Hoe screenshots te slepen en neer te zetten in iOS 15

Inhoudsopgave:

Hoe screenshots te slepen en neer te zetten in iOS 15
Hoe screenshots te slepen en neer te zetten in iOS 15
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt schermafbeeldingen en andere bestanden slepen en neerzetten op je iPhone in iOS 15.
  • U kunt schermafbeeldingen direct nadat u ze heeft gemaakt slepen en in een map of een compatibele app neerzetten.
  • Screenshots en andere bestanden kunnen ook worden gesleept en neergezet tussen albums en mappen of worden neergezet in een compatibele app.

Dit artikel legt uit hoe je schermafbeeldingen kunt slepen en neerzetten op een iPhone in iOS 15, inclusief instructies voor het slepen en neerzetten van bestanden op de iPhone.

Hoe sleep je een screenshot op een iPhone?

Drag-and-drop-functionaliteit stelt u in staat om schermafbeeldingen te slepen in iOS 15. Je kunt een screenshot direct na het maken slepen en neerzetten in een album of map of in een compatibele app die je leuk vindt. Het proces is afhankelijk van de multi-touch-functionaliteit van je iPhone, maar het lijkt veel op slepen en neerzetten op een Mac.

Zo kun je een screenshot slepen en neerzetten direct nadat je het hebt gemaakt:

  1. Maak een screenshot op je iPhone.
  2. Houd ingedrukt de miniatuur van het screenshot in de linkerbenedenhoek van het scherm.
  3. Wacht tot het witte kader rond de miniatuur van de schermafbeelding verdwijnt en je de schermafbeelding kunt verplaatsen.
  4. Terwijl je de miniatuur van de schermafbeelding ingedrukt houdt, gebruik je een andere vinger om op de app te tikken waar je je schermafbeelding naartoe wilt slepen.

    Image
    Image

    In ons voorbeeld slepen we twee schermafbeeldingen tegelijk. Dit is een neveneffect van het maken van screenshots op een iPhone terwijl je tegelijkertijd een screenshot versleept.

  5. Navigeer naar de locatie, map of album in de app waar je je screenshot wilt neerzetten.

    In dit voorbeeld plaatsen we de schermafbeeldingen in een Foto's-album met de titel Screenshots.

  6. Wanneer u het scherm, de map of het album bereikt waar u uw schermafbeelding wilt neerzetten, ha alt u uw vinger van de schermafbeelding.
  7. De schermafbeelding zal op de door jou gekozen locatie verschijnen.

    Image
    Image

    Als je een screenshot probeert te slepen naar een app die geen screenshots kan accepteren, zal het verdwijnen en kun je het terugvinden in je filmrol.

Kun je bestanden slepen en neerzetten op de iPhone?

Naast het slepen en neerzetten van schermafbeeldingen direct nadat je ze hebt gemaakt, kun je ook schermafbeeldingen en andere bestanden naar je iPhone slepen en neerzetten. Het proces is vergelijkbaar in die zin dat u het bestand dat u wilt slepen aantikt en vasthoudt en uw vinger erop houdt totdat u de app of map bereikt waar u het wilt neerzetten.

In dit voorbeeld slepen we een screenshot van het album waar het is opgeslagen naar een kunst-app, maar je kunt ook andere bestanden slepen.

Hier leest u hoe u een bestand op de iPhone kunt slepen en neerzetten:

  1. Navigeer naar de locatie van je bestand.
  2. Houdhet bestand ingedrukt.
  3. Ga met een andere vinger naar de app of map waar je het bestand wilt neerzetten. (In dit voorbeeld slepen we het naar de MediBang-map.)

    Image
    Image
  4. Als de juiste app of map is geopend, laat je je vinger los.
  5. Het bestand zal in de app of map vallen zolang het compatibel is.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe maak ik een screenshot op een iPhone?

    Als je een schermafbeelding wilt maken op je iPhone, als je een iPhone X-serie, 11 of 12 hebt, druk je op de zijknop en Volume omhoog-knop tegelijk. Druk op oudere iPhones tegelijkertijd op de Home-knop en Sleep/Wake-knop.

    Hoe maak je een screenshot van een video op een iPhone?

    Ga naar Instellingen > Control Center en tik vervolgens op het plusteken (+) naast Schermopname Open vervolgens het Controlecentrum en tik op de knop schermopname; je hebt drie seconden voordat de opname begint. Tik op het scherm om het Control Center te verlaten en neem vervolgens de video en/of audio op van wat je probeert vast te leggen.

Aanbevolen: