Hoe schermoverlay gedetecteerde fout te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe schermoverlay gedetecteerde fout te repareren
Hoe schermoverlay gedetecteerde fout te repareren
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Apps en meldingen. Selecteer in Geavanceerde opties Speciale app-toegang > Weergeven over andere apps.
  • Selecteer de app waarvan wordt vermoed dat deze het probleem veroorzaakt en schakel om de mogelijkheid om over andere apps te tekenen uit te schakelen.

De door schermoverlay gedetecteerde fout kan frustrerend zijn om tegen te komen. Het verschijnt vaak wanneer u op het punt staat een nieuwe app in te duiken of een aankoop doet in een winkel. Gelukkig is het gemakkelijk om er omheen te komen. Leer hoe u de fout kunt oplossen met een apparaat met Android 10 of hoger.

Een gedetecteerde schermoverlay-fout herstellen

Om de gedetecteerde schermoverlay-fout te omzeilen, schakelt u de tekenoverlay-functie van de app uit die in de weg zit. U kunt het later opnieuw inschakelen als u dat wilt of de functie permanent uitschakelen om dit probleem hopelijk in de toekomst te voorkomen. Zo doe je het:

  1. Open Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Open de geavanceerde opties en selecteer Speciale app-toegang.
  3. Selecteer Weergeven over andere apps.

    Image
    Image
  4. Als je weet welke app de schermoverlay-fout veroorzaakt, selecteer je die applicatie en gebruik je de schakelaar om de mogelijkheid om over andere apps te tekenen uit te schakelen. Als je niet zeker weet welke app het probleem veroorzaakt, moet je misschien experimenteren.

Sommige vaak problematische toepassingen waarvan bekend is dat ze de fout Schermoverlay gedetecteerd veroorzaken, zijn Facebook Messenger, ES File Explorer en Twilight, maar er zijn waarschijnlijk ook andere.

Wat is de door de schermoverlay gedetecteerde fout?

De fout Schermoverlay gedetecteerd verschijnt meestal als een pop-up met de tekst: "Om deze machtigingsinstelling te wijzigen, moet u eerst de schermoverlay uitschakelen via Instellingen > Apps."

Hoewel het je een snelle link biedt naar de instellingen van je apparaat en enkele basisinstructies om het op te lossen, is de oplossing voor dit probleem niet meteen duidelijk en geeft het je ook niet veel details over waarom het je blokkeert in de eerste plaats.

Schermoverlays zijn een functie die door applicaties wordt gebruikt om over andere apps heen te tekenen, waardoor ze kunnen blijven werken, zelfs als je een andere app open hebt staan. Denk aan de chatkoppen van Facebook Messenger, die kunnen verschijnen als je iets anders doet om je te laten weten dat je een bericht hebt ontvangen.

De functie kan kwaadwillig worden gebruikt om informatie voor een gebruiker te verbergen, hen te misleiden om akkoord te gaan met of te betalen voor iets dat ze anders niet zouden doen. De foutmelding verschijnt om ervoor te zorgen dat de schermoverlay is uitgeschakeld voordat u belangrijke beslissingen op uw apparaat neemt.

Welke apparaten worden beïnvloed door door schermoverlay gedetecteerde fouten?

Elk apparaat dat schermoverlays ondersteunt, is vatbaar voor de fout Schermoverlay gedetecteerd. Samsung- en Lenovo-apparaten komen het vaak tegen omdat ze populair zijn, maar elk Android-apparaat heeft een gelijke kans om het probleem tegen te komen.

Deze fout is naar verluidt verschenen sinds ten minste Android 4.1 Jelly Bean. Hoe het eruit ziet en hoe het wordt opgelost, is in de loop der jaren veranderd. Google introduceerde een meer gestroomlijnd menu met systeeminstellingen met Android 8.0 Oreo, waardoor het probleem gemakkelijker op te lossen is.

Aanbevolen: