Hoe te slepen en neerzetten op Mac

Inhoudsopgave:

Hoe te slepen en neerzetten op Mac
Hoe te slepen en neerzetten op Mac
Anonim

Wat te weten

  • Klik om te selecteren of klik en sleep om items te markeren > houd de muis of trackpad ingedrukt en sleep deze > laat de muis of trackpad los om de selectie te verplaatsen.
  • Gebruik primaire muisklik of klik en houd vast op een trackpad om objecten te selecteren en te slepen.
  • U kunt tekst, afbeeldingen, apps, bestanden en mappen slepen en neerzetten.

Dit artikel legt uit hoe je kunt slepen en neerzetten op de Mac. Gebruik een externe muis of het ingebouwde trackpad om items op uw computer te verplaatsen of tekst en afbeeldingen vast te leggen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op macOS Mojave (10.14) en hoger.

Hoe klik en sleep je op een MacBook?

Je hebt twee opties om op een MacBook te klikken en te slepen: gebruik het trackpad of een bedrade of draadloze muis. Het proces voor beide opties is vergelijkbaar en volgt deze stappen.

  1. Klik of tik om te klikken en markeer het item dat u wilt verplaatsen.

    Image
    Image
  2. Houd het trackpad of de muis ingedrukt terwijl u het object sleept.

    Image
    Image
  3. Als je klaar bent om het gemarkeerde item te verplaatsen, laat je het trackpad of de muis los om het op de nieuwe plaats neer te zetten.

    Image
    Image
  4. Selecteer tekst of afbeeldingen en sleep ze naar uw bureaublad om tekstknipsels te maken of afbeeldingen op te slaan.

    Image
    Image
  5. Om items in het Dock te verplaatsen, klikt en sleept u de apps naar de gewenste opstelling.

    Image
    Image

    Als u een recent gebruikte app naar het Dock wilt verplaatsen, klikt u op de app en sleept u deze naar de gewenste positie.

  6. Voeg een map toe aan Favorieten in de Finder app door het item te selecteren en te slepen. Om een app toe te voegen, drukt u op Command.

    Image
    Image
  7. Verwijder items uit Favorieten in Finder of het Dock door ze te selecteren en weg te slepen uit de omgeving.

    Image
    Image

Hoe kan ik slepen en neerzetten met Touchpad?

Klik en houd vast om items te slepen en te verplaatsen met het trackpad op je Mac.

Om slepen met drie vingers in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Toegankelijkheid > Aanwijzerbesturing > Muis & trackpad > Trackpad-opties > Slepen inschakelen > selecteren slepen met drie vingers > OK.

Image
Image
  1. Selecteer een enkel item of klik, houd vast en sleep uw vinger over het touchpad om tekst of meerdere bestanden te markeren.

    Houd Shift ingedrukt voor bestanden naast elkaar of Command voor niet-sequentiële bestanden terwijl je het trackpad gebruikt om alle dingen te markeren je wilt verhuizen.

    Image
    Image
  2. Houd het touchpad ingedrukt en begin de gemarkeerde selectie te verplaatsen.

    Om bestanden naar een andere map te kopiëren in plaats van ze te verplaatsen, drukt u op Option terwijl u ze markeert en sleept en neerzet.

  3. Laat het trackpad los om de items op een nieuwe locatie neer te zetten.

    Image
    Image

Hoe slepen en neerzetten op een Mac zonder trackpad?

Je hoeft geen trackpad te gebruiken om op je Mac te slepen en neer te zetten. Gebruik de linkermuisknop of primaire klik op uw Mac om bestanden op uw apparaat te markeren en te verplaatsen.

  1. Als je dat nog niet hebt gedaan, sluit dan een Bluetooth- of bedrade muis aan op je Mac.
  2. Om een enkele afbeelding of tekstblok te verplaatsen, klik om het te selecteren of klik en beweeg de muis om het object te markeren.

    Image
    Image
  3. Om meerdere items te verplaatsen, drukt u op Shift en klikt u op bestanden in de buurt. U kunt ook met uw muis klikken en slepen rond de items die u wilt verplaatsen om ze te markeren.

    Image
    Image

    Selecteer bestanden die niet dicht bij elkaar staan door Command ingedrukt te houden terwijl u op objecten afzonderlijk klikt.

  4. Houd uw muis ingedrukt en sleep deze naar de nieuwe bestemming. Laat los om de gemarkeerde selectie naar de nieuwe map of positie te verplaatsen.

    Image
    Image

    Als je problemen hebt met het slepen van een gemarkeerde selectie, zorg er dan voor dat je de hele tijd op de muis drukt zonder je vinger op te tillen.

FAQ

    Hoe kan ik slepen en neerzetten op Mac met behulp van sleepvergrendeling?

    Om de sleepvergrendeling in te schakelen, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Aanwijzerbesturing > Muis & trackpad Ga dan naar Trackpad-opties > selecteer het vakje naast Slepen inschakelen > en kies met sleepslot uit het vervolgkeuzemenu.

    Hoe kan ik een alias slepen en neerzetten op Mac?

    Nadat je Mac-snelkoppelingen op het bureaublad hebt gemaakt, kun je op de items klikken en ze selecteren en ze naar een andere maplocatie of het Dock slepen. Om een alias uit het Dock te verwijderen, sleept u de alias totdat het bericht Remove verschijnt. U kunt de locatie van het originele item in het Dock vinden door op de alias te klikken terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt en Options > Toon in Finder te selecteren

    Hoe kan ik foto's op de Mac slepen en neerzetten in Google Foto's?

    Om meerdere bestanden op je Mac te selecteren om te uploaden naar Google Foto's, open je de fotomap en druk je op Command terwijl je op de foto's klikt die je wilt toevoegen. Om alle afbeeldingen in één map te uploaden, drukt u op Command+A en sleept u de selectie naar de Google Foto's-app.

Aanbevolen: