Hoe iPhone-fout 4013 te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone-fout 4013 te repareren
Hoe iPhone-fout 4013 te repareren
Anonim

Het laatste dat u op uw iPhone wilt zien wanneer u deze herstelt of het besturingssysteem bijwerkt, is fout 4013, die u vertelt dat het apparaat niet kan worden hersteld. Dit lijkt misschien een groot probleem, vooral omdat je je telefoon pas kunt gebruiken als deze is gerepareerd, maar het is een relatief eenvoudig probleem om op te lossen. Lees verder om erachter te komen wat de oorzaak is van iPhone-fout 4013 en zeven manieren waarop u dit kunt oplossen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen met recente versies van het iOS-besturingssysteem.

Wilt u een andere iPhone-fout oplossen met cijfercodes? We hebben artikelen over het oplossen van iPhone-fout 53, het oplossen van iPhone-fout 3194 en het oplossen van iPhone-fout 3259.

Image
Image

Oorzaken van iPhone-fout 4013

Fout 4013 wordt gewoonlijk iPhone-fout 4013 genoemd, maar dat is technisch niet correct. Deze fout kan de iPhone, iPad of iPod touch treffen, elk apparaat met iOS.

De fout treedt op wanneer er een probleem is met het updaten van iOS of het herstellen van een iPhone vanaf een back-up. Dat probleem kan optreden wanneer het apparaat de verbinding met iTunes verbreekt of wanneer iTunes het apparaat niet kan vragen het update- of herstelproces te voltooien. In de meeste gevallen is dit het resultaat van een softwarefout, maar in enkele gevallen kan dit te wijten zijn aan een hardwarefout.

Je weet dat je met deze fout te maken krijgt als je het volgende bericht van iTunes krijgt:

De iPhone [apparaatnaam] kon niet worden hersteld. Er is een onbekende fout opgetreden (4013).

U ziet mogelijk ook fouten 9, 4005 en 4014. Alle vier fouten zijn nauw met elkaar verbonden, dus de stappen in dit artikel kunnen worden gebruikt om al deze fouten op te lossen.

Hoe iPhone-fout 4013 te repareren

Deze fout omzeilen hoeft geen enorme hoofdpijn te zijn. Volg deze stappen om een iPhone-fout 4013 op te lossen, in deze volgorde:

  1. Update iTunes naar de nieuwste versie. De meest voorkomende oorzaak van iPhone-fout 4013 is software. Omdat iTunes essentieel is voor zowel herstellen als bijwerken, moet u de nieuwste versie van iTunes hebben. U kunt deze fout tegenkomen omdat uw versie van iTunes verouderd is. Een eenvoudige, gratis software-update kan het probleem mogelijk oplossen. Update iTunes en probeer het opnieuw.
  2. Forceer de iPhone opnieuw. Een schijnbaar moeilijk probleem met een iOS-apparaat wordt opgelost door het opnieuw op te starten. Soms is het probleem een tijdelijke softwarefout die de herstart zal oplossen. In dit geval wilt u een gedwongen herstart of harde reset, wat een completere reset is. Probeer vervolgens het herstel of de update opnieuw.

  3. Sluit het apparaat aan op iTunes en download en installeer de nieuwste iOS-update. Als de fout na de eerste twee stappen nog niet is verholpen, sluit u het apparaat met een USB-kabel op een computer aan. Wanneer u dit doet, zou iTunes moeten vragen of u uw apparaat wilt bijwerken of herstellen. Selecteer Update

    Het is van cruciaal belang dat u tijdens deze stap Update selecteert. Hiermee wordt het besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd, maar blijven uw gegevens ongewijzigd. Als u Herstellen selecteert, worden al uw gegevens verwijderd.

  4. Update uw Mac of controleer op updates en installeer deze op uw pc. Net zoals een oudere versie van iTunes mogelijk fout 4013 heeft veroorzaakt, kunnen er software-updates zijn die u op de Mac of pc moet installeren. Controleer of er updates voor het besturingssysteem beschikbaar zijn, installeer die updates en probeer het opnieuw.
  5. Probeer een andere USB-kabel. De iPhone-fout 4013 kan worden veroorzaakt door een hardwareprobleem. Het is mogelijk dat het iOS-apparaat de verbinding met iTunes verbreekt, of iTunes kan niet correct communiceren met het apparaat, omdat de kabel die het apparaat met de computer verbindt defect is. Verwissel de kabel voor een andere kabel waarvan u weet dat deze werkt en kijk of dat het probleem oplost.

  6. Herstellen met een andere computer. Dit is het andere scenario waarin een hardwareprobleem de fout kan veroorzaken. Als het niet de USB-kabel is die het probleem is, kan het de USB-poort zijn of een afzonderlijk hardwareprobleem met de computer. Omdat dit een moeilijk vast te stellen probleem is, is het een goed idee om uw apparaat te herstellen of te upgraden op een nieuwe computer.
  7. Maak een Apple Genius Bar-afspraak voor technische ondersteuning. Als alles wat je tot nu toe hebt geprobeerd fout 4013 niet heeft verholpen, neem dan contact op met Apple. Op dit moment heb je misschien een ernstiger probleem dat alleen kan worden opgelost door de mensen met toegang tot de beste training- en reparatieopties.

Wees voorzichtig met websites die software verkopen die claimt iPhone Error 4013 te repareren. Hoewel sommige van deze services je misschien kunnen helpen, heb je ze niet nodig. Er zijn veel dingen die u kunt proberen om de fout te herstellen, en geen daarvan houdt in dat u een derde partij moet betalen.

FAQ

    Wat betekent fout 9, 4005, 4013 of 4014 op een iPad of iPod?

    U ziet mogelijk een van deze foutcodes als een probleem het proces van het bijwerken van uw apparaat of het herstellen van een back-up heeft onderbroken.

    Waar kan ik een lijst met iPhone- en iPad-foutcodes en betekenissen vinden?

    Als je een foutcode ziet, raadpleeg dan Apple's tabel met foutcodes en links voor uitleg en mogelijke oplossingen. Over het algemeen is het eerste dat u moet proberen het besturingssysteem van het apparaat bij te werken als het verouderd is.

Aanbevolen: