Hoe te slepen en neerzetten op de iPad

Inhoudsopgave:

Hoe te slepen en neerzetten op de iPad
Hoe te slepen en neerzetten op de iPad
Anonim

Wat te weten

  • Tik op een object en houd het vast. Zodra het uit zijn oorspronkelijke plaats springt, beweegt u uw vinger over het scherm om het te slepen.
  • Als je extra voorwerpen wilt oppakken, tik je erop met een van je andere vingers.
  • Of open het dock op een iPad en tik en sleep het pictogram van de app waarin je inhoud wilt neerzetten.

Dit artikel legt uit hoe je kunt slepen en neerzetten op de iPad. Deze instructies zijn van toepassing op iPads met iOS 9 en hoger.

Hoe te slepen en neerzetten op de iPad

Het slepen van een object zoals een bestand of een foto van de ene plek naar de andere is net zo eenvoudig als het verplaatsen van je vinger, maar als je rekening houdt met meerdere items en apps, moet je misschien de iPad op een tafel of op schoot en gebruik beide handen.

Hier leest u hoe u foto's, links en tekst verplaatst tussen apps op een iPad.

  1. Open de app met het item dat je wilt overzetten.

    Objecten die u kunt slepen en neerzetten, zijn onder meer foto's, koppelingen, gemarkeerde woorden en een combinatie hiervan.

  2. Als je een voorwerp wilt oppakken, tik je erop en houd je het even vast. Zodra het uit zijn oorspronkelijke plaats springt, kunt u uw vinger over het scherm bewegen en blijft de foto of het object aan uw vinger plakken.

    Image
    Image
  3. Als je extra objecten wilt oppakken, tik je erop met een van je andere vingers. Elk extra item dat je oppakt, wordt toegevoegd aan de "stapel" die je verplaatst. Stapels kunnen verschillende soorten objecten bevatten; u kunt bijvoorbeeld een link en een foto tegelijkertijd verplaatsen.

    Het getal in de blauwe cirkel op de stapel geeft aan hoeveel items het bevat.

    Image
    Image
  4. Houd uw vinger op het scherm en druk op de Home-knop om terug te keren naar de hoofdpagina van uw iPad. De stapel blijft onder je vinger.

    Plaats een andere vinger dicht bij degene die de stapel vasthoudt om deze over te brengen als u een hand moet vrijmaken voor andere bewerkingen.

    Image
    Image
  5. Tik op de app waarnaar je de objecten wilt verplaatsen.

    Image
    Image
  6. Sleep de stapel waar je hem wilt plaatsen en til je vinger op om hem erin te laten vallen.

    Image
    Image
  7. Je kunt de iPad zoals gewoonlijk gebruiken terwijl je een stapel sleept, dus je kunt de bestemmingsapp ook openen met het Dock of de App Switcher.

Slepen en neerzetten met multitasking

Niet elke app op de iPad ondersteunt multitasking-functies zoals Slide Over en Split View. Maar u kunt slepen en neerzetten tussen twee compatibele programma's zonder dat u een van beide hoeft te sluiten. Hier is hoe.

  1. Open de app met de items die je wilt slepen en neerzetten.
  2. Sleep uw vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Dock te openen.

    Image
    Image
  3. Tik en sleep het pictogram van de app waarin u inhoud wilt neerzetten.

    Apps die compatibel zijn met Slide Over en Split View verschijnen in een rechthoekig venster wanneer je het uit het Dock sleept. Degenen die dat niet zijn, staan in een vierkant.

    Image
    Image
  4. Verplaats het pictogram naar beide kanten van het scherm totdat er een spatie voor wordt geopend en laat de app vallen.

    Image
    Image
  5. Beide apps worden naast elkaar geopend. Sleep de hendel in het midden van het scherm om aan te passen hoeveel schermruimte elk van hen krijgt.

    Image
    Image
  6. Net als bij de andere methode, tikt u op de objecten die u wilt verplaatsen en houdt u ze vast om ze aan een stapel toe te voegen. Verplaats de stapel naar de tweede app en sleep deze naar de plaats waar je hem wilt invoegen.

    Image
    Image
  7. Hef je vinger op om de stapel te laten vallen.

Wat is slepen en neerzetten op iPad?

Drag-and-drop op de iPad is een alternatief voor knippen en plakken. Wanneer u een bestand van de ene map naar de andere op uw pc verplaatst, gebruikt u uw muis in plaats van menuopdrachten. Apple-apparaten ondersteunen een universeel klembord. U kunt dus een afbeelding van de Foto's-app naar het klembord kopiëren, de Notities-app openen en deze vervolgens in een van uw notities plakken.

Maar op de iPad kun je de apps Foto's en Notities naast elkaar openen en foto's van de ene naar de andere slepen, wat het proces soepeler maakt. Wat nog belangrijker is, u kunt meerdere foto's ophalen en ze allemaal tegelijk naar de bestemmings-app verplaatsen. De functie maakt het ook snel verzenden van afbeeldingen naar een e-mail (en iets dat kopiëren en plakken niet kan).

Je kunt zelfs foto's uit meerdere bronnen kiezen. U kunt dus een afbeelding in de Foto's-app ophalen, Safari openen om een afbeelding van een webpagina toe te voegen en vervolgens uw Mail-app openen om ze in een bericht te plaatsen.

Aanbevolen: