Hoe het te repareren als je Stadia-headset geen verbinding maakt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als je Stadia-headset geen verbinding maakt
Hoe het te repareren als je Stadia-headset geen verbinding maakt
Anonim

Als een Stadia-headset geen verbinding maakt, hoor je geen gamegeluid en kunnen andere spelers je stem niet horen. Dit probleem treedt meestal op bij een defecte verbinding of defecte hardware, maar het kan ook worden veroorzaakt door je netwerkconfiguratie, problemen met de Stadia-service en meer. Om je Stadia-headset aan te sluiten en te laten werken, moet je meestal de compatibiliteit van je headset controleren, een andere headset of verbinding proberen, je netwerkconfiguratie controleren en andere soortgelijke taken uitvoeren.

Oorzaken waardoor een Stadia-headset geen verbinding maakt

Door de manier waarop Stadia werkt, met de game in de cloud en zonder andere hardware dan je Stadia-controller en een apparaat zoals een Chromecast Ultra, je telefoon of een webbrowser op een computer, werken headsets anders met de Stadia dan met traditionele gameconsoles. De headset moet verbinding maken met de Stadia-controller via de 3,5 mm audio-aansluiting of de USB-C-poort, en het moet een compatibele USB-C-headset zijn als u de USB-C-poort gebruikt. Hoewel de controller Bluetooth heeft ingebouwd, is deze niet compatibel met Bluetooth-headsets.

Image
Image

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een Stadia-headset geen verbinding kan maken:

  • Netwerkconfiguratieproblemen
  • Verouderde controllerfirmware
  • Slechte verbinding
  • Beschadigde stekker
  • Defecte headset
  • Compatibiliteitsprobleem
  • Bluetooth-headset
  • Headset onjuist geconfigureerd
  • Problemen met de Stadia-service

Hoe het op te lossen als een Stadia-headset geen verbinding maakt

Probeer elk van deze oplossingen in volgorde om je Stadia-headset te laten werken. Als een stap niet van toepassing is op uw specifieke headsethardware, kunt u deze overslaan en de volgende proberen.

  1. Gebruik geen Bluetooth. Als je een Bluetooth-headset probeert te gebruiken met je Stadia, werkt dit niet. Stadia-controllers hebben Bluetooth ingebouwd, maar dit is alleen voor het eerste installatieproces. Google kan in de toekomst ondersteuning voor Bluetooth-headsets toevoegen met een firmware-update, maar tot die tijd moet u een USB-C- of 3,5 mm-headset gebruiken.
  2. Update de firmware van je Stadia-controller. Onder normale omstandigheden ontvang je een prompt om je Stadia-controller bij te werken wanneer er een firmware-update beschikbaar komt. Als er een update beschikbaar is, maar je hebt deze niet ontvangen, kun je een update forceren door de controller te resetten.

    1. Houd de knoppen Google Assistant en Capture zes seconden ingedrukt.
    2. Stel je Stadia-controller in met de Stadia-app.
    3. Je controller ontvangt alle beschikbare firmware-updates tijdens het installatieproces.
  3. Verbind je Chromecast met wifi. Als je een Stadia-headset gebruikt tijdens het spelen op Chromecast Ultra, moet je mogelijk verbinding maken met de Chromecast met hetzelfde wifi-netwerk als je Stadia-controller. Als uw router in bridge-modus werkt, kunt u uw Chromecast niet via een bekabelde Ethernet-verbinding aansluiten en tegelijkertijd een headset gebruiken. In dat geval verhelpt u het probleem door de Chromecast te verbinden met dezelfde wifi-verbinding als uw controller.

  4. Wijzig je netwerkinstellingen. Als je je Chromecast wilt of moet aansluiten via een bekabelde Ethernet-verbinding, kun je dingen werkend krijgen door de bridge-modus op je router uit te schakelen.

    Het uitschakelen van de bridge-modus kan problemen veroorzaken met andere apparaten, waaronder gameconsoles zoals Xbox Series X/S en PlayStation 5. Verbind in dat geval je Chromecast via wifi, of schakel de bridge-modus alleen uit voor je Chromecast-poort.

  5. Probeer een andere headset. Stadia-controllers ondersteunen zowel 3,5 mm- als USB-C-headsets en -hoofdtelefoons. Als je problemen hebt met de ene en je hebt een headset of koptelefoon die de andere verbinding gebruikt, probeer dat dan eens.
  6. Zorg ervoor dat je headset compatibel is. De 3,5 mm audio-aansluiting werkt met alle standaard TRRS-headsets en TRS-hoofdtelefoons en de USB-C-poort werkt met koptelefoons en headsets die zijn ontworpen om via USB-C te werken. Als uw headset dat niet doet en u gebruikt een adapter, controleer dan of deze compatibel is en dat er geen probleem is met de adapter.

    Sommige draadloze USB-C-headsets werken met Stadia-controllers. Deze headsets hebben een USB-C-dongle die op de controller wordt aangesloten. Als je een van deze probeert te gebruiken, controleer dan bij de fabrikant of deze compatibel is met Stadia. Het kan een firmware-update nodig hebben.

  7. Controleer de instellingen van je headset. Als je een headset hebt die met meerdere verbindingstypen werkt, zoals zowel bekabeld als draadloos, zorg er dan voor dat deze is ingesteld om de bekabelde verbinding te gebruiken. Headsets met deze optie hebben meestal een fysieke schakelaar.
  8. Controleer op onderbrekingen van de Stadia-service. Begin met sociale media, zoals het Stadia Twitter-account en de hashtag Stadia Down, en overweeg contact op te nemen met de Stadia-klantenondersteuning. Zelfs als de Stadia-service lijkt te werken en je games kunt streamen, kan er een beperkte serviceonderbreking zijn die specifiek van invloed is op voicechat. Als je spelgeluiden kunt horen maar geen voicechat kunt, kan dit het probleem zijn.

FAQ

    Wat is Stadia?

    Stadia is een cloud-gamingservice die in 2019 door Google is gelanceerd. Mensen kunnen games kopen op het platform en betalen voor een maandelijks abonnement.

    Hoe werkt Stadia?

    De videogames worden opgeslagen op de servers van Google en via internet naar de videogamer gestreamd. Een client die op de computer van de gamer is gedownload, zorgt voor grafische weergave en invoer. Stadia heeft ook een speciale gamecontroller die op elk apparaat werkt, zodat iemand bijvoorbeeld een game op zijn pc kan starten en verder kan spelen op een tablet.

    Welke games zijn er op Stadia?

    Stadia biedt tientallen en tientallen games uit verschillende genres. U kunt de volledige lijst op zijn website bekijken.

    Hoeveel kost Stadia?

    Goggle biedt een bundel met een Stadia-controller en een Chromecast met Google TV voor $ 100, of een bundel met een Chromecast Ultra voor $ 80. Een Stadia Pro-abonnement kost $ 9,99 per maand. Je kunt ook losse games kopen in de Stadia Store.

Aanbevolen: