Hoe de fotokwaliteitsopties van WhatsApp iedereen ten goede kunnen komen

Inhoudsopgave:

Hoe de fotokwaliteitsopties van WhatsApp iedereen ten goede kunnen komen
Hoe de fotokwaliteitsopties van WhatsApp iedereen ten goede kunnen komen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • WhatsApp zal naar verluidt een nieuwe update aanbieden waarmee gebruikers de beeldkwaliteit kunnen kiezen bij het verzenden van foto's en afbeeldingen.
  • Experts zeggen dat de veranderingen het gemakkelijker zullen maken om foto's van hoge kwaliteit af te drukken, wat creatieve professionals ten goede zal komen.
  • Rapporten zeggen dat een Snapchat-achtige functie voor verdwijnende afbeeldingen ook in de maak is voor iOS.
Image
Image

Na jarenlang standaard afbeeldingen en video's door WhatsApp te hebben gecomprimeerd, zou een verwachte update waarmee gebruikers de beeldkwaliteit kunnen kiezen vooral gunstig zijn voor degenen die WhatsApp regelmatig gebruiken om werk gedaan te krijgen.

WhatsApp lijkt te werken aan een update waarmee gebruikers hun kwaliteit kunnen kiezen voordat ze media delen met vrienden en familie. Hoewel velen de veranderingen waarschijnlijk niet zullen opmerken, zeggen experts dat de mogelijkheid om afbeeldingen van hogere kwaliteit te verzenden vooral gunstig kan zijn voor creatievelingen.

"Ik denk dat voor mensen die vanuit professioneel oogpunt zware gebruikers zijn van berichten-apps - of het nu gaat om managers van sociale media, grafische ontwerpers, creatievelingen, verslaggevers, journalisten, al dat soort groepen - dit een nuttige toevoeging, "vertelde Matt Navarra, social media-consultant en industriecommentator, aan Lifewire in een WhatsApp-audiobericht.

"Omdat, als je een specifieke afbeelding wilt die je wilt gebruiken voor een nieuwsbericht, op tv, of in print of online, je de afbeeldingen vaak van zo hoog mogelijke kwaliteit wilt hebben."

Waarom zijn afbeeldingen van hogere kwaliteit belangrijk?

Hoewel WhatsApp een populaire manier is om afbeeldingen en video's te verzenden, comprimeert de app deze bestanden, zodat het niet eeuwig duurt om ze te verzenden en ze nemen enorm veel ruimte in beslag op onze mobiele apparaten. Het is tenslotte nooit goed om je telefoon te laten bevriezen na het downloaden van een willekeurige meme-video of montage van de nieuwe puppy van je ouders die zijn beste leven leidt.

Door die gegevens in de kennisbank te bewaren, maakt u ze gemakkelijker terug te vinden. WhatsApp-berichten zijn meestal kortstondig.

Soms kan het automatisch comprimeren van foto's door WhatsApp echter vervelend zijn, vooral als je werk gericht is op de beeldkwaliteit.

Om dit op te lossen, lijkt WhatsApp een nieuwe functie te plannen waarmee gebruikers drie niveaus van beeldkwaliteit kunnen kiezen bij het verzenden van foto's en video's. Volgens een recent rapport en screenshots van WABetaInfo heeft WhatsApp functies in een bèta-update uitgerold om verschillende beeld- en videokwaliteitsniveaus aan te bieden nadat deze wijzigingen eerder deze maand werden aangekondigd.

Screenshots van die website laten zien dat afbeeldingen en video drie kwaliteitsniveaus hebben: "Beste kwaliteit", om afbeeldingen in de hoogst beschikbare kwaliteit te verzenden; een "auto"-instelling die het beste type compressie detecteert op basis van de afbeelding; en "data saver"-modus, die foto's en video's comprimeert om ruimte en gegevens op uw telefoon te besparen. Tegenwoordig is het mogelijk om ongecomprimeerde afbeeldingen via WhatsApp te verzenden, maar hiervoor moeten foto's als documenten worden verzonden.

Hoewel WhatsApp niet altijd een officieel kanaal is om samen te werken met collega's, kan het vooral populair zijn bij kleinere bedrijven en freelancers. Meer informele gebruikers van WhatsApp zullen hun beeldinstellingen in de gaten moeten houden om ervoor te zorgen dat ze hun opslag niet volstoppen met enorme bestanden, vooral wanneer ze reizen of wonen in gebieden waar onbeperkte data-abonnementen duur of minder gebruikelijk zijn.

"Ik denk dat voor de dagelijkse gebruiker de meeste mensen er waarschijnlijk niet zoveel om geven", zegt Navarra, maar merkt op dat de nieuwe functie voor beeldkwaliteit nog steeds nuttig zal zijn in die gevallen waarin mensen willen afdrukken of bewerken foto's die ze via de app ontvangen.

Samenwerkingspotentieel

Het verzenden van afbeeldingen van hogere kwaliteit op WhatsApp kan de samenwerking gemakkelijker maken, vooral wanneer het hebben van scherpe foto's van vitaal belang is.

Image
Image

Een hogere beeldkwaliteit lost echter niet alle problemen op met het gebruik van de app voor werk. Hoewel deze veranderingen helpen om meteen mooie afbeeldingen te verzenden, is het nadeel van WhatsApp als samenwerkingstool het gebrek aan organisatie. Hoewel je groepschats kunt maken, kun je gemakkelijk specifieke berichten en bestanden kwijtraken als je ze niet meteen opslaat.

Phil Simon, erkend technologie-expert en auteur van boeken, waaronder Reimagining Collaboration: Slack, Microsoft Teams, Zoom, and the Post-COVID World of Work, zegt dat zelfs vóór de pandemie, degenen die bij kleine bedrijven en volwassen organisaties werken beide gebruikten WhatsApp voor informele communicatie en samenwerking.

Om verschillende redenen ziet hij WhatsApp echter niet als een mainstream samenwerkingstool van de grond komen, waaronder de reputatie van moederbedrijf Facebook op het gebied van privacy- en beveiligingskwesties.

"Ten eerste zijn er talloze manieren om foto's en video's van hoge kwaliteit te delen met interne samenwerkingshubs zoals Slack, Zoom, Microsoft Teams en Google Workspace", vertelde Simon Lifewire in een e-mail."Door die gegevens in het kennisarchief te bewaren, maakt u het gemakkelijker om ze te vinden. WhatsApp-berichten zijn meestal kortstondig. Ten tweede fronsen IT-afdelingen het gebruik van Facebook op de werkplek."

Aanbevolen: