De 16 best verborgen functies in Samsung Galaxy Note 10 en 10&43;

Inhoudsopgave:

De 16 best verborgen functies in Samsung Galaxy Note 10 en 10&43;
De 16 best verborgen functies in Samsung Galaxy Note 10 en 10&43;
Anonim

Met de Samsung Note 10 en Note 10+ is Samsung er opnieuw in geslaagd om meer kracht in een handheld-apparaat te stoppen dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden. Met het grotere scherm en de S Pen zijn de Note en Note 10+ krachtpatsers van productiviteit. Hier is een overzicht van enkele van de beschikbare geavanceerde functies.

Buig de Samsung Note 10 en Note 10+ naar uw wil

Image
Image

De Note 10 en Note 10+ bevatten een aantal functies die voorheen niet beschikbaar waren, zodat je echt controle krijgt over de weergave van je apparaat. Nu kunt u het aanpassen om het te laten werken zoals u het wilt.

  1. Gebruik de donkere modus om je ogen te beschermen: om over te schakelen naar de donkere modus op je Samsung Note 10 of Note 10+, hoef je alleen maar naarte gaan Instellingen > Display en tik op Donker om over te schakelen naar Donkere modus.
  2. Bekijk uw apps in gesplitste schermweergave: om twee apps in gesplitst scherm op uw Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+ te bekijken, moet u een van de twee openen apps die u wilt gebruiken, selecteer vervolgens het App Switcher-pictogram en tik op het app-pictogram boven aan de miniatuur. Wanneer het menu wordt geopend, selecteert u Openen in gesplitste schermweergave en navigeert u naar de tweede app die u wilt gebruiken in de gesplitste schermweergave. De twee apps worden geopend in de weergave Gesplitst scherm en je kunt de middelste scheidingsbalk slepen om hun grootte te wijzigen, of helemaal naar boven of beneden slepen om een van de apps te sluiten.
  3. Bekijk uw apps in pop-upweergave: Net zoals gesplitst scherm nuttig kan zijn, kan het bekijken van uw apps in pop-upweergave ook nuttig zijn. Volg hiervoor dezelfde instructies voor openen in de weergave Gesplitst scherm, maar kies in plaats daarvan Openen in pop-upweergave. Dit opent de app in een kleine doos. Vervolgens kunt u op het pictogram Verkleinen tikken (een vak met twee naar het midden gerichte pijlen) om de pop-upvensters te veranderen in een cirkelpictogram dat u over het scherm kunt verplaatsen. U kunt de app ook sluiten door op X te tikken of de app uitvouwen door op het pictogram Expand te tikken. Ten slotte kunt u de transparantie van de app wijzigen door op het Transparency-pictogram helemaal links in het menu te tikken en de schuifregelaar te slepen om deze transparanter te maken.
  4. Pin een app op zijn plaats: voorkom dat anderen (zoals jonge kinderen) rondsnuffelen wanneer ze je telefoon gebruiken. Om een app op zijn plaats vast te zetten, moet u eerst de functie Pin Windows inschakelen. Ga naar Instellingen, zoek naar Pin, selecteer de optie Pin Windows en tik vervolgens om deze in te schakelen. Eenmaal geactiveerd, kiest u de knop App Switcher en selecteert u het pictogram van de app die u op zijn plaats wilt vastzetten, selecteert u Pin this appEenmaal vastgezet, kunt u er niet uit navigeren totdat u tegelijkertijd op het menu en de pijl-terug drukt. (Je moet opnieuw inloggen.)

Gebruik gebaren om dingen sneller te doen

Image
Image

Als je een Galaxy Note 10 of 10+ gebruikt en je hebt geüpgraded naar de One UI 2.0, dan heb je enkele extra bewegingsopties die je kunt gebruiken om op je telefoon te navigeren.

  1. Ga sneller naar uw meldingenpaneel: u weet dat u het vensterscherm omlaag kunt vegen om toegang te krijgen tot uw meldingenpaneel, maar wist u dat u met twee vingers omlaag kunt vegen om het Snel instellingenmenu? Jij kan. U kunt ook overal op het scherm vegen inschakelen om uw meldingenpaneel of snelle instellingen te openen. Om dat te doen, tikt en houdt u een lege plek op het startscherm vast en selecteert u vervolgens Instellingen voor startscherm Scroll vervolgens naar beneden en schakel Veeg naar beneden voor meldingspaneelNu kunt u eenmaal overal op het scherm vegen om het meldingenvenster te openen en tweemaal om de snelle instellingen te openen.
  2. Fast App Switcher: om snel tussen twee apps te schakelen, dubbeltik je op het App Switcher-pictogram om naar de laatste app waren in. Dubbeltik er nogmaals op om terug te keren naar de vorige app.
  3. Een echte gebruikersinterface op volledig scherm verkrijgen: verwijder de virtuele navigatieknoppen aan de onderkant van uw scherm door Gebaren op volledig scherm in te schakelen dat, ga naar Instellingen > Display > Navigatiebalk en selecteer Volledig scherm gebaren Tik vervolgens op meer opties en tik op Veeg van zijkanten en onderkant Nu heb je een volledige schermweergave van je apparaat en kun je vanaf de onderkant en zijkanten vegen, alsof de knoppen waren er.

Doe meer met de Note 10 en Note 10+ camera

Image
Image

De Note 10 en 10+ camera's zijn de beste die ooit in een Galaxy-telefoon zijn verschenen, en er zijn een paar functies die super handig zijn.

  1. Instagram-integratie (in camera): schuif in de camera door de Cameramodi naar InstagramAls Instagram niet wordt weergegeven, tik dan op More en selecteer Instagram Als je de Instagram-modus gebruikt, foto's die je maakt, starten automatisch een nieuw Instagram-bericht.
  2. Verplaats uw sluiterknop: u kunt de sluiterknop op uw camera op elke locatie op het scherm plaatsen. Tik, houd vast en verschuif de knop en verplaats hem vervolgens naar een plek waar het comfortabel is om te gebruiken.
  3. Audio in opnamen scherpstellen met zoom: Zoom in op het gebied of de persoon om de audio in een opname op één onderwerp of één deel van de foto te focussen. Dat focust de audio alleen op dat ingezoomde gebied. Als je klaar bent, zoom je weer uit om het audioveld te verbreden.
  4. Maak betere foto's met opnamesuggesties: de Samsung Note 10 of Note 10+ camera kan betere hoeken voor uw foto's voorstellen. Om deze functie in te schakelen, opent u de camera en tikt u op Settings en schakelt u Shot Suggestions in. De volgende keer dat u een foto maakt, verschijnen er twee witte cirkels op de afbeelding. Zet ze op een rij om de foto te maken waarvan de camera denkt dat dit de beste hoek is.

Doe meer met de Note 10 en Note 10+ S Pen

Image
Image

Als je net als veel mensen bent, heb je besloten om voor de Note 10 of de Note 10+ te gaan vanwege de S Pen, dus waarom zou je er niet meer uit halen? Hier zijn enkele suggesties:

  1. Apps toevoegen aan het S Pen Air Command-menu: u kunt snelkoppelingen toevoegen aan het Air Command-menu voor elke geïnstalleerde app. Open gewoon het Air Command-menu, scrol naar beneden en tik op Toevoegen Selecteer vervolgens de app die u aan het menu wilt toevoegen. De volgende keer dat u het Air Command-menu gebruikt, zou de app-snelkoppeling daar moeten verschijnen.

    Gif's maken met uw S Pen en uw camera: u kunt een-g.webp" />Air Command Menu Selecteer Smart Select te openen en selecteer het deel van het scherm dat u wilt opnemen. Tik vervolgens op Opnemen Als je eenmaal hebt vastgelegd wat je wilt vastleggen, tik je op Stop Vervolgens kun je de-g.webp" />.

  2. S Pen-camerabediening: bedien uw camera met uw S Pen voor het maken van camera-opnamen op afstand, wat handig is voor groepsfoto's, selfies en andere soorten foto's die u misschien wilt nemen. Dit zijn de bedieningselementen:

    Houd de penknop ingedrukt en teken een cirkel: Inzoomen met de klok mee, uitzoomen tegen de klok in.

    1. Houd de penknop ingedrukt en veeg van links naar rechts: Verandert de cameramodi.
    2. Houd de penknop ingedrukt en veeg omhoog of omlaag: Schakelt tussen camera's.
    3. Druk op de penknop: om een foto te maken.
  3. Kleuren wijzigen en notities vastmaken: iedereen weet dat wanneer je je S Pen eruit ha alt terwijl je telefoon niet actief is, je een notitie op het scherm kunt schrijven, maar nu heb je de optie om de penkleur te wijzigen (tik gewoon op de kleine gekleurde cirkel (Color Picker) in de linkerbovenhoek) en zet de notitie vast op uw Always On-display (tik gewoon op dePin icoon).

Meer Galaxy Note 10 en 10+ bedieningselementen

Image
Image

Naast al die geweldige functies, zijn hier nog een paar die niet goed in een van die categorieën passen:

  1. Uw zijtoetsen wijzigen: u kunt wijzigen wat er gebeurt als u tweemaal op uw Bixby-knop aan de zijkant van de telefoon drukt of deze ingedrukt houdt. Om wijzigingen aan te brengen, gaat u naar Instellingen > Geavanceerde functies > Zijtoets en dan kunt u ervoor kiezen om een dubbele druk om uw camera of een andere app te openen, of houd ingedrukt om de afsluitopties te openen of activeer de stemassistent van Samsung, Bixby.
  2. Ongewenste apps verbergen: Er zijn vooraf geïnstalleerde apps op de Galaxy Note-telefoons die u niet kunt verwijderen. Het goede nieuws is dat, hoewel je ze niet kunt verwijderen, je die en andere apps ook kunt verbergen. Om ongewenste apps te verbergen, drukt u lang op een open plek op het startscherm en kiest u Instellingen startschermScroll vervolgens naar beneden en tik op Verberg apps Selecteer in het scherm dat verschijnt de apps die u wilt verbergen.

Aanbevolen: