De 12 best verborgen functies in iOS 15

Inhoudsopgave:

De 12 best verborgen functies in iOS 15
De 12 best verborgen functies in iOS 15
Anonim

Apple heeft een verscheidenheid aan functies toegevoegd en bijgewerkt in iOS 15. Toch zijn er voor elke veelgeprezen add-on zoals SharePlay verschillende andere, even bruikbare, verstopt, wachtend op jou om ze te vinden. Sommige van deze minder bekende functies zijn zo handig dat als je eenmaal ontdekt dat ze bestaan, je je zult afvragen waarom Apple ze niet had genoemd. Hier zijn enkele van de best verborgen functies in iOS 15.

Visual Lookup geeft meer informatie over uw foto's

Image
Image

Photos heeft een aantal coole trucs opgepikt in iOS 15. Een van de beste is Visual Lookup, dat je kunt gebruiken nadat je een van je foto's in de app hebt geopend. Tik op het i-pictogram onder aan het scherm om basisinformatie te zien, zoals de datum en tijd waarop je de foto hebt gemaakt, samen met meer technische details zoals de resolutie, grootte en belichtingstijd.

Als er kleine stersymbolen op de knop staan, kun je nog meer doen. Zoek naar pictogrammen op je foto's, zoals een blad voor planten, een pootafdruk voor dieren of een kaart voor een oriëntatiepunt, en selecteer ze vervolgens voor meer informatie. Weet u niet zeker naar wat voor soort hond of bloem u kijkt? Visual Lookup kan het je misschien vertellen.

Vind snel links, foto's en liedjes met Shared with You

Image
Image

De hele dag door stuur je waarschijnlijk allerlei links, aanbevelingen voor nummers, foto's en andere items via Berichten, en waarschijnlijk ontvang je ook jouw deel. Als je vóór iOS 15 niet meteen een link of foto had uitgecheckt, moest je terugbladeren door je tekstuitwisselingen om ze weer te vinden.

Gedeeld met jou maakt het veel gemakkelijker om de links en aanbevelingen te vinden die je hebt ontvangen. Apple's Muziek, Nieuws, Podcasts, Foto's, Safari-webbrowser en TV-app bevatten allemaal secties die links en afbeeldingen uit Berichten verzamelen en je deze laten bekijken volgens je schema zonder ze in het gesprek te hoeven vinden.

Sla foto's direct op in berichten

Image
Image

Berichten in iOS 15 bevatten ook een handige functie die je wat tikken bespaart. Telkens wanneer iemand je een foto stuurt, verschijnt er een pictogram naast in het gesprek. Tik erop om die afbeelding direct in je Foto's-app op te slaan. Voorheen moest je de foto selecteren, op het pictogram Delen tikken en vervolgens Foto opslaan kiezen.

De nieuwe, single-touch methode bespaart zowel tijd als moeite. Je kunt direct foto's aan je filmrol toevoegen, wat betekent dat het niet erg onhandig is als je vriend je meerdere foto's van een kitten stuurt en je deze wilt bewaren voor later.

Stuur een afwezigheidsbericht terwijl je aan het rijden bent

Image
Image

Apple heeft een reeks functies met de naam Focus in iOS 15 opgenomen om gezondere gewoonten met slapen, autorijden en andere activiteiten te bevorderen. Of je nu functies zoals Bedtijd op de Apple Watch gebruikt of niet, je moet nog steeds de rijfunctie van Focus bekijken om afleiding te voorkomen terwijl je onderweg bent.

Hoewel de basisversie van de rijdende Focus zowel je meldingen het zwijgen oplegt als je ervan weerhoudt je telefoon te gebruiken terwijl je in de auto zit, kun je je contacten ook laten weten dat je een verantwoordelijke bestuurder bent en terugkomen naar hen. Ga naar Instellingen > Focus > Rijden > Auto-Replyom uw bericht in te schakelen en aan te passen. Contacten kunnen nog steeds dringende sms'jes doorsturen, maar anders weten ze in ieder geval dat je ze niet negeert.

Snel pagina's vernieuwen in Safari

Image
Image

Je kunt op het herlaadpictogram in de adresbalk van Safari tikken om een pagina opnieuw te laden, maar iOS 15 biedt een alternatieve manier die mogelijk sneller is. Trek vanaf de bovenkant van de pagina naar beneden (niet de bovenkant van het scherm, waardoor het Berichtencentrum wordt geopend) en er verschijnt een verversingscirkel. Laat los om te herladen.

Gebruik Spotlight zonder je telefoon te ontgrendelen

Image
Image

Met Spotlight Search in iOS kun je apps en berichten vinden en zelfs op internet zoeken vanaf het startscherm van je iPhone. In iOS 15 hoeft u niet eens uw toegangscode in te voeren om de functie te gebruiken. Veeg naar beneden op je vergrendelingsscherm en Spotlight Search wordt geopend. Van daaruit kunt u elke gewenste zoekopdracht invoeren. Het kan zijn dat je je telefoon nog moet ontgrendelen om resultaten te zien, bijvoorbeeld in Safari, maar je kunt in ieder geval snel zoeken.

Installeer apps zonder de App Store te openen

Image
Image

Een andere goede functie van Spotlight Search in iOS 15 laat je de App Store omzeilen om games en andere programma's te installeren. Veeg omlaag vanaf het start- of vergrendelscherm of het Berichtencentrum en zoek vervolgens naar de app die u wilt toevoegen. Tik op het download icoon, en de installatie zal beginnen.

Bedien HomeKit-accessoires tot op de minuut

Image
Image

De digitale assistent van Apple, Siri, is altijd al onmisbaar geweest om HomeKit-accessoires zoals slimme lampen, deursloten en thermostaten optimaal te benutten. Commando's als "Hé, Siri, zet de lampen in de woonkamer groen" zijn zowel handig als leuk. Maar in iOS 15 kun je nog specifieker worden met je HomeKit-verzoeken.

Wilt u een stil alarm instellen? Vraag Siri om een specifieke lamp rood te vervangen op het exacte moment dat je de waarschuwing nodig hebt. Wil je 's ochtends koffie klaar hebben staan? Probeer, "Hé, Siri, zet het keukenstopcontact aan om 6.30 uur."

Krijg een lijst met nummers die je hebt geïdentificeerd via het Control Center

Image
Image

De ingebouwde Shazam-muziekidentificatiefunctie van de iPhone is al enigszins verborgen; als je wilt weten wat er op de radio of op een feestje speelt, kun je het aan Siri vragen, en hij zal zijn best doen om je te helpen. Je kunt echter niet altijd direct op die informatie reageren, en dat is waar deze update van pas komt.

Ga eerst naar Instellingen > Control Center en tik op het plusteken naast Muziekherkenning om het pictogram toe te voegen. Nadat je Siri enkele tracks hebt laten identificeren, open je Command Center en druk je lang op het identificatiesymbool. Er verschijnt een menu met de laatste paar nummers waar je naar hebt gevraagd.

Slepen en neerzetten tussen apps

Image
Image

Deze functie is een beetje obscuur, deels omdat het niet duidelijk is dat hij er is en er veel stappen voor nodig zijn. U kunt foto's, koppelingen en andere items tussen apps verplaatsen zonder kopiëren en plakken. Hier is hoe:

  1. Zoek een link of iets anders dat je wilt delen, en druk er lang op totdat het "loskomt" van de pagina.
  2. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om terug te keren naar het startscherm (je kunt dit ook doen in de App Switcher als het andere programma al is geopend).
  3. Tik op de bestemmingsapp om deze te openen.
  4. Laat het item vallen waar je het wilt hebben.

Gebruik deze functie om links in Berichten te delen, afbeeldingen toe te voegen aan Notities en meer. Het vergt een beetje coördinatie - en soms beide handen of op zijn minst meerdere vingers - om het voor elkaar te krijgen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het een soepele manier om dingen te delen en toe te voegen.

Verbeter herinneringen met Apple Music

Image
Image

Het tabblad Voor jou in Foto's stelt automatisch fotomontages samen om bepaalde dagen, jaren of thema's te herdenken. Als je bijvoorbeeld veel hondenfoto's hebt, kun je ze samenvoegen tot een verzameling 'Huisdierenvrienden'. Vóór iOS 15 kon je wat instrumentale standaardmuziek toevoegen om je herinneringen een beetje sfeer te geven, maar als je een abonnement op Apple Music hebt, kun je wat meer bekende deuntjes toevoegen.

Open een herinnering en tik vervolgens op het scherm om een menu te openen. Selecteer het Music-pictogram en veeg om een aantal vooraf geselecteerde nummers van bands die je leuk vindt uit te proberen. U kunt ook het pictogram met een plusteken erop selecteren voor meer opties.

Verplaats de Safari-adresbalk terug naar boven

Image
Image

Safari in iOS 15 heeft een aanzienlijke verandering ondergaan in de manier waarop het met tabbladen omgaat: je kunt schakelen tussen de tabbladen die je hebt geopend door naar links en rechts te vegen op de tabbladbalk onder aan het scherm, die ook als adres fungeert bar. Als u echter de oude locatie van de adresbalk mist, kunt u de tabfunctie uitschakelen. Om dit te doen, tikt u op het AA pictogram aan de linkerkant en selecteert u Show Top Address Bar Houd er rekening mee dat hierdoor ook de veegfunctie wordt uitgeschakeld, dus als je dat terug wilt, ga dan terug naar het AA-menu en selecteer Show Bottom Tab Bar

FAQ

    Hoe krijg ik iOS 15?

    Als je wilt updaten naar iOS 15, kijk dan of de update beschikbaar is op je iPhone. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update; als de iOS 15-update beschikbaar is, tikt u op Downloaden en installeren en volgt u de aanwijzingen.

    Hoe zet ik automatische updates op mijn iPhone uit?

    Als u de automatische software-updatefunctie wilt uitschakelen, tikt u op Instellingen > Algemeen > Software-update. Tik vervolgens op Automatische updates en tik op de schakelaar naast Automatische updates om de functie uit te schakelen.

    Hoe update ik apps op een iPhone?

    Om apps handmatig bij te werken, opent u de App Store-app en tikt u op de profielfoto of het pictogram van uw account. Zoek onder de kop Beschikbare updates de app die u wilt bijwerken en tik op Update Ga naar Instellingen > App Store > Automatische downloads en zet de schakelaar naast App-updates to zet de automatische app aan updates.

Aanbevolen: