Nieuwste Windows 11 bèta-update crasht Startmenu en instellingen

Nieuwste Windows 11 bèta-update crasht Startmenu en instellingen
Nieuwste Windows 11 bèta-update crasht Startmenu en instellingen
Anonim

Sommige gebruikers hebben grote problemen gemeld met de nieuwste Windows 11 preview-builds, zoals delen van het besturingssysteem die niet meer reageren.

De problemen zijn erkend door Microsoft in berichten op Windows Blogs. De twee betrokken builds zijn 22000.176 en 22449, de nieuwste updates voor respectievelijk de Beta- en Dev-kanalen, volgens de technische nieuwssite Windows Latest.

Image
Image

Gebruikers melden dat het Startmenu, de taakbalk, Explorer.exe en Windows-instellingen niet meer reageren, terwijl andere delen van Windows 11 ofwel kapot zijn of er gewoon niet zijn.

Andere problemen zijn onder meer dat het contextmenu traag reageert en dat er foutmeldingen verschijnen. De computer opnieuw opstarten lijkt niet te werken.

In de blogberichten (hierboven gekoppeld) voor beide builds, geeft Microsoft instructies om dit probleem op te lossen door een specifieke opdracht uit te voeren in Taakbeheer. Hierdoor wordt de computer opnieuw opgestart en worden de ontbrekende stukjes hersteld.

Volgens Windows Latest hebben sommige gebruikers verschillende oplossingen geprobeerd, zoals het wijzigen van hun klok in een 24-uursindeling en vervolgens de computer opnieuw opstarten. Deze methode lijkt voor sommigen te hebben gewerkt, maar is geen trefzekere methode.

Image
Image

Windows 11 preview-builds hebben meerdere problemen ondervonden sinds ze zijn uitgebracht, maar geen enkele zo slopend als deze recente problemen. Dat is echter het punt van preview-builds; om de applicatie te testen en eventuele bugs op te lossen.

De voltooide Windows 11-build wordt op 5 oktober gelanceerd als een gratis upgrade naar in aanmerking komende Windows 10-pc's. Hopelijk start het besturingssysteem met slechts kleine problemen dankzij de gegevens die zijn verkregen via de bèta- en dev-kanalen.

Aanbevolen: