Automatische downloads op uw iPad in- of uitschakelen

Inhoudsopgave:

Automatische downloads op uw iPad in- of uitschakelen
Automatische downloads op uw iPad in- of uitschakelen
Anonim

Als je een Mac, een iPhone en een iPad hebt, is het mogelijk om dezelfde app op meerdere apparaten te gebruiken. Een handige functie van iOS is de mogelijkheid om automatisch inhoud zoals muziek, boeken en apps te downloaden naar elk apparaat dat op hetzelfde account is ingelogd. Hier leest u hoe u deze functie in- of uitschakelt als u deze niet langer wilt gebruiken.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met iOS 10 of hoger.

Wat zijn automatische downloads?

Het automatisch downloaden van inhoud is handig als u meerdere Apple-apparaten bezit, zodat uw inhoud gesynchroniseerd blijft. Als je bijvoorbeeld muziek koopt op je MacBook, is die muziek ook beschikbaar op je mobiele apparaten.

Als je een gezinsaccount hebt, hoeven jij en je gezinsleden niet dezelfde apps, e-boeken, muziek of digitale tijdschriften te kopen. Als automatische downloads zijn ingeschakeld, worden nieuwe aankopen ook gedownload naar andere gezinsapparaten.

Wat zijn enkele problemen met automatische downloads?

Er is een nadeel aan automatische downloads: gebrek aan opslagruimte. Als uw apparaten niet veel ruimte hebben, kunnen ze snel vol raken met inhoud, zoals muziek of apps, die u misschien niet op dat apparaat wilt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld graag e-boeken lezen op uw iPad, maar niet op het kleine scherm van uw iPhone.

Het uitschakelen van automatische downloads is een manier om iPad-opslagruimte te besparen en helpt u uw apparaten beter te beheren.

Automatische downloads in- of uitschakelen op uw iPad

Hier leest u hoe u automatische downloads beheert:

  1. Open Instellingen en tik op App Store.

    Image
    Image
  2. Schakel in het gedeelte Automatische downloads Apps in. Nieuwe aankopen en gratis downloads op andere apparaten worden nu automatisch gedownload op al je apparaten.

    Image
    Image
  3. Schakel Automatische downloads voor app-updates in als u een app op slechts één apparaat wilt bijwerken. Als je bijvoorbeeld YouTube op zowel je iPhone als iPad hebt geïnstalleerd, update de app dan op slechts één apparaat. De andere apparaten waarop YouTube is geïnstalleerd, worden automatisch bijgewerkt.

    Image
    Image

Download inhoud die u op andere apparaten hebt gekocht

Het uitschakelen van automatische downloads op uw iPad of andere apparaten weerhoudt u er niet van om die inhoud naar een ander apparaat te downloaden. Als je besluit dat je een boek, nummer of app die je op je iPhone hebt gekocht op je iPad wilt, download dan content die je op andere apparaten hebt gekocht opnieuw.

Aanbevolen: