Wat is de schermoverlay van Android?

Inhoudsopgave:

Wat is de schermoverlay van Android?
Wat is de schermoverlay van Android?
Anonim

Schermoverlay is een functie van moderne Android-smartphones en -tablets waarmee compatibele applicaties bovenop andere kunnen worden weergegeven. Het wordt vaak gezien in toepassingen zoals Facebook Messenger, waar chatkoppen kunnen verschijnen wanneer je een bericht ontvangt, en Twilight, dat kleurfilters over het scherm laat lopen om vermoeide ogen te verminderen en schadelijk blauw licht 's nachts te blokkeren.

Voordelen

Schermoverlay heeft zijn nut en veel geavanceerde functies van moderne applicaties zouden niet zonder kunnen. Het stelt ze in staat om te "tekenen" over de applicatie die je gebruikt.

Image
Image

Met schermoverlays kunt u blijven communiceren met een app, ongeacht wat u verder op uw apparaat doet. Zonder die mogelijkheid, als u updates van die app wilt ontvangen, opent u deze handmatig; apps die visuele aanpassingen aan je telefoon maken, werken helemaal niet.

Een hacker kan echter kwaadwillig een schermoverlay gebruiken. Een schermoverlay die een machtigingsdialoogvenster verbergt, kan u bijvoorbeeld misleiden om akkoord te gaan met iets waarvan u zich niet bewust bent. Om dat te voorkomen, waarschuwt een Android-apparaat je dat het een schermoverlay gebruikt en blokkeert het je om verder te gaan. U moet de schermoverlay-functie uitschakelen om door te gaan.

Welke apparaten zijn getroffen?

Schermoverlay en de bijbehorende problemen zijn niet beperkt tot bepaalde apparaten. De veelvoorkomende fouten doen zich voor op Samsung- en Lenovo-apparaten, maar er is geen inherent probleem met die apparaten. Dat die apparaten populairder zijn dan andere, betekent niet dat er geen problemen kunnen optreden op andere, meer niche-Android-apparaten.

Als een apparaat schermoverlay kan ondersteunen, is het net zo vatbaar voor de fout "schermoverlay gedetecteerd" (zie hieronder) als elk ander apparaat.

'Android-schermoverlay gedetecteerd'-fout

Een veelvoorkomend probleem met schermoverlay is de fout "Schermoverlay gedetecteerd". Het verschijnt wanneer u de Google Play Store gebruikt om voor iets te betalen, een nieuwe applicatie te openen of machtigingen te wijzigen terwijl een schermoverlay wordt gebruikt. Om er zeker van te zijn dat het niets kwaadaardigs doet, geeft Android de waarschuwing 'Schermoverlay gedetecteerd' weer, die u moet uitschakelen voordat u verder kunt gaan.

Image
Image

Dit is relatief eenvoudig op te lossen en er zijn een aantal manieren om dit te doen. Je kunt een app downloaden die het voor je doet, maar dat helpt niet veel als je geen nieuwe apps kunt openen terwijl er een schermoverlay aanwezig is. U kunt dit ook handmatig doen.

Aanbevolen: