Hoe het Windows 10 Startmenu te organiseren

Inhoudsopgave:

Hoe het Windows 10 Startmenu te organiseren
Hoe het Windows 10 Startmenu te organiseren
Anonim

Wat te weten

  • Om de grootte van je Start-menu te wijzigen, klik en sleep je het.
  • Om de standaardgroepen te bewerken, hun namen te wijzigen, de apps te wijzigen of ze opnieuw te ordenen.
  • Je kunt ook de live-tegels-functie gebruiken en zelfs het formaat ervan wijzigen.

Dit artikel somt verschillende methoden op voor het organiseren van uw Windows 10 Start-menu. Instructies zijn van toepassing op Windows 10.

Het startmenu aanpassen

Het eerste dat u misschien wilt doen, is de grootte van uw Start-menu wijzigen. Standaard is het Start-menu een beetje breed en niet de smallere kolom die de meesten van ons gewend zijn van Windows 7, Vista en XP.

Als je de voorkeur geeft aan de kolom, verander dan de grootte.

  1. Selecteer Start.
  2. Beweeg uw aanwijzer over de uiterst rechtse kant van het menu Start totdat deze verandert in een dubbele pijl.
  3. Als je de pijl ziet, klik en sleep je deze naar links. Het Start-menu heeft nu een meer herkenbare grootte.

Het Start-menu is waar je naartoe gaat om de pc af te sluiten of om toegang te krijgen tot je programma's en systeemhulpprogramma's, maar Microsoft heeft een nieuwe dimensie toegevoegd met de toevoeging van Windows Store-apps en live-tegels aan de rechterkant. Dit is de enige kant van het menu Start die volledig aanpasbaar is.

Het menu groeperen

Microsoft start Windows 10 met enkele standaardgroepen. U kunt deze behouden zoals ze zijn, de namen bewerken, de apps wijzigen, de groepen opnieuw ordenen of ze volledig verwijderen.

  1. Om een groep te verplaatsen, selecteert u de groepsnaam en sleept u om de groep naar een nieuwe plek in het menu Start te verplaatsen.

    Image
    Image
  2. Als u de naam van een app-groep wilt wijzigen, selecteert u de titel. De titelbalk verandert in een tekstinvoervak. Verwijder de huidige titel, typ je nieuwe titelhit en druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Om een groep te verwijderen, moet je elke app erin verwijderen en dan wordt deze automatisch verwijderd. Klik met de rechtermuisknop op elke app één voor één en selecteer Losmaken van Start.

    Image
    Image

Apps toevoegen

Er zijn twee manieren om apps en desktopprogramma's toe te voegen aan de rechterkant van het Start-menu. De eerste manier is om te slepen en neer te zetten vanaf de linkerkant van het menu Start. Dit kan in het gedeelte 'Meest gebruikt' of in de lijst 'Alle apps'. Drag-and-drop is de ideale methode om nieuwe apps en tegels toe te voegen, aangezien u kunt bepalen aan welke groep een app wordt toegevoegd.

De andere methode is om met de rechtermuisknop op een app te klikken en Pin to Start te selecteren in het contextmenu. Wanneer u dit doet, zal Windows uw programma automatisch als tegel toevoegen aan een nieuwe groep onderaan het menu Start. Je kunt de tegel dan desgewenst naar een andere groep verplaatsen.

Image
Image

Live Tiles in het Startmenu

Elk programma dat u aan het menu Start toevoegt, wordt weergegeven als een tegel, maar alleen Windows Store-apps kunnen de functie voor live-tegels ondersteunen. Live-tegels geven inhoud weer vanuit de app, zoals nieuwskoppen, het huidige weer of de laatste aandelenkoersen.

Als je ervoor kiest om Windows Store-apps aan je Start-menu toe te voegen, is het belangrijk om na te denken over waar je tegels met live-inhoud moet plaatsen. Als je het idee leuk vindt om op het Start-menu te klikken om snel het weer te krijgen, zorg er dan voor dat je die tegel op een prominente plek in je Start-menu plaatst.

Je kunt zelfs de grootte van de tegel veranderen als je hem prominenter wilt maken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de tegel en selecteer Resize in het contextmenu. Je hebt verschillende keuzes voor maten, waaronder klein, medium, breed en groot. Elke maat is niet voor elke tegel beschikbaar, maar u zult een variatie van deze opties zien.

Image
Image

Het kleine formaat geeft geen informatie weer, het medium formaat wel voor veel apps, en de grote en brede formaten zeker - zolang de app de functie voor live tegels ondersteunt.

Als er een app is waarvan u niet wilt dat live-tegelinformatie wordt weergegeven, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Meer > Schakel live-tegel uit. Dat zijn de basisprincipes van de rechterkant van het menu Start.

Aanbevolen: