecten aan weerszijden van de afbeelding verschijnen. Maar om een afbeelding om te draaien, moet u deze op een andere manier in uw document invoegen.

  1. Om de afbeelding in uw document in te voegen, plaatst u de cursor op de plaats waar u de afbeelding wilt laten verschijnen en selecteert u Insert > Drawing en kies dan + Nieuw.

    Image
    Image
  2. In het Drawing dialoogvenster dat wordt geopend, kiest u het Image icoon.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar en selecteer de afbeelding die u in het document wilt invoegen. De afbeelding wordt ingevoegd in het Drawing dialoogvenster.
  4. Voordat u het Drawing dialoogvenster sluit, selecteert u het Actions menu in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  5. Beweeg uw cursor over de Rotate optie en selecteer in het vervolgmenu Horizontaal spiegelen of Verticaal spiegelenDoor de afbeelding horizontaal te spiegelen, worden items in de afbeelding aan de rechterkant naar de linkerkant verplaatst. Als u het verticaal omdraait, worden items aan de bovenkant van de afbeelding naar beneden verplaatst.

    Je kunt dit menu ook gebruiken om je afbeelding te roteren als je dat wilt doen terwijl je het aan het bewerken bent in het Drawing venster.

    Image
    Image
  6. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan en sluiten om de afbeelding in uw document in te voegen.

Als je de afbeelding opnieuw moet wijzigen nadat je deze hebt ingevoegd, kun je de afbeelding selecteren en Bewerken kiezen in het menu dat eronder verschijnt. Dat brengt u terug naar de Tekening-editor, zodat u uw wijzigingen kunt aanbrengen.

Waarom een afbeelding draaien?

Als u een afbeelding in Google Documenten roteert, kunt u de lay-out op de pagina wijzigen. Het spiegelen van een afbeelding is eigenlijk het creëren van een gespiegelde versie ervan. Er zijn een aantal manieren om afbeeldingen te roteren, maar slechts één manier om afbeeldingen om te draaien. Zo werkt het.

Aanbevolen: